Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda! | BA.Superenlightme.com

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!

U nedjelju, uzeo sam 17 kilometara vožnje kroz planine u nepoznato područje.

Zašto? Zato. Jer sam imao auto, pun rezervoar goriva... I bez anksioznosti.

Tako je: gotovo bez anksioznosti.

Ako ste redovni čitalac ovog bloga, možda se kaže "Whaaaaaaa?" (Ne brini, ja govorim isto.)

Znaš me kao devojku koja ne može da se kroz cijeli dućan putovanje bez osjećaja slabo i klimavo. Znaš ti mene kao nekoga ko je zamrznuta na ulazu u Target. Znaš me kao bloger koji, jednom, morao ostati bez vjenčanje jer ples do Hajde Eileen je bilo previše za moju panici zeka-zec srce.

load...

Pa... Zašto u paklu ja osećam fantastično? Zašto se odjednom osjećam kao novu osobu?

Pa, ja stvarno nemam odgovor na to pitanje, ali ja sam dajući mu mnogo misli u zadnje vrijeme. Uostalom, svakako želim da zadrži ovaj nivo funkcionalnosti. Želim da zadrži ga. Želim da boca ga i sačuvajte ga za moja najgora dana.

Za svoje reference - i za tvoje, u slučaju da želite probati nešto slično - ovo je moj popis potencijalni razlozi za Feeling So Good:

1. Moje vjenčanje je gotova. Planiranje vjenčanja je bio veliki stres za mene. Bez obzira na to koliko sam učinio, izgledalo je kao da i dalje imam milion malih zadataka ispred mene. Cvijeće, cupcakes, središtem... Finalizira tekst ceremonije (koje se moj muž i ja napisao!)... Koordinaciju za kosu, šminku i haljinu izmjene... Sve to bilo tako teško.

"Planiranje vjenčanja je trebalo da bude zabavno!" moja deveruša rekao, tako da ne samo da sam pod stresom od planiranja - i sam osećao da moram raditi nešto nije u redu, jer nisam uživao proces. Oh dobro. Neke devojke žive da planiraju svoje vjenčanje. Neki ne. Ja sam jedan od drugog.

2. Uspio sam sedam sati vožnje automobilom na naš medeni mjesec odredište. Bilo je dosta Xanax su uključeni, naravno, ali ja i dalje kreda ovo kao veliki pobjedu. Moj muž je vozio automobil u Vermont i na kraju baca svoja leđa, prilikom obilaska dom Green Mountain Coffee... Što je značilo, neminovno, morao sam voziti barem dio povratku kući na kraju sedmice. Ugasio sam anticipacije anksioznost boravkom u ovom trenutku kao što smo proveli medeni mjesec veslanje, kajak, polaganje na suncu, jesti ukusnu hranu, i gledanje kolibri u naselju jezera.

load...

Kada je došlo vrijeme da odem, moj muž vozio do leđa postala nepodnošljivo bolna. Uključen Mi sjedala, on zavaljen uzeti pritisak na leđa, i obećao sam da ću voziti za najmanje pola sata. I, nekako, uspio sam vozio dva sata na I - 87 bez panici. (Kada smo ponovo uključen mjesta na parkingu Pennsylvania Dobrodošli objekt je, ja sam malo sretan ples za slavlje. I da se protežu.)

3. Vitamini. Tokom mog prošlog pregleda, pitao sam doktora da testira za mene bilo nedostatak vitamina. Uvijek sam želio to učiniti, ali iz nekog razloga, nikad nisam pitao. Doktor mi se složili da bi bilo dobro da testirate za pitanja štitnjače i vitamina, pa sam sretno (dobro, nije sretno, ali da) neka flebologa me ubode s njom iglom i uzeti malo krvi.

A rezultati? Niske željeza i niske vitamina D. Sam uzimao dodatke za oko dve nedelje, pa možda to igra ulogu u mom osjećaje poboljšanja.

Opet, ako ste redovni čitalac mog bloga, znate kako trijumfalno mi je bilo kad sam uspio hodati perimetra Super Wal-Mart prodavnicu pre nekoliko meseci - sam, ni manje ni više. (Isto tako, volim te zato što je redovni čitalac mog bloga! Zagrljaji za vas.)

Sada, osjećam se dovoljno samopouzdanja da protegnem "sigurne radijus" i dalje. I dalje sam sebi izazov (i nagraditi sebe) svakodnevno uključivanjem u aktivnosti koje Uvijek sam voljela - poput vožnje - još su porasli za strah. (U "nagrada", ako se pitate, je radost istraživanja. Moj sljedeći cilj je voziti na voćnjak koji je malo-neprijatno 20 milja daleko kupiti breskve. Mmmm... Breskve.)

Moje klatno je u usponu, narode. Nadam se da je tvoje, previše.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Ovisnost počinje u mozgu

Post Roditeljstvo

Poremećaj graničnog ličnosti: razdvojenost i emocionalni haos

Post Poremećaji ličnosti

Kako si ove nedelje prevazišao anksioznost?

Post Psihologija seksa

Može li terapeuti zvanično dijagnosticirati seksualni poremećaj nedostatka pažnje?

Post Roditeljstvo

10 znakova psihopatije i sociopatije

Post Tvoje tijelo

Prihvatanje i poštovanje vašeg tela i zdravlja

Post Svakodnevne veze

Žene koje vole psihopate

Post Više o tebi

Još 3 razloga ne možete pobediti sa narcisoidom

Post Svakodnevne veze

Crvene zastave ljubazne prevare: 10 znakova da se družite sa sociopatom

Post Slavnost

Mentalna bolest ili homoseksualnost: koji izlazak trenutka je strašniji?

Post Svakodnevne veze

Top tri koristi mentalnog zdravlja vitamina d

Post Slavnost

Ne sprečavajte oči: znajte kada i kako kontaktirati pomoć