Nedostatak empatije: nije uvijek očigledno | BA.Superenlightme.com

Nedostatak empatije: nije uvijek očigledno

Nedostatak empatije: nije uvijek očigledno

Nedostatak-of-Empatija: Uvek navodi kao jedan od glavnih karakteristika Narcissistic poremećaj ličnosti. Ali šta je to stvarno? Šta znači nedostatak-of-empatije izgledati kada je kod kuće?

Pojednostavljeno

Uvijek sam mislio da su narcisoidni nedostatak-of-empatije nije ljubio boo-boo-a. No osjećaj tuge i simpatije u ime ožalošćenih na sahrani. Nesposobnost ili izbor da se ne maštovito stavi se u tuđu emocionalnu cipele.

I sve-of-the-gore je istina. Ali to su očigledno, u-your-face primjera nedostatak-of-empatije. U ovom članku, hajde da istražimo suptilnije manifestacije nedostatak-of-empatije.

load...

Ne! Kažu da nije istina!

Kao i moj redovni čitaoci znam, dolazi iz porodice koja, na površini, bio je über-loving, über-brižan, über-helikopterenje. My Boo-boo-a su se poljubili i suze osuši. Ipak, bio sam često duboko jadno. Kada sam otkrio narcizma u 2017. I vidio odraz mog rođaka u popularnom liste atributa, nedostatak-of-empatija je jednu crtu sam izdvojila kao "nije primjenjivo".

Ali sada, ja sam se predomislila jer nedostatak-of-empatije nosi mnoge suptilne lica.

Budi sretan!

Jedan od mojih prijatelja Facebook nedavno mi PMed i rekao: "Moja [narcisoidni supruga] viče na mene. Pola sata kasnije [oni] pitati što nije u redu sa mnom u pakao. Ako nisam sretan i nasmijan da se vikao na ponovo... "

Tipična narcisoidni nedostatak-of-empatije! Mogu da te lekcije, sram vas, vikati na tebe i verbalno uništiti svoju dušu samo da se okrene i potražnje koje ste stavili na sretna lica, snalazi kako su te uništili. "Ne izbaciti bebu sa kupanje", kažu veselo sa svojim uvijene-in-the-fetalni položaj razorena-u-jecaje obliku.

To je nedostatak empatije!

Quick Fix

Čak i ako nisu one nanose bol, narcise i dalje ne dozvoljavaju bijedu u njihovom prisustvu. Vaša tuga oko {insert situaciju} je neprihvatljivo. Pa su nestrpljivo, unsympathetically, pa čak i codependently baciti sve vrste "brzih rješenja" na tebe da "riješiti" problem.

Postoji samo jedan problem: njihova "brzih rješenja" ne rade.

load...

Nedostatak empatije ponovo.

"Ono što si mogao drugačije?"

Recimo da si doživljava sukob, možda uz kolega. Narcis nikada neće biti na vašoj strani. Izgled su od presudnog značaja. Ugodan svako je od suštinskog značaja.

Iako mogu privatno slažu da je vaš kolega je u pravu, njihovo pitanje će uvijek biti: "Pa, šta da se radi drugačije?". Morate promijeniti za smještaj drugih neodobravanje. Morate promijeniti kako bi mir. Morate promijeniti manipulirati drugima u pristojno ponašanje.

Utakmica i ugodan drugi su od presudnog značaja. I ovo je nedostatak-of-empatije.

Pratite trag novca

U svakoj situaciji u kojoj je uključena novca, pohlepa i nedostatak-of-empatiju Narcissistic poremećaj ličnosti (NPD) su posebno življe. Sve ostalo, uključujući i vas, je sekundarna u odnosu na njihove ljubavi, njihove potrebe i njihove entuzijazma nadu da steknu novac, novac i više novca.

Recimo da mrziš svoj posao i svoj uvredljiv šef. Odgovor narcis će biti: "Što možete učiniti drugačije?". Njih nije briga za tebe! Im je stalo zadržavajući pristup vašim prihodima.

Recimo da postoji mogućnost samo može biti u testamentu od nasilnog rođaka. Izdrži, buttercup! Gutati uvrede i ignorirati bol, narcis savetuje. Mentalno zdravlje proklet. To je novac koji je bitno. Oni su spremni za vas sve i svašta tolerirati u nadi da će buduće iznenadni dobitak.

Nedostatak empatije još jednom.

Da volimo i stalo do tebe

Iako se mogu pojaviti u osoba s NPD da je stalo do tebe i napraviti show te volim, čak i ovi altruistički emocije zaslužuju drugi pogled.

Nema brigu da te jadnim? Da li to poništim vaše želje, vaše želje? Da li to u suprotnosti normalan razvoj ljudskih i aktivnosti? Zatim ogrebete ispod površine i Kladim se da ću naći neke sebičan motiv ljubavi i brige ludi odluka, verovatno monetarne.

load...

Kao i moj redovni čitaoci znaju, ja sam zabranjeno iseljenje 'til moje 31. Godine pod maskom ljubavi i brige za svoju sigurnost. U retrospektivi, čini mi se da ima puno više veze sa stanarinu sam platio je u nabavku sam trčao je staranje sam dao i mnoge druge usluge sam dao za besplatno. Moja beda bio Ni u jednom trenutku; samo velike neugodnosti za njih.

Nedostatak empatije, zaista.

Napadaju zviždača

Možda je najveći lakmus test narcizma je njihova reakcija kada si se usudio da otvoreno govore o narcistički zlostavljanje ste izdržali i bol su ti izazvao. Da li oni reagiraju s otvorenošću? Soul searching? Žalim? Izvinjenje? Empatija?

Oh aye... I Mjesec je napravljen od limuna puslice!

Pripremite se da će biti napadnuti, odmah i agresivno. Vi ćete biti označeni kao luda, problematičnu jedan. Svi zulma njihovog će biti projicirane na tebe. Ćete biti nazvao lažovom šest puta od nedelje. I sve što ste ikada dali, što smatram krvavi novac da kupi svoj tišine, može se tražio i podsjetio.

Ah, Ye Olde nedostatak empatije, stari druže, stari druže.

Ljubav treba da boli

U retrospektivi, odjednom vidim koliko je stvar narcise zovu "ljubav" zapravo boli prilično loše. Uvijek sam bio rekao da je "ljubav mora biti teško." (Ne, hvala vam, Dr. James Dobson! Vaš tehnike odgajanja dece su strašno kada tumači narcs!) Još jedna laž je da samo oni koji te vole su dovoljno iskreni da te povredi.

Od udala za mog divan suprug, otkrio sam da je oppposite je zapravo istina.

Naravno, ljubav boli, ali samo kada je voljenu osobu pati. Boli me jer imate empatiju za i sa njima.

Naravno, ljubav je teško, ali samo kada stoji za voljenu osobu kada su napadnuti, zlostavljani, varao. To je istina empatiju.

I da, ljubav je iskrena. To znači da ne projicira to zlo na vas.

Pa pretpostavljam listama bili u pravu svi zajedno. Narcise su zaista nedostaje empatije. To nije uvijek očigledno, nije uvijek u-your-face i veoma zbunjujuće i zamršen.

Ali uvijek, uvijek boli.

Ako vam se sviđa ono što ste pročitali, molimo vas da se pretplatite na moj dvaput-a mjeseca bilten o mom pisanju i pirografija, Bloggin 'N' Burnin '.

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Botox: novi antidepresiv?

Post Slavnost

Mentalna bolest ili homoseksualnost: koji izlazak trenutka je strašniji?

Post Poremećaji ličnosti

Drama mrtvog narcisa (i kako se nositi)

Post Više o tebi

7 savjeta za obavljanje poslova za odrasle sa poremećajem hiperaktivnosti deficita

Post Više o tebi

7 mitova o graničnom poremećaju ličnosti

Post Svakodnevne veze

Bračno silovanje

Post Slavnost

Pawn zvijezde omiljeni Chumlee uhapšeni zbog oružja i droge

Post Slavnost

Zoe kravitz izvukao je poremećaj ranijeg ishrane za novu ulogu

Post Poremećaji odraslih

Krishnamurti na 3 koraka do mudrije veze sa tehnologijom

Post Svakodnevne veze

Uptaj i u lice: suočavanje sa uznemirenim šefom, roditeljom, supružnikom ili ljubavnikom

Post Poremećaji odraslih

Opsesivni kompulzivni poremećaj: odličan priča

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i velika slika