Narcisisti na radnom mestu | BA.Superenlightme.com

Narcisisti na radnom mestu

Narcisisti na radnom mestu

Oni tačno znaju kako sve treba da se uradi. I Jao bilo kolega koji ne rade sve na putu. Dobrodošli na stresne realnost narcise na radnom mjestu.

Stres

U svijetu u kojem smo sve sporno da upravljaju našim stresom bolje, narcise nemaju molitve. Stres je "put tamo." Nije to njihova radna opterećenja su mnogo teža od njihove kolege. Ne, to je zato što se takve teškim vremenskim njihovog opterećenja. I opterećenja svih drugih, previše.

load...

Imaju svoje prste u sve pite. Oni znaju kako treba raditi. I vozi ih poludim kada njihova kolege ne rade stvari "pravo" način, odnosno njihov način. Stalno govori svima kako da rade stvari "ispravno", ali to pada na gluve uši.

Tako nivou narcis stres ide gore. Njihova kortizola raste. Njihova šećera u krvi raste. Njihov krvni pritisak raste. Možete pokušati im govori da je njihova potreba za kontrolom svima je uzrok, ali oni će te napasti za njih govori nezgodnom istinu. (Bili tamo!)

Ne, svi drugi je problem. Svi ostali je uzrok stresa. Kada bi svi ostali samo stanite u red, stres će pasti. Dakle, oni odluče na akciju.

Dopise i e-poštu

Narcise vole vladati i kontrolirati na daljinu. Ovo je mjesto gdje dopise i e-mailove dolaze u. Oni uvijek 'slanje ih. Govori drugima kako da rade svoj posao, cc-ing ili b-cc-ing šef.

Pazite! Narcis nema stvarnu vlast. Oni nisu ni u poziciji upravljanja. Ili su možda prevario The Boss u dajući im mrvice lažnih autoriteta. Bez obzira na njihov status, oni će te šta i reći kako se to radi, ponuđena ili nepozvan. Na kraju krajeva, "pravi način" je njihova privatna vlast. Njihova vlasnički znanje.

I neka se k vama, ako ne dobijem, u skladu sa svojim najnovijim memo, svojim najnovijim e-pošte. Kada ti ne, oni napustiti rad u besu. Svaki. Single. Smrdljivi. Dan.

Obuka

Kada oni jednostavno ne mogu to izdrži, oni odlučuju da preuzmu inicijativu. Oni zakazati sastanak, sastanak treninga. Oni čak mogu prevariti gazda u dajući sastanka njegov blagoslov.

load...

Naravno, njihovi kolege dobiti ljut. Stvarno ljut na što je rekao kako da rade stvari od strane nekoga ko je bolji, nema više, nema više stručnih ili iskustvo od njih.

I narcis poludi vraćam.

Zbog svoje potpunog nedostatka granica, narcis zaista ne razumije da su radili nešto nije u redu. Za njih, rade stvari na najbolji mogući način je najvažnija. Oni nastaviti ovaj ideal single-bez predrasuda.

Narcise uvijek ostvare svoje cilj sa potpuno zanemarivanje stvari kao što su granice i emocije. Osjećaji jednostavno ne bitno, posebno ako su osećanja drugih ljudi. Narcise, kao što sam ranije rekao, izuzetno logičan i praktičan. Oni uvek biraju najjednostavniji put do svog cilja. A ako to znači ponaša kao da su na vlasti i gazi na prstima drugi 'traže savršenstvo, neka tako i bude.

Činjenica da su njihovi kolege uzeti nasilne prigovor da je rečeno kako da rade "svoj put" jednostavno ne računaju. Činjenica da su upravo izvukli rang, ne računa. Činjenica da oni se ponašaju kao da oni imaju vlast ih ne fazu u najmanje. Oni uživaju u tome što je u kontroli.

Kada su svi naljuti na njih, oni su ljuti se vraćam. Oni zaista vjeruju da nije učinio ništa, ništa loše.

Autoritet

Govoreći o vlasti, narcise ne dobijete na strašno dobro s njim sebe. Sjećam se čuje priču jednog narcis koji je naredio The Boss da isključite svoje računalo kada su išli na ručak. Ovo narcis odbio... I bio je otkaz. Prirodno.

Izdaje narcis s vlasti se pogoršava ako se sukobljavaju sa drugim narcis kartice nosi na radnom mjestu. Oh, to je kada postane zaista vrlo ljepljiv. Kako kažu, "Dva trgovinske nikada neće pristati." Onda je nastao pakao... Kao dva narcise u zavadi sa svakim drugim.

load...

Sjećam se čuje još jedna priča o dva narcise koji nisu lijepo svira u izdvojenom zajedno. Njihovi šefovi odlučili da bi bilo dobra ideja da imaju "čišćenja zraka" sastanka. Doveli su ove dvije osobe zajedno, licem u lice, da hash svoje razlike. Njihovi šefovi igrao sudija.

Bio je to susret za pamćenje. Vikali i vikao na jedni druge za jedan sat. Kada je decibeli dobio previsok, njihovi šefovi intervenisao. Na sastanku je postao legenda, kao trač o tome jurio kroz cijelu kompaniju. A narcise su bili tako ponosni! Likovanje! Uživajući u činjenici da sada svi znaju o svom vatrenom, zastrašujuće strasti, i da će biti zaplaseni na poslušnost.

Oni bi trebalo da bude sramiti! Kako neprofesionalno!

Radni Alone

U konačnoj analizi, narcise najbolje radi sama. Nema autoriteta. Bez dosadnih "slip-obuveni" kolege koji jednostavno neće učiniti prave stvari. Biti poduzetnik ili freelancer najbolje radi za narcis.

Pazite, to ne umanjuje njihov nivo stresa. Oni su tako čvrsto fokusirani na pobjedu, na uspjeh koji voze svoje vlastite razine stresa. Nikad se ništa ne mijenja. Oni nikada ne nauče. To mora biti bolan, težak način života i zaraditi za život. Oni podsećaju me ove poznate citat od samog bard, William Shakespeare.

"Ali čovjek, ponosan čovjek, Dress'd u malo kratak autoritet, Većina neznanju onoga što je najviše assur'd."

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

7 znaci da se podsvesno odupire promenama

Post Tvoje tijelo

Neda nedelja: razbijanje misterioznih poremećaja poremećaja u ishrani

Post Više o tebi

Botox kao lek za depresiju

Post Slavnost

Bill cosby priznaje da je ženama daju quaaludes

Post Svakodnevne veze

Šta je hsp? - razumevanje veoma osetljive osobe

Post Roditeljstvo

5 mogućih razloga nas privlači narcisisti

Post Svakodnevne veze

Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju

Post Svakodnevne veze

Ovisnost počinje u mozgu

Post Svakodnevne veze

Loše detinjstvo ne garantuje loš život

Post Poremećaji ličnosti

Narcisisti na radnom mestu

Post Više o tebi

Intervju sa autorima tim farrington

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: priručna knjiga o psihologiji