Kako bljesak utiče na telo? | BA.Superenlightme.com

Kako bljesak utiče na telo?

Kako bljesak utiče na telo?

Da li se Incredible Hulk? Dr. Bruce Banner je bio blag vaspitan čovjek, idući od grada do grada rade dobra djela. Onda bi prijeći staze sa nekim ko će antagonizirati i napada ga. Svi znamo šta se desilo kada je naljutio.

Lice mu je okrenuo repe crveni mu iskopane oči i vene u čelo počela lupanje. Onda je pretvoren u Green Monster poznat kao Incredible Hulk. Nakon što je Hulk okrenuo nekoliko automobila više, on se vratili u svoje bivše sebe.

Istraživači su otkrili da to nije samo Incredible Hulk koja pati od povezanih ljutnje promjene i ispadima. Svako ko je ljut i prolazi kroz ove tjelesne promjene.

load...

Naše telo nam mogu reći o aspektima našeg života koji su važni za nas koje treba prisustvovati na. Mi znamo da je krčanje stomaka znači glad, ili zev može značiti iscrpljenosti. Ako zanemarimo ove znakove upozorenja iz naše tijelo tada tijelo preuzima. Mi kolaps od gladi ili umora. Anger je dio svog fiziologije, i utiče na vaše zdravlje i dobrobit. Ipak, ono što je ljutnja zapravo, i kakve kontrole imamo preko postaju ljuti?

U osnovi, ljutnje dolazi kada je tijelo izloženo nešto što percipira kao prijeteće. Neke važne vrijednosti, osoba, posjedovanje, ili cilj može biti ugrožena, a mi nismo svjesni toga na svjesnom nivou, ali naše tijelo nas upozorava na to doživljavaju opasnosti, tako da ga možete zaustaviti iz događa.

Ako vam je teško primjetiti ili imenovati ono što vi ili drugi osjećaj, to može pomoći da obrate pažnju na tijelo. Cela svrha ljutnje je da omogući ljudima da prežive. Na primjer, ako je pit bull je došao nakon što ste, vaše tijelo će morati učiniti određene stvari za vas da preživi.

Ljutnja je odgovor opstanak. Ljudi ruke hladno jer krv ostavlja ekstremiteta, u slučaju da je pas bi ih odgrize. Ovo u osnovi štiti prokrvljenost organizma, kao i krv treba da ide na određenim mestima. Je ubrzan rad srca, u stomaku, glavobolja, napetost mišića, otežano disanje, pocrvene lice, oznojenih čela, uzvrpoljeni noge do kojih dolazi kada ljuti, kako vaše tijelo daje vam do znanja da je vrijeme da se napravi izbor za hitnu akciju.

load...

Ljutnja izaziva ljudsko tijelo da pokrene "bori se ili let" odgovor. Ovo je povezanosti i brzu reakciju, u kojoj je tijelo dobiva doslovno spreman za napad ili bijeg. U ovoj automatski, instinktivno rutina, hormoni pumpa brzo kroz tijelo; učenici šire; puls ubrzava; disanje postaje brzo i plitko, probava se usporava; aktivnost znoj žlijezda se povećava i krv i odvod kisika iz mozga u veće mišiće pripremajući ih za brzo kretanje.

Obratite pažnju na zadnji dio prethodnoj rečenici: "i krvi i kisika mozgova iz mozga..." Ovaj dio je vrlo važno za razumijevanje "zašto to radim" (ljuti se i viče). Stres, ljutnja, strah-svi mogu preplaviti mozak lišavajući ga kiseonika, koja potpuno gasi našu sposobnost da misle. Kada dođe do ove emocionalne poplave, doslovno ne mogu misliti ravno.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

5 mogućih razloga nas privlači narcisisti

Post Svakodnevne veze

Ciljevi narcisističkog partnera (zaštitite svoj um i srce)

Post Više o tebi

Stvari koje nikada nećete vidjeti narcisisti

Post Depresija

Biti vencent: osećati van goghovu maniju i depresiju

Post Poremećaji ličnosti

Agonija duhovnog zlostavljanja verskih narcisista

Post Psihologija seksa

Narcizizam seksa Deficit defekata i neke strategije za terapeuta

Post Svakodnevne veze

Top tri koristi mentalnog zdravlja vitamina d

Post Roditeljstvo

Znaci psihoze: šta treba da znate

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarna pažnja lekova

Post Poremećaji ličnosti

Hirurgija mršavljenja i bipolarni poremećaj

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost - podstičući stvari koje treba uraditi kada odložite telefon

Post Svakodnevne veze

Da li je lakše dati nego dobiti?