Izbegavanje ljubavi i veze? 4 osobine onih koji rade | BA.Superenlightme.com

Izbegavanje ljubavi i veze? 4 osobine onih koji rade

Izbegavanje ljubavi i veze? 4 osobine onih koji rade

Tako je kontradiktorno: Zar nisu svi u potrazi za ljubavi? Odgovor je zapravo možda i ne. Nevoljeno kćeri koji provode djetinjstvo na iglama s majkama koje su ponekad pažljiv i dostupna, a ponekad i nije- pitanje da li je dobro mama ili Bad Mama će se pojaviti danas-postaju uznemireni i uvijek vreba za validaciju i ohrabrenja. To nije istina za kćeri stalno na raspolaganju, neprijateljski ili nametljiv majke. Stručnjaci nazvati ovaj tip vezanosti izbegavanja.

Te žene (i muškarci) dolaze iz različitih mjesta. Njihova iskustva su ih naučili da trebaju nekoga stavlja u opasnost, da bi odbijanje je bolno i da su ljudi nepouzdan i nepouzdani. Oni oklop se tako što oprezni intimnosti i veze ili izbjegavanje bliskosti u potpunosti. Oni ostaju izvan veze, iako čini se da je u njemu.

load...

Ali postoje razlike. Psiholog Kim Bartholomew proširio teoriju sugerirajući da su, u stvari, dvije vrste izbegavanja prilog: u strahu i odbacuju.

Zastrašujuće izbegavanja ima loše mišljenje o sebi i dok je ona zaista žele intimnost i bliske veze, strah od odbacivanja najveći adut sve jer misli visoko mišljenje o drugim ljudima. Ako je ona ništa, a on je nešto, zašto onda on nju želi? Ona dolazi preko kao siromašne i nesigurna i teži da bude pasivan u odnosima; ona ne pokupi borbe način na koji nestrpljivo prilogu žena radi.

Nasuprot tome, odbacuje izbegavanja, ima vrlo visoko mišljenje o sebi, na površini najmanje; ona nije oklijeva u izražavanju svoje mišljenje da su odnosi nisu jako važno da se i ona je u redu na svoju ruku, hvala vam puno. Ona je ponosna na svoju samostalnost. Taj stav, međutim, je zaštitni jedan, treba da brani krhka samo u okviru od odbacivanja ili emocionalno ranjavanja. Bez obzira na to, za razliku od strahu izbegavanja je odbacuje ne želi intimnoj vezi ili prijateljstvu, radije da se emotivno uloženo u drugim potrage, kao što su karijera, rad i hobije.

Istina je da je više muškaraca nego žena imaju tendenciju da budu odbacuje, ali žena može biti previše.

Imajte na umu da su ove tri vrste nesigurnim attachment anksiozno-zaokupljena, plašeći izbegavanja i odbacuje izbegavanja-nisu toliko cast u kamenu jer bi kategorije čini da implicira niti svaki pojedinac uklapa uredno u jednom ili drugom. Ove tendencije mogu miješati, promjene u vremenu, ili u okviru ili preko odnosa.

Ali, ako se pitate ako ste izbegavanja ili možda vaš partner je, ovdje su četiri osobine koje mogu vam pomoći identificirati sebe ili osobu koju uključeni.

  1. Volite kratkoročne veze, čak i priključcima, intenzivnog odnosa.
load...

Pravi izbegavanja preferira odnose koji nisu intimni ili u neposrednoj blizini. Vi često privlače osobe koje nisu dostupne-zato što su u braku ili žive u cijeloj zemlji, ili su na neki drugi način van granica (kao što je dečko tvoje devojke). Možda idealizirati, kada ste u novu vezu, stari onaj koji ste napustili. Odbacuje avoidants ponekad može biti u relativno dugim vezama, ali zadržali svoju nezavisnost i odbij od posvećenosti; oni ne žele da se kreću u svojim ljubavnika, jer im je potrebno svoj prostor i slično. Je "posao" stvaranja odnosa rad nije vaša stvar, jer, na kraju krajeva, ne mislite bliskost je sve što je važno.

  1. Imate različite načine gura vašeg partnera off.

Jedna žena, 34, u poverenju: "Čim počnem stvarno brižan, panika postavlja ga. Znam da će me ostaviti, bez obzira na ono što on kaže. Ja jednostavno ne mogu da pomognem. Ja se previše uplašen. To je početak kraja za mene. "Ali, ako ste odbacuje, ti klaustrofobično lako i brzo. Kada si u vezi s nekim, tu je uvijek nešto nedostaje-on nije pametan, polirani, ili ambiciozni dovoljno-a koja čini li sigurni da postoji neko bolje za tebe tamo. Je izbegavanja je brzo doći do listu nedostataka o svom partneru, i uvijek je u potrazi za zelenije pašnjake, a često, on ili ona će krenuti za njima. Avoidants nisu dobri kandidati za vjernost nagrada godine, kao i naredne crta jasno.

  1. Voliš seks, ali volim da se mazim.

Jedna studija je pokazala da se odbacuje izbegavanja ima seks iz vrlo različitih razloga, nego ni u strahu izbegavanja ili čak zabrinuto u prilogu. Počnimo sa zabrinuto prilogu: ona razume seksa kao validaciju nju biti voljen. Avaj, to zapravo i nije tako velika, jer, u svom najboljem izdanju, seks je o dijade: Vašim potrebama i željama, i njegove potrebe i želje. Ne događa: Grozničavo Žena je u krevetu da bude voljena. Zastrašujuće izbegavanja pada u mnogo istu zamku; Opet, sve mi je i bez dijadu a, onda je paniči. A onda tu je i odbacuje. On ili ona je tu samo za seks. Da li vas iznenadilo da ove avoidants imaju tendenciju da varaju? To je upravo ono što je jedna studija pokazala. Istina? Predanost, potreba za bliskost i vrednovanje intimne veze imamo su sve što drži sve nas kod kuće u krevetu, a ne drugdje; u izbegavanja nedostaje sva tri.

load...
  1. Da si ponosan na koju nije potrebna emocionalnu podršku ili bliskost.

Ako si to ti, mislim da znam ko si ti. Da?

Fotografija Ivan Karasev. Autorsko pravo besplatno. Unsplash.com

Bartholomew, Kim i Leonarda M. Horowitz. "Prilog Styles kod mladih odraslih osoba: test četiri Kategorija Model", Journal of Personality and Social Psychology (1991), vol.101 (2): 226-244

Birnbaum, Gurit E., Harry T. Reis, et. Al. "Kada Seks je više nego samo seks: Prilog orijentacije, seksualnog iskustva, i odnos kvaliteta" (2006), Journal of Personality and Social Psychology, vol.91, br.5, 929-943.

DeWall, C. Nathan, Nathaniel M. Lambert, et.al. "So Far Away From One Partner, opet tako blizu Romantic Alternative: Izbegavanje Prilog, Interes za alternative, i Seks," (2011), Journal of Personality and Social Psychology, vol.101, br.6, 1302-1316.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

10 načina da pobede rat protiv stresa na radnom mestu

Post Roditeljstvo

Izbor izmedju psyd i phd psihologije

Post Poremećaji odraslih

Kako koristiti upsight za rad sa strahom! intervju sa Danijelom Siegelom

Post Poremećaji ličnosti

Stvari koje narcisista nikada neće učiniti

Post Slavnost

Bill cosby priznaje da je ženama daju quaaludes

Post Roditeljstvo

Terapija integrativnog tima za traumatsku vezu kod dece: porodična terapija i emdr

Post Svakodnevne veze

Pregled knjige: preispitivanje narcizma

Post Dobro zdravlje

Nije samo za decu: vaš partner sa poremećajem hiperaktivnosti sa pažnjom (prvi deo)

Post Svakodnevna kreativnost

Kako stvaram: pitanja i odgovore s pisacom anna lovind

Post Psihologija seksa

Znaš da si star kada

Post Roditeljstvo

Kada se suočavaju duševne bolesti i beskućništvo: šta da radimo?

Post Poremećaji ličnosti

Pitanja i odgovori na bipolarni poremećaj: da li moje četvorogodišnje dete uzima lekove za bipolarne poremećaje?