Evo šta se događa kada kažete narcisoidima da su narcisoidi | BA.Superenlightme.com

Evo šta se događa kada kažete narcisoidima da su narcisoidi

Evo šta se događa kada kažete narcisoidima da su narcisoidi

Da parafraziram Charles Dickens "Prvo morate pročitati moj članak Ukoliko narcise Be Told Oni su narcise ili ništa divno može doći u ovu priču ću da se odnosi. U tom tekstu, zajednička sam kako sam stvorio neku vrstu-testa lakmus da potvrdi da li je moja porodica su narcisoidni ili ne. Nudeći da im kažem "core dinamika" (npr narcizam) koji obaviješteni moja odluka da odem nikakav kontakt s njima, ja sam ih testiranje.

Da li bi oni podignu ruku i mi platiti poštovanje koji me na moju ponudu da dele "core dinamičan" s njima? Da li bi oni ignorišu moju ponudu? Ja bih odlučio da kako su odgovorili bi ili opovrgnuti ili potvrditi moju dijagnozu porodične NPD.

Pa, oni su propali. Oni su potvrdili moju dijagnozu ignorirajući moju ponudu... Za četrnaest dugih meseci. No, nakon čeka više od godinu dana, jedan član porodice konačno podigao ruku i da želi da zna "core dinamičan." Bilo je prekasno... Bez poštovanja kasno....ali hej! Bolje kasnije nego nikad!

load...

Ali njihov zahtjev mi je ostavio u dilemi. Kako sam mogla da im kažem da su narcise bez kršenja mojih strogih Ne Kontakt politike. Šta radim? Šta da radim?

Ako si nikakav kontakt sa svojom obitelji, ali i dalje žele da im reći o narcisoidnosti, evo ideje od onoga što jesam!

Web sajt

Stavio sam slobodan web stranice. Tako je. Mislio sam da je to najbolji način da se poštuje njihov zahtjev da znaju "core dinamičan" dok je još preostalo nema kontakta.

Početne stranice navedene dinamiku u obitelji. Sve od njih. Ne drži zabranjeno. Na drugoj strani se nalaze slike od mnogih lijepe uspomene u mom životu, jer nisam htio da mislim da je to sve loše. Zatim, tu su još dvije stranice odličnih citata o narcisoidnosti, kultovi, itd da opisuje porodicu u poslovično "T" s hipervezu na web stranici na kojoj se citat nastao. Zatim, tu su dva web stranice appropros knjige, TV emisije, glazba, itd o narcizam. Takođe sam stavio se na stranicu sa svakom kick-ass lijek prirodni rak kao neka vrsta-u "vrelom uglju" stvar. Oni mogu biti narcise, ali ja i dalje dijele sve antidota sam otkrio da mogu pomoći izliječiti njihove plemenitih rak. Oni mogu biti narcisists, ali ja još uvijek ih volim i ne mogu da živim sa sobom kad bih znao da lijek rak, ali nije to dijeliti.

Nakon sati i sati rada, objavio sam na sajtu i čekao.

Čekanja

Čekao sam i čekao. Ništa se nije dogodilo. Naravno, mislio sam, oni moraju biti mene guglovao. Ili Google mi nije uspjelo, web stranica bila previše nova će biti indeksirane ili možda su imali šokantan nedostatak interesa. S obzirom na njihovu reputaciju kao "Curious George," Bio sam iznenađen sajt nije odmah otkrio.

Pa sam postavio više web stranica koji odražavaju jedinstvene interese i hobije moje narcis, koja donosi puno linkova natrag na originalni web stranice. Pokušavao sam da "stado" moja narcise, prevariti ih, dovesti ih... Koristiti bilo koji način na raspolaganju da ih otkriti na sajtu sa "jezgrom dinamičan." Hteo sam da oni znaju istinu. Mislio sam da su htjeli da znaju istinu. Iskreno, mislili da će biti dovoljno ponizan da otkriju, istraživanje, učenje i promjene. Da, bio sam toliko naivan. To je ono što ljubav čini.

load...

Ništa radio. Na kraju, imao sam "ko ga jebe" trenutak. Pridružio sam se oglasne ploče moje narcise proganjalo, objavio komentar u temi ili dva i jednostavno uključuje link na web stranicu u svom podnožju mojih komentara.

Konačno! Obišli su web stranice.

Posjeta

Tako je! Probudio sam se jednog jutra da su oni bili na moje web stranice. Frabjous dan, calloo, Callay! Ali evo Kicker! Koliko ja znam, oni nisu posjetili cijeli web stranice. Citat stranice je netaknut. Čak je i "leči rak" stranici je zanemarena. Nope! Pogledali su samo na web i stranice se navode dobra vremena, dobre uspomene na mom najboljem znanju.

Sada, treba dodati, to su ljudi koji su dijagnosticiran neko drugi (kolegu nisu mogli kontrolirati) kao "narcis". Ali... Kada je cipela bila na drugoj nozi, poslovični "s" hit poslovični "F". Oni su me počeo "svoje" plemenitih oglasne ploče (što oni nisu vlasnici, btw.)

I otišao pravo na svoje advokata.

Pismo

Tako je! Oni su bili u uredu svoje advokat je dan nakon što je "otkrivanja" moje web stranice. Dva dana pismo sam dobio pismo od advokata. U prilogu je opoziv punomoćja bi me odobreno nekoliko godina ranije. Bez iznenađenja. Sam učinio istu stvar da ih šest mjeseci prije. Ali, zanimljivo, advokat rekao je malo previše u svom pismu, omogućava mi da čitam između redova. Možda je osećao za mene. Na kraju krajeva, on je bio moj advokat previše!

Drame njihovih preko-reakcija je bila fascinantna jer odvijao. Dok narcis očekuju od nas da progutaju mnoštvo kritika ponizno i ​​graciozno, usudio da im kažem istinu o sebi samo jednom i Kabum! Odmaknite se i gledati prašine, iskre i dim hodu. Narcizma potvrdio zaista!

load...

Reljef

Iako je rasprava i dalje bjesni da li treba ili ne treba obavijestiti narcise njihovih Narcisoidni poremećaj ličnosti, drago mi je što sam to uradio i evo zašto:

  • Obaviješten sam ih zašto sam svoje "voljene" iznenada je otišao nikakav kontakt. Im dugujem barem toliko.
  • Potvrdio sam narcisoidnost preko "lakmus test" za svoje mir.
  • Dao sam im alat za informiranje i edukaciju sami o narcizam.
  • Dao sam im priliku promijeniti i postati bolji ljudi.
  • Dao sam im podatke dijagnosticiranja problema u drugim disfunkcionalnih, bolne odnose.
  • Ih volim dovoljno da dijele listu leči rak.

To je vaš izbor

Da li obavijestiti narcise u svom životu da su narcise je u potpunosti na vama. Postoji mnogo razloga. Jesu li nasilan? Jesu li osvetoljubiva? Hoće li oni koriste tu informaciju da svoju zajedničku djecu protiv vas preko Roditeljska Otuđenje? Da li postoje puno letećih majmuna radi?

Da li to da bi ih koristi? Da li oni zaista žele da znaju? Da li postoji šansa za njih promijeniti? Da li im duguju tu šansu?

Da li to duguješ sebi? Možeš li živjeti sa sobom, ako im ne kažete? Možeš li živjeti sa sobom ako ne reci im? Šta vaš zahtjev lik? Ono što će vam dati najviše mir, najjasniji savjest?

Odgojen sam da vjerujem da je "gvožđe izoštrava željeza." Porodica, mi je rečeno, postoji da bi jedni druge bolje ljude. Do sada je sve to nestalo jedan način. Moja porodica je gledao, opsednut, analizirao, kritikovao, optuženi, projektovani, predavao, propovedao-u, um pod kontrolom, pretpostavlja-the-najgore i kritikovao mene. Iako su išli waaaaay u more, to je pomoglo da (nadam se) da me dobra osoba. Dijeleći s njima o narcisoidnosti i dr., Osjetio sam da je moj red. Otkrio sam grešku u svojim likovima koji su imali opustošila na njihove živote, odnose i sreće. Iskreno, mislio da bi želeo da znaju da bi mogli učiti, rasti i postati bolji ljudi. Oni duguju mi ​​je barem dovoljno odnosu na najmanje slušati i ja dugujem ih barem toliko poštovanja da im kažem o sebi.

Do sada, vidim da nema dokaza da su oni prihvatili "core dinamičan," naučio, koristi niti promijenilo. U stvari, njihov nastavak akcije nastaviti da potvrdi moju dijagnozu narcizma. Nadam se da nisam u pravu. I dalje se nadam protiv nade. U najmanju ruku, stavio sam bubu u uho. Možda, jednog dana uskoro, oni će pogledati. Možda su već! Nadam se.

Ali, do tada, ja sam ono mislio da sam bio u pravu i moja savjest je čista.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Smjernice za dijagnozu i liječenje bipolarnog poremećaja u nasu i uk

Post Poremećaji u detinjstvu

6 koraka da dođete do svog emocionalno nedostupnog partnera

Post Psihologija seksa

Homoseksualni identitet i povreda ranog života - razvoj

Post Svakodnevne veze

Kliničari na kauču: 10 pitanja sa psihologom susan orenstein

Post Poremećaji ličnosti

Lou gehrig kao medicinski riluzol za bipolarnu depresiju

Post Poremećaji ličnosti

6 načina za ponovno povezivanje sa zagrevanjem zemlje

Post Više o tebi

Ozbiljna samopouzdanja? vaš impostorski sindrom može imati korene u detinjstvu

Post Svakodnevne veze

Potrebna je neupotrebna roditelja ako žele srećnu decu

Post Svakodnevna kreativnost

Važnost dnevnika sa mekim očima

Post Više o tebi

10 savjeta za porodičnu mentalnu wellness: pozitivan put do 2018

Post Poremećaji ličnosti

Kako vežbanje utiče na vaše mentalno zdravlje

Post Svakodnevne veze

Online mindfulness terapija za anksioznost i depresiju