Fizički efekti narcisističkog zlostavljanja | BA.Superenlightme.com

Fizički efekti narcisističkog zlostavljanja

Fizički efekti narcisističkog zlostavljanja

Da li narcisoidni zlostavljanje nas samo povrijediti emotivno ili je potrebno fizički danak previše?

Mi protiv njih

Tu je ideja da je pun, bogat život treba da bude bogat arsenala iskustva u potrazi za adrenalinom trskom. Ali oni od nas koji smo preživjeli narcisoidni zloupotrebe ne odnose na to. Mi smo poslovičnu štapići-u-blatu. Sve što želim je miran život. Miran život. Ostatak.

load...

I adrenalin juri? Kao što bi Smigol kažu: "Mi mrzi ih, Precious!"

Tako da me pitaju da li narcisoidni zlostavljanje uzima danak na nas samo emocionalno ili to utiču na nas fizički previše?

Nadbubrežna umora

** Dalja istraživanja pokazuju da su simptomi nadbubrežne umora zapravo mogu biti uzrokovana hipotireoze / Hashimoto bolest. Ako ste pate od OKP, anksioznost, napadi panike, itd... Pozivam vas da istražite hipotireoza, autoimune, masna jetra, itd **

Dok nije "službeno" priznata bolest, nadbubrežne umor je prava onima koji pate od nje. Laički rečeno, nadbubrežne žlijezde koje luče adrenalin da nam pomogne da ispuni hitnim slučajevima su svi potkopala van. Preko koristiti. Umoran. Njihova get-up-and-Go ima-up-i-lijevo.

I zašto ne !? Narcisoidni zlostavljanje je izuzetno stresan. Gdje život može i treba da teče prilično lagano, sa narcise njene puna straha, straha i krivice. Sve je kriza. A velika stvar. Živi sa narcis je kao živi sa uzavrelog vulkana. Nikad se ne zna kad oni će eksplodirati.

Nakon deset godina ili dvije ove, ya jednostavno ne mogu krenuti. I mrziš sebe zbog toga, mentalno grdi sebe jer je lijen, lijen, Lazy (baš kao i narcis rekao da si) !! Ponekad oko bilo podne, 18:00 ili kada sunce zađe, nešto čini da se "klik" i konačno dobiti svoj mojo dovoljno da uzmem par stvari. To se odnosi na, iz dana u dan.

Ustani. Feel "bla." Mrzim svoju utrobu zbog lijenosti. Mojo nazad. Žuriti da se stvari urade. Uzmi blahs ponovo.

load...

To se zove nadbubrežne umor i iako postoje antidota, najbolji je jednostavno odmarati. I to puno. Davanje u tzv "lijenost". To nije opcija ako želite da nadbubrežne žlijezde da se oporavi.

Anksioznost

Sheer, imobilizaciju strah. Znojave-Palmed strah. Nervoza. Da li je to samo emocionalne ili postoje fizički korijeni to previše? Čitao sam online o jednoj ženi koja je imala tešku anksioznost i napade panike. Ništa nije pomoglo. Ispostavilo se da je mahnito niska u B vitamina. Kada su fiksni nju B vitamina, hej Presto! Tako da joj je anksioznost.

To je ne samo doktori koji moraju uzeti u obzir i izliječiti cijelu osobu. Lekari moraju uzeti u obzir emocionalne i psihološke korijene bolesti. Nasuprot tome, psiholozi moraju uzeti u obzir fizičke korijene mentalne i emocionalne probleme! Da li je to anksioznost od zlostavljanja ili anksioznosti od hipotireoze, itd Ili oboje!?!

Alopecija

Znao sam za gal koji je bio trinaest kada su njeni roditelji privremeno odvojeni. Kao što ste mogli zamisliti, bilo je izuzetno stresno za nju. Jednog dana, kosa joj je počeo da dolazi u Gobs. To se zove alopecija.

Ispostavilo se, ona nije sama. Popularni britanski model, TV voditelj i glumica, Gail Porter (na slici gore), je poznat po tome što ispod... I ćelav. I ona i BBC-jev "Kraljica čisto" Kim Woodburn (koji je imao užasan način uvredljiv djetinjstva) kako pati od alopecije. U slučaju da je Kim, njena dramatična gubitka kose je riješen Vitamin B12 injekcije.

Gledamo trend ovdje?

Nesanica

Teško je spavati sa narcise u našem domu ili, još gore, dijele naš krevet.

Zaspao može biti teško, posebno ako je narcis je ljut na nas i neće govoriti to. Samo napetost se ko-zavisnostan njima i svima ostalima nas čini toliko napeta, tako uštogljeni, tako nervozan da zaspi traje 1 do 2 sata svake noći.

load...

Mi imamo noćne more. Mašu našim nogama. Udarac. Samljeti zube. Žvakati na vlastitim jezicima... I ne znaju prokleto stvar o svim Drama u Dreamland dok nam neko kaže.

To ne pomaže kada si progonjen biti budan i naredio da ide na spavanje. To ne pomaže kada si progonjen za mokrenje noću i budi ih. To ne pomaže kad oni uvijek špijuniraju. To ne pomaže kad zadirkivali da se probudite rano ili probuditi kasno.

Napetost Glavobolje

Kao što si ti, ja sam uvijek imao napetost glavobolje. Agonije. Lupa. Mučno. Možda su migrene, ali niko nije obraćao pažnju. Kada sam konačno molio za lijekove, rečeno mi je da čekam. "To bi moglo nestati," Tata je uvek govorio. To nikada nije.

Sada, godina u nikakav kontakt i stotinama kilometara daleko od njih, ne dobijem više napetosti glavobolje. Ikad.

A slučajnost? Ja ne mislim tako!

Infekcije

Bilo je vremena kada moje tijelo osjetio kao jedna velika infekcije. Bez obzira na sve, uvijek sam dobio infekcija. Ako je moja odjeća gumiran ili smetalo, ja bih dobiti cista. Ako sam izvukao zalutalog obrve, ja bih dobiti neku infekciju. Ako je moj OKP dobio bolje od mene, a ja upustio u dermatillomania, imam infekcija. Bez obzira što sam učinio, niti koliko je čist sam bio, ja sam stalno dobija infekcija.

Jednom sam odselio od njih, sve se promijenilo. Stalnim infekcijama magično otišao i nikada se nije vratio. I radosno prestao nosili debele korektor, tekuća podloga, u prahu temelj i završna obrada u prahu. (Da! Moja sramota je tako akutna, napisao sam četiri sloja na mojoj koži!) Danas, moja koža je (skoro) bez mane... Prirodno. Nema više infekcija, bez obzira na to koliko obrva povučem!

Još jedna slučajnost? Ja ne mislim tako ni ja.

Fibromialgija & Other Autoimmunes

Kažu da je trauma iz djetinjstva sije sjeme fibromijalgije. Možda je to istina. Možda to nije. Tu se čini da je veza između fibro i traume, ali ja sam uvjeren da postoji više priča. Bilo kako bilo, fibromijalgija je beeeatch.

Moj muž je FIBRO među mnogim drugim auto-immunes i da, njegova djetinjstva je bio izuzetno traumatičan i uvredljiv. Njegove kosti boli, pogotovo kada se promjene vremena. Mišiće boli, pogotovo kada to radi, dobro, ništa. Na posebno loš dan je tvrdio obrve boli... Ali to je samo hiperbola i stidim reći da je ideja o obrva povredi Nasmijala me histerično.

Srećom, pronašli smo nekoliko dodataka koji rade s manje nuspojava nego farmaceutski. Ali, za sada, nema čarobni štapić.

Ali jedna stvari sigurna: preživjelih narcisoidne zlostavljanja ne traže drama, opasan hobi i adrenalin juri. Nope! Mi volimo naše domove. Naša tiho. Naša ostatak. Naša samoća. Je tu radost superioran u odnosu na tucking se u krevet uz dobru knjigu, toplu šoljicu jake zelenog čaja i gardenija svijeća !? Oh, i pasa. Uvijek pasa.

Siguran sam da ima još mnogo fizičke simptome narcisoidne zlostavljanja. Ovaj članak samo zagrebali površinu. Molimo vas da podijelite svoje fizičke izazove u komentarima ispod teksta, kao i bilo koji antidota that've radio za vas i može pomoći drugim čitaocima.

Kao i uvijek, hvala za čitanje i molimo se pretplatite!

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji u detinjstvu

Kada narcisoid postane opasan

Post Poremećaji odraslih

Nenadna beba od buprenorfina?

Post Svakodnevne veze

Neuronauka istinske ljubavi - i šta kažu ljubavni citati!

Post Poremećaji ličnosti

Granični poremećaj ličnosti - pažljivo prihvatanje kritike

Post Više o tebi

9 manje poznatih savjeta za dobivanje i borbu

Post Roditeljstvo

4 nedostataka u povezivanju nauke sa psihoterapijom

Post Poremećaji ličnosti

Narcisoidi i patološko leže

Post Psihologija seksa

Da li gledanje pornografije utiče na intimne odnose? (prvi deo: muškarci)

Post Više o tebi

10 savjeta za život sa bipolarnom osobom

Post Poremećaji odraslih

Dan bez pametnog telefona: kratka satira

Post Poremećaji ličnosti

Evo šta se događa kada kažete narcisoidima da su narcisoidi

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: poremećeno detinjstvo: kako vaša biografija postaje vaša biologija