Kako narcizam i prag visokog emocionalnog bola uništavaju odnose | BA.Superenlightme.com

Kako narcizam i prag visokog emocionalnog bola uništavaju odnose

Kako narcizam i prag visokog emocionalnog bola uništavaju odnose

Vi ste odrasli okruženi narcise. Oni boli često. Tako često da tvoje srce je seared. Bol sišao poput vode-off-a-duck's-back gotovo prije nego što je shvatio da, još jednom, ti bi bio ranjen. Govoreći nazad je brzo i strogo kažnjeni. Tako ste naučili da proguta sav bol, sve uvrede, sve boli.

Bilo je mehanizam preživljavanja, međutim nezdrave, koji su vam pomogli da prežive narcisoidni zlostavljanja.

Ali sada? Pa, ovaj visoki Pain mirisa je nadživjela svoju korisnost. Ranije nas zaštićena od bola. Sada, to je nama izaziva bol.

Čekaj... Da li sam bio Hurt !?

Da li čak i shvatiti da si boli?

load...

Ili je potrebno nekoliko minuta... Sati....days ili čak nedelja pre nego što kažeš: "Čekaj malo! To je značilo! To je bilo bolno! Kako su mogli reći da je!?!"

Da, to je kako sam previše.

Moje auto-pilot je postavljen na "Zadrži mir." Sam se nasmejao sa uvreda pre nego što sam shvatio da sam sam uvredio. U danima mog narcisoidne zlostavljanja, ova metoda me dobro služio. Pozivanje narcis na svakom bol, svaka uvreda bi mi koristio malo. "Previše si osjetljiva. Ja sam samo zadirkuje", rekli su. Tako sam naučio da se nosi.

Igranje Innocent

Bilo je nekoliko puta sam govorio da kažem: "To me boli." Ali to bi mi trebati najmanje dvadeset četiri sata da se smatra da je stanje gotovo, vrlo pažljivo, prije nego što sam govorio. Smatrao bih ako bol ranjavanje narcis vrijedilo je. Smatrao bih da sam bio u pravu. Smatrao bih da sam samo bila previše osjetljiva. Smatrao bih da sam bio ponosan, tvrdoglav. Smatrao bih da sam zaslužio da bude ranjen.

Na žalost, to kašnjenje je značilo da je narcis se ne sjeća boli što su rekli kad sam ih konačno pozvao na tepihu.

Ali ponekad se pravio šok i nevinosti. Nikada neću zaboraviti što u mom kasnim dvadesetim i da roditelj zapravo kaže: "Vi ste seksualno, da li ti to znaš ili ne." Znam. Kakva čudna stvar za reći! Mislim da bi bilo manje bolno da se udario po licu.

Ali ja sam uzeo vremena. Mislio sam da previše temeljito prije nego što sam im rekao: "To je bilo tako bolno. Da li se ikad ponovo govori mi to." I oni su bili toliko iznenađeni. Šokirani da su njihove riječi je bilo bolno ili neprikladno.

Kako bih voleo bih govorio kada, istog roditelja, okrenuo prema meni i rekao: "Tako mi je drago da nisi u braku, tako da ne mogu zatrudnjeti. Trudnoća je tako opasno." Do današnjeg dana, tresem glavu da svako može biti da neosjetljivi, to okrutno. Evo Kicker! Oni su smatrali da su "tako empatičku!"

load...

Prijateljstvo sabotirao

Mi Narc-preživjele su fantastični glumci i glumice. Ja vjerujem da zaslužuju Oscara za naše cjeloživotno performanse pod nazivom Ne, nije bolelo.

Na žalost, to se nas ugristi u dupe kada smo upoznati nove prijatelje. U nekom trenutku, oni će nas boli... Ni slučajno ili namjerno. Naša refleksni smijati-it-off reakcija je toliko dobro izbrusio nemaju pojma da su nas boli.

Ponekad mi ni ne shvataju da se ponašaš neozlijeđen kada smo se zaista boli. To je kada je naš odbrambeni mehanizmi sabotira naša prijateljstva. Odjednom, sati, dana ili nedelja kasnije, pamtimo ovaj događaj ili tu izjavu. Naša memorija je preplavljena sa svim vrstama boli, omalovažavanja i odveden-Advange-scenarija. The Hurt nismo osećali tada dolazi poplava u stopu ga prati nezadovoljstvo.

To je obrazac koji, gledajući unazad, je iznova i iznova ponavlja u našim životima. Ne znamo mi boli. Odjednom, to nas pogađa. I prijateljstvo osnivača.

Ostajanje u toku

U svakom odnosu, stopala će biti nabijemo jednjaka i boli će se dogoditi. To je neizbježno. Naravno, to nas tera da nastavi odnose sa ljudima koji su oprezni da ne rane naše emocije. Ja sam blagoslovljen da je moj muž je jedna takva osoba. Oboje smo toliko boli u životu, mi smo vrlo oprezni da ne rane jedni druge.

Ali ja sam uvjeren da je "vođenje struja" je jedini način da se zadrži prijateljstva od potapanja na stijenama bola osećanja. Na primjer, prošle sedmice moj prijatelj mi je pričao o njoj babica. "Ona je u srednjim godinama, odmah iza tvojih godina", rekla je ona. Dobro! U dobi od trideset sedam, ja jednostavno nisam spremna da čuje da sam u srednjim godinama! Pogledala sam joj pravo u oči i rekao: "Ja nisam srednje dobi."

load...

To je bio trijumf za mene. Prije pet godina, nikada ne bih govorio za sebe. Da! Učim! I nosim joj ne ogorčenje, jer sam odmah obratio boli i imali smo dobar smijeh o tome. (Čekaj, jesam li stvarno u srednjim godinama !? Yikes!)

Bol Threshold

Pa, kako je visoko sa svojim emotivnim prag bola? Šta bolovi su si progutao u nastojanju da zadrži prijateljstvo ide... Samo da bi taj odnos fizzle i umiru od nezadovoljstva?

Da li ste u vezi sa nekim ko rane često? Ako je tako, zašto?

Možeš li izraziti svoju bol sa svojim partnerom bez njih postaje sve defanzivne i igranje nevin? Ako ne, oni mogu biti narcis.

Da li ste spremni na sebe dati dozvolu da imaju "refleksni reakcija" kao odgovor na bol, uvrede i stavi-padova? Da li ste spremni da "zadrže sadašnje"? To je jedini način da se održi veze i prijateljstva od potapanja na stijenama nezadovoljstva.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Gde je nestala moja anksioznost? Ne mogu ga naći nikuda!

Post Svakodnevne veze

Stonewalling, šta ga čini sličnim, ipak razlikuje od osvetljenja? 1 od 2

Post Svakodnevne veze

Redefinisanje narcizma kao ljubavnog deficita

Post Roditeljstvo

Temperament i veza između roditelja i djeteta

Post Svakodnevna kreativnost

Kada vaš kreativni proces nije produktivan

Post Više o tebi

Anksioznost, depresija i studenti

Post Poremećaji odraslih

Iza sreće: intervju sa ezra bajdo

Post Svakodnevne veze

Suočavanje sa bivšim supružnicima

Post Svakodnevne veze

Neuronauka pažnje Deficit Disorderivna ljubav: atributi ljubavi Pažnja Deficit Disorder

Post Tvoje tijelo

4 načina da zaista volite sebe

Post Više o tebi

7 savjeta za postavljanje granica na poslu

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti