Hopewell: terapijska zajednica | BA.Superenlightme.com

Hopewell: terapijska zajednica

Hopewell: terapijska zajednica

Nedavno sam pročitao zanimljiv članak Kristy Foster na sajtu Farma i mliječnih pod nazivom "A ozdravljenja mjesto:. Poljoprivreda ima ruku u oporavak za one koji pate od mentalnih bolesti" U članku se baca akcenat na Hopewell Farm u Mesopotamiji, Ohio - ". Shizofrenija, shizoafektivni poremećaj, bipolarni poremećaj, depresija, i drugi oblici ozbiljnih psihičkih bolesti" jedinstveni 300-ral tretman centra za odrasle sa

Hopewell ima kapacitet da služi 40 odrasle osobe, od kojih je svaki Očekuje se da će raditi na posadu, kada dovoljno dobro da to učine. Svaki rad posade služi određenu potrebu u zajednici: održavanje, kuhinja, održavanje i osnove, farme i vrt. Pored zahteva stanovnike da služi na radu posade, Hopewell program uključuje:

load...
 • Kontrola bijesa
 • Dijalektičkom Behavior Therapy
 • Kreativno izražavanje
 • Dual pitanja dijagnoza
 • Konjski pomoć psihoterapija
 • Meditacija i duhovnosti
 • Obrazovanje (srednjom stručnom spremom program)
 • Upravljanja novcem
 • Muzika - Instruction i mogućnosti performanse
 • Samostalni život vještine (planiranje, kupovina, kuhanje, zdrav život)

Klijenti u Hopewell ostati u prosjeku od šest do devet mjeseci.

Kao što je Foster ističe, Hopewell ima tri glavna cilja za svoje klijente:

 • Da vjeruju u svoj potencijal.
 • Da razviju vještine potrebne za upravljanje mentalnih bolesti.
 • Tranziciju od Hopewell na više samostalan život situaciju.

Na kraju članka, Colleen Zavarivač, direktor programa usluga, sumira filozofiju koja stoji iza ovog jedinstvenog pristupa tretmanu savršeno: "Učešće u smisleni rad i zajednica pomaže pomoći u njihovom oporavku, a ne suočava mentalne bolesti na miru."

Čitajući o Hopewell, možda se pitate: "Zašto ne mogu svi objekti tretman biti ovako?" Dok je trošak je očito jedan od faktora, moramo također shvatiti da su stanovnici Hopewell su obično ne postoje za intenzivno liječenje akutnih simptoma. Tradicionalni "institucije" suoči sa izazovima liječenju pacijenata u krizi, osiguravajući sigurnost svih pacijenata, i održavanje sigurnosti. To je gotovo nemoguće postići u okruženju farmi u zajednici. Hopewell je dizajniran više za one koji su bili pušteni iz tradicionalnih centara za liječenje i sada traže dugoročno rješenje i vještine potrebne za prelazak natrag na više samostalan život situaciju.

load...

Nije sve dugoročne Community Care Objekti stvoreni jednaki

Na žalost, The New York Times je objavio seriju članaka sija oštar svjetlo na dugoročnu brigu "zajednica" objekte (starački domovi zaista), koji brine o mnogim New York stanovnika sa hroničnim mentalne bolesti koji nisu potrebna akutne njege. Ne samo da su ovi objekti nisu dostavili sveobuhvatan, suosjećajan pristup praktikuje u Hopewell, ali oni imaju evidenciju pružanja manje od osnove, često pluta u zlostavljanja i zanemarivanja. Stanovnici u ovim objektima su zatvorene daleko i zaboravljeni i ponudio nikakve šanse za život u cjelini, život je moguće.

Čak i tako, vjerujem da neki u zajednici i tradicionalnim objektima kreću izvan tradicionalnih dugoročnu brigu o održavanju koji nudi samo lijekove i terapije. Nekim mjestima su počeli da usvoje netradicionalnih pristupa, uključujući i kućne ljubimce terapija, pilates, yoga, trening sabranost, i povećano učešće porodice. Ključni reper je da li je postrojenja za tretman je dizajniran tako da zavisi od ili nezavisno od toga stanovnika ili barem radi prema dajući stanovnicima priliku da žive svoje živote u potpunosti jer su u stanju.

Mi bih da znam šta misliš. Šta ste zamislili kao idealno za tretman / oporavak? Ako ste bili na čelu, kako biste promijenili tradicionalnu postrojenja za tretman? Šta bi se uklonila ili učiniti manje? Šta bi implementirati ili učiniti više?

load...

Povezane vijesti


Post Psihologija seksa

Kompulzivna masturbacija i porno

Post Poremećaji ličnosti

Neradjeni prenos - osam načina da znate da ste zaljubljeni u svog terapeuta

Post Poremećaji odraslih

Živeti kao da je važno: intervju sa jon kabat-zinn

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj: krivite bolest, a ne osobu

Post Svakodnevne veze

Je li ljubomora pretnja vašoj vezi? Pet punktova

Post Svakodnevne veze

3 koraka koji vode do sreće

Post Slavnost

Zašto smo tako ljuti na Whitney Houston ožalošćene?

Post Više o tebi

Benzodiazepini i Alchajmerova bolest

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: inspirativni, pažljivi citati

Post Poremećaji ličnosti

Odnosno roditeljstvo: nezadovoljno dete, iscrpljeni roditelj

Post Više o tebi

6 načina da se kultiviše zahvalnost

Post Svakodnevne veze

Codependency Attention Deficit Disorder: faze bolesti i oporavak