Na karuselu sa narcisoidom? 5 koraka za izlazak | BA.Superenlightme.com

Na karuselu sa narcisoidom? 5 koraka za izlazak

Na karuselu sa narcisoidom? 5 koraka za izlazak

Svaki put kad pomislim da sam spreman da ode, da sam konačno imao dovoljno, on radi nešto da me osjećam da bih bio budala da hoda. On je gospodar iznenađenja i ovaj put, to je karte za koncert znao je da umire od želje da idem u uz romantičnu večeru i piće nakon toga.

Istina je dovoljno da je narcis je postao Big Bad Wolf savremenih priča, ali ono što je često izostavljeni iz tih priča je kako nevjerojatno teško može biti na sebe razdvojiti od odnosa s jednim. (Ovaj post koristi muškog zamjenica ali slobodno kretati se pol.) Zajednički savjet je da se kandiduje za brda kada ste prepoznali upravo ono što imaš posla, ali to je lakše reći nego učiniti, pogotovo ako je odnos je dug -term jednog ili brak. Ovo drugo može biti pravi noćna mora, pogotovo ako ste podnošenja za razvod braka, a narcis nije preselio na još.

load...

Dakle, zašto je to tako teško dobiti sa Vožnja go-round? Puno razloga i, gledano iz drugog ugla, uopšte.

Narcis sije emocionalne zbunjenosti

Istina je da je narcis je sa vama sa razlogom, a možete uzeti u obzir sebe "probranih", iako ne nužno na dobar način. Narcise privlači ljude oni mogu manipulirati da vlastite unutrašnje potrebe sreo, i te potrebe imaju sve što ima veze sa oseća dobro o sebi. Prevladavajući teorija je da je za sve što projektuje veliki samopouzdanje, oni su duboko ranjeni unutra i, prema dr Joseph Burgo, motivirani potrebe da se prikrije duboko sramote u svojoj suštini.

Vi ste bili privlačni narcis jer si prilično atraktivan sebe, i izgledaju dobro na ruci; verovatno ostvariti i zanimljiv previše. Ali to na stranu, on je privukao vas jer je shvatio kako vaše nesigurnosti, zajedno sa potrebom za ljubavlju, može se poigravali u svoju korist. On je shvatio kako pojavivši se otkriti svoje unutrašnje ja tebi, ti bi osjećati posebno i potrebno. On je shvatio svoj strah od odbacivanja i napuštena previše.

Najviše od svega, on je shvatio kako svoje emocije mogu koristiti protiv vas, što ste sigurni o tome da li da ode ili ostane.

Evo pet savjeta za dobijanje gola koja karusel za jednom i za sve.

  1. Ostati fokusirani na ono što ga motivira

Problem sa vidimo narcis kao Big Bad Wolf je u tome što očekujete od njega da se ponaša užasno na očigledan način i to se vjerojatno neće dogoditi. Istina je da je on gospodar velike geste koje je dr Craig Malkin je identificirao kao svoju taktiku Stealth kontrole. Je osoba si sa uvijek prebacivanje planove mijenja rezervacije za večeru nešto je mislio da će biti bolje i zabavnije kada sve što je želio bio je hamburger iza ugla, ili on jednostavno ostati miran kad vam predlažemo nešto što bi radila što ste povući prijedlog? Vidiš li manje među prijateljima zbog planova koje je sklopio ili nametnut ti? Igre je da se imate potpuno u svojoj orbiti, bez čak i priznaje da si uvukao u.

load...

Narcise imaju načini da misliš da su enormno promišljene kada realnost je bez obzira na promišljen gest nema ništa veze sa tobom, ali s njima. I ovo je emotivno zbunjujuće, posebno kada je narcis plies s darovima koji su previše savršene riječi, iznenađuje od obnove svoj ormar, ili se pobrinuti za to poslić ste izbjegavanje. Ostati fokusiran na zašto on to radi, a ne ono što je uradio.

  1. Ne miješajte drama sa strašću

To je zapravo velika stvar za mnoge žene, posebno one koji misle da je romantika sve o uspone i padove, a to vruće make-up seks-nešto narcis je vrlo dobar u, kao što je istraživanje jasno-je ono strast je oko. Drama i strast nisu sinonimi iako, kako objašnjava dr Malkin, oni mogu biti lako da zbuni za neke. Kao on piše: "Romantic nesigurnost često nas pali. To uzburkao osjećaje kao što su strah, ljutnja, i ljubomora, a sve to poboljšati atrakcija kroz nešto psiholozi zovu uzbuđenja. "

Narcis shvata da, usput. To je još jedan način vođenja ste navučeni.

  1. Pripremite se za igrama

Ne zavaravaj se o sposobnosti narcis da savijaju svoja osećanja u čvor. Ne samo da projektuje svoja osjećanja na tebe šta Dr. Craig Malkin zove emocionalna vruć krompir ali on je također vjerojatno klevetanje vaše emisije emocija, bilo kroz otvoreno ruga ( "Nije to ponovo. Zar ti nikad ne dosadi ? dovođenje iste stare stvari gore ") ili krivi ste za osjećaj (" Bože moj, ti si tako prokleto osjetljiva osećam kao da hodam po jajima oko tebe 24 -. 7. ") Imajte na umu da narcise je neophodno za održavanje prednost i osvojiti po svaku cijenu, tako da budu spremni za činjenicu da će biti pravi push-nazad u ovom trenutku zapravo odlučiti da hoda; morate biti psihički spremni,

load...
  1. Čuvajte se isprekidani armature

Zahvaljujući radu BF Skinner, znamo da nema snažnije motivator nego dobiti ono što želite malo vremena. Da, to se zove isprekidano pojačanje. Razumijevanje kako to radi je posebno važno ako ste još uvijek na ogradi o odnosima, ili si i dalje u obavezi da se usisava u bilo koji od taktika gore navedenih. Pravi problem je u tome isprekidan pojačanje igra u vaš nade da, na neki način, dobri aspekti tog odnosa se može spasiti i da je, na neki način, narcis u vašem životu će postati kao istinski brižni i empatičke kao što želite da bude. Uh huh.

  1. Verujte svoje misli, čak i pod vatrom

Šanse su dobre da ako se osjećate vaš partner vas marginalizacije ili kontrolisanje ti, on je i ovo nije pretjerano aktivan maštu, ili bilo što drugo on pripisuje svoj osećanja. Ditto na si previše osjetljiva; te povrijediti zato što je rekao bolno stvari vi ili stan iz lagao. Ako je vožnja karusel postaje naporan i ti si kroz s tim da se vrti u glavi, to nije zato što si čitao u i preko-reagovanje ili bilo što drugo može dovesti do stola uvjeriti da ti se ponašaš lud. Ne zaboravite da je narcis mrzi gubi i ne želi da mu mane izložene tako da će učiniti sve što je potrebno da bi se objašnjava da je neuspjeh ovog odnosa je na tebi. To je suština.

Život nakon karusel možda neće biti tako dramatičan, ali ona ima svoje perqs. To je istina stvar. Stvarno.

Photograph by Gromovataya. Autorsko pravo besplatno. Pixaby.com

Malkin, Craig. Rethinking Narcizam: Tajna Prepoznavanje i Suočavanje s narcise. New York: Harper Perennial, 2017. Godine.

Burgo, Joseph. Narcis ste znali: branite protiv ekstremnih narcise u All-O-Me doba. New York: Touchstone, 2017. Godine.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Kako dobiti ono što želite od svog partnera

Post Više o tebi

Stvari koje nikada nećete vidjeti narcisisti

Post Poremećaji ličnosti

Kako bljesak utiče na telo?

Post Depresija

Lekcije moje majke: vaša depresija nije vaša

Post Više o tebi

8 načina da dođete do braka

Post Roditeljstvo

Rešavanje zagonetke poremećaja pažnje deficita - Pažnja deficit hiperaktivnosti poremećaj dijete: prirodne alternative za djecu težak za podizanje

Post Tvoje tijelo

2 ključna koraka sam uzeo moj oporavak bulimije

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost i samo-istraživanje: pitanja i odgovori sa meera lee patel i poklon

Post Poremećaji ličnosti

Da li ste se udali za narcisa?

Post Poremećaji ličnosti

Hladni medvjedi te uznemiruju? znate svoje sastojke!

Post Više o tebi

10 načina za sprečavanje manije i hipomanije

Post Depresija

Kako zeznuti uzimanje antidepresiva