Jednostavna strategija za oslobađanje bolnih misli i osećanja | BA.Superenlightme.com

Jednostavna strategija za oslobađanje bolnih misli i osećanja

Jednostavna strategija za oslobađanje bolnih misli i osećanja

Niko ne želi da iskusi bol. Bilo da je to fizički, emocionalno ili mentalno, kada smo naišli bol, to je prirodno da žele da se to završi.

Ali, ako obratite pažnju, verovatno ćete naći da postoje određene emocionalno ili mentalno bolno okolnosti koje te uhvate u. Možda je ljut misli o nekome ko ti ili pesimistični razmišljanje o problemima ste se suočili je boli.

Svako od nas ima tendenciju da bude uhvaćen u određenim vrstama razmišljanja koji produžava bolne emocije. Umjesto da uživaju opuštanje, mogli bismo se našli preživara na nešto bolno neko rekao, odnosno od rješavanja težak problem i dalje, možete naći ste ponovo i ponovo izvući mislima o tome kako nefer vaše okolnosti.

load...

Ponekad se čini kao da je um samo želi da zadrži te bolne misli i okolnosti. Čak i dok pokušavamo da se oslobodimo neprijatnih misli, možemo pronaći sebe promišljanje i ponovno proživljavanje bolnih situacija.

Probati ovaj:

  • Uzmite situacija koje često nađete ili izbjegavanje i gura dalje ili bolno zaglavila u. To može biti situacija u kojoj se preživara i zabrinuti ili onaj koji se plaše i žele izbjeći posla.
  • Kada naiđete na tu situaciju ili misli i osjećaje o toj situaciji, ne pokušavajte da se uključe u razmišljanju o tome i, u isto vrijeme, ne pokušavajte da gura svoje misli i osjećaje daleko.
  • Fokusirajte se umjesto na primetim iskustvo. Moglo bi se reći da sam "mislim ljut misli o tome" ili "To je bolno da se setim moja greška." Dozvolite sebi da posmatraju, bez sudeći situacija, svoje misli o situaciji ili osjećaje.

Tokom vremena, kao što poštuju svoju internu odgovor na ovu situaciju, naći ćete da više ne morate da razmišljati o tome i ne gurajte ga. Vi ćete biti u mogućnosti da prepoznaju sebe-presude i kritike drugih i pusti ih. Bol i potrebu da se priložiti ili gura ga dalje će proći, a vi ćete biti u mogućnosti da pusti.

I dalje imate problema pustiti? U svojoj knjizi, "Full katastrofa Living", Jon Kabat-Zinn ukazuje na to da kada se nešto ima jak čekanje na umu, pokušajte da vam skrenem pažnju na ono što "drži na" izgleda. Postanite stručnjak u razumijevanju vlastite prilogu ovog brige ili problema. Čak i kada se bore da pusti, možete postati vješti u razumijevanju sebe i posljedice, kako držeći se i pustiti.

load...

Možete pronaći više strategija za poboljšanje kako se osjećate u svojoj novoj knjizi, stres odgovora i klikom ovdje da biste se prijavili za više od mojih saveta i ovdje podcasta pomoću DBT strategija za poboljšanje kako se osjećate.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Ljubav, požuda ili poremećaj nedostataka pažnje?

Post Roditeljstvo

Kako stvarno empatizovati sa nekim

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Više o tebi

Detinjstvo Posttraumatski stresni poremećaj: spanking nije o ljubavi, već o besu

Post Poremećaji ličnosti

Umešana majka: kćerka je zarobljena

Post Psihologija seksa

Šta privlači ljude u anonimni seks (i aplikacije koje im pomažu da ga pronađu)?

Post Tvoje tijelo

Završite emocionalno jelo: identifikujete svoja osećanja

Post Poremećaji ličnosti

Pitanja i odgovori na bipolarni poremećaj: da li moje četvorogodišnje dete uzima lekove za bipolarne poremećaje?

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: columbine

Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Više o tebi

10 savjeta za pomoć djeci putem duševne bolesti supružnika

Post Više o tebi

3 vještine koje možete naučiti da efikasno iskoriste stres