Na 4 načina narcisoidi reaguju na naše granice | BA.Superenlightme.com

Na 4 načina narcisoidi reaguju na naše granice

Na 4 načina narcisoidi reaguju na naše granice

Postavite granice. Šta sad? Stomak je u čvorovima, čeka reakciju narcis-a. Znaš da neće biti lijepa.

Furious Pout

Da, znam šta pričam. To je više umjetnost nego znanost. Čak i veliki Svengali nije mogao da stavi prst na njega.

Žestoki Pout se sastoji od velikodušan dozu dobri stari ljute začinjena Silent tretman i na vrhu sa blistavim crvene trešnje uskomešanih ljutnje. To je kako nas narcise tretirati kada smo usudili postaviti granicu. Oni idu oko stisnutih usana, oči izbjegnuta od naše, praveći se da ne postoje. Njihova tišina je glasniji od bas bubanj. Vrlo elegantan stvari. Vrlo Akademiji dramskih umjetnosti.

load...

Dok oni ne mogu biti na podu, nogama i vrištala, žestoki Pout je odrastao verzija dijete narav izljev bijesa.

Njegova snaga leži u našoj ovisnosti njihovoj ljubavi-bombardovanja. Oni misle da ne možemo opstati bez njihovog odobrenja. Jer, davno, uhvatili kontrolu našeg samopoštovanja. By opsadu sada, oni računaju na naše eventualne gladi i kapitulacije. Oni ne moraju da razbije naše granice. Ako su Furiously duri na nas dovoljno dugo, oni pretpostavljaju da ćemo srušiti vlastite granice, kamen po kamen, ponovo dobiti svoju "ljubav".

Optužbe

Ako žestoki Pout ne rade, mogu se okrenuti i njihove dobre ol 'stand-by, optužbe. Na kraju krajeva, oni su razlog, ako nemamo ništa da krije, zašto se postavlja granice!?! Ah, ponovo projekcija! Ideja da bismo želite postaviti granicu na principu sam, jer smo preko 21 i normalnosti pitanja, nikada se javlja na njih. Pazite, oni imaju granice prelivena razbijenim staklom i bodljikavom žicom, ali mi nije ni dozvoljeno da zatvori vrata kupaonice.

Sjećam se jedan poseban primjer ovog kada, kao odrasla osoba (znam, znam), rekao sam majci da ću zahvalan ako ona ne pitaju "Š'a jedu !?" svaki smrdljivi pamuk-maltretirati put vidjela mene drži ploču i viljušku. "Zašto?" ona je odmah pukla ", šta se kriješ?" Za Boga milost je! Molim te, Bože, daj mi strpljenja!

"Ništa!" Ja budalasto odgovorio. "Ja bih samo da jedu hranu u miru, bez 3. Stupanj."

"Oh, u redu", rekla nevoljno pristao. I od tada, ona poštuje tu granicu, čak i sama hvatanje nekoliko puta.

Bilo je to sasvim druga priča kad sam spomenuo, radije patetično, da bih da imam seksi donje rublje umjesto osnovnog bljuvotinu-krema grudnjaka obično nosila. "Zašto?" ona pukla ", koji ya 'planira pokazati im da?" Ah, Ye Olde upoznati drolja ponovo sramote. Nikada mi nije palo da je njen 20-nešto kćer (koja nikada nije ni imala dečka) možda željeli da se osjećaju seksi samo da plutačom sama, nepostojeće samopouzdanje.

load...

The Hack

Kada se sve drugo propadne, narcise nisu iznad malo dobri stari oblikovao hakiranje. Našao sam da je fascinantno da u roku od dva tjedna moje šire porodice otkriva ovaj blog, lozinka je iznenada i misteriozno ugrožena. Tri tjedna kasnije, moj Facebook lozinku iznenada nije da rade kao dobro. To nikada ranije dogodilo. To se još nije dogodilo od tada. (18 Kod § 1030)

Ali dugo prije pokretanja ovog bloga, moja porodica me je u obavezi da preda sve brojeve računa, PIN # 's, itd da ih "u slučaju tornada." To nikada nije palo na pamet da ne vjeruju njihovi motivi i možda su bili čisti. Svakako, oni nikada zlostavljao moje poverenje. Ali u retrospektivi, ja sam zapanjen. Imali su čak i moji Punomoć (i, da budem iskren, i obrnuto.) Čim sam otkrio narcizam, to je bila prva stvar koju sam promijenio prije odlaska nikakav kontakt.

I, čim su otkrili moje originalne web stranice, odmah su pogazila moje Punomoć previše. Reci im istinu o sebi, a vi ste OUT!

The Odbaci

Imajte na umu da stari kliše o nezaustavljiva sila ispunjavanju nepokretan predmet? Pa, narcis je sila, a vi ste nepokretnih objekata, ako se držite oružje i držite na svoje granice, dolaze pakao ili vode. Vrijeme bol njihovih Furious Pout, odbijaju optužbe, hrabri i Hack i postoji samo jedno oružje ostavio u svom arsenalu: Odgovor Odbaci.

Oni su tako završio sa tobom! Oni odbijaju da budu u vezi sa tajanstven osobom koju ne mogu kontrolirati. Gotovo je!

Ovo je upravo prošle godine mi se dogodilo. Sam pruža uslugu dugogodišnji prijatelj, samo za njih da se iznenada i iracionalno izjavljuju da oni neće da mi plati na odgovarajući način. Bio sam šokiran, potpuno sam zaboravio da je blijed usta, ko-zavisnostan, push-over. "Šta!?!" pukla sam u nevjerici, moj otvorenih usta, čela naborana u neodobravanja.

load...

Sada, do tog dana, moj prijatelj je bio, bez premca, najšarmantnijih osoba na planeti. Odjednom, moj "nice prijatelj" naplaćuju iz sobe u tihi bijes. Pa, na kraju smo svi "čine" (aha) i pristojno sam plaćen (ali ne i velikodušno.) Sljedeći put sam posjetio, sredinom razgovor moj prijatelj skočio, napustio sobu i bio je poslednji put viđen nestaju u šumi u njihovim čarapama. (Doslovno!) Mnogo isto se dogodilo sljedeći put sam i ja posjetio. Koji…!?!

Na kraju, dobio sam poruku. Sam se usudio postaviti jedan granice i odnos je bio, za sve namjere i svrhe, gotovo. Sam se odbacuju. Svi smo Nicey-lijepo kad se sretnemo sada, ali to nije isto. Sada sam na vanjskoj strani. Oni su to sasvim jasno.

Ja sam odbačen. Permanently.or barem dok moj prijatelj gori skinuo druge prijatelje I-mogu-twist-'Em-oko-moje-prst-uzrok-oni-duguju-me-novca (koji naplaćuju više za pružene usluge, btw) i ja dobiti reciklira natrag u stado. (Nije dešava, btw. Ja sam mudro 'sada ih!)

Iskreno, malo 'prija biti na van. Da vidite moj prijatelj jasno. Osećaj je... Besplatno.

Lakmus test

Postavljanje granica na narcis je jedan od najboljih lakmus test za utvrđivanje, konačno, da li su ili nisu narcis. Probajte jednom. To ne mora biti veliki granica. Samo ih pitajte da prestanu prolazi kroz vaše komoda ladica, ostani iz kupatila dok ste kupanje, ne gledam kako se oblači, zaustaviti branje tvoju odjeću i nakit ili zaustaviti čitanje e-pošte. Napomenuti da ćeš instalirati katanac na vrata spavaće sobe. (Moja vrata spavaće sobe nije blizu da ako ne stavim rame u nju! Strašno "škripa" je ispustio kada je zatvoren je moja mama dotrčim, zahtijevajući da znaju šta radim, i ako sam bio u redu. Svaki. Jedna. Time. Sigh.)

Ako su uzeti graciozno, to je dobar znak!

Ali, ako oni reaguju pouting, optužujući, sjeckanje i deponovanje... Ding, ding, ding. Vi imate svoj odgovor.

Oni samo mogu biti narcis.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Kako si ove nedelje prevazišao anksioznost?

Post Roditeljstvo

Roditeljski vodič za visoko funkcionalni poremećaj autizma, 2 ed

Post Poremećaji ličnosti

Smanjivanje rizika od pokretanja manije pomoću antidepresiva u bipolarnom poremećaju

Post Roditeljstvo

Pomaganje roditeljima da razumiju opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: ovo je mesto gde pripadate

Post Psihologija seksa

Seks, stvari, sexting i skandali: kako pametni ljudi završavaju stvarno glupe stvari

Post Poremećaji ličnosti

Mozak: da li je to bio dodir ili metafora?

Post Više o tebi

Da li smo racionalne životinje?

Post Roditeljstvo

Pet znaka znakova vaše dijete je puno perfekcionista

Post Više o tebi

Cirkadijski poremećaj ritma spavanja: imate li abnormalni šablon spavanja?

Post Slavnost

Zašto smo tako ljuti na Whitney Houston ožalošćene?

Post Poremećaji u detinjstvu

Da li imate emocionalni integritet?