Neradjeni prenos - osam načina da znate da ste zaljubljeni u svog terapeuta | BA.Superenlightme.com

Neradjeni prenos - osam načina da znate da ste zaljubljeni u svog terapeuta

Neradjeni prenos - osam načina da znate da ste zaljubljeni u svog terapeuta

To je kliše kada klijenti zaljubiti u njihovim terapeuta. Ali mnogi filmovi izgleda da se klijent / terapeut uloge sve u redu. Filmovi često bave prenošenje požude, a ne ljubavi. Najznačajnije Barbra Streisand i Nick Nolte, koji konzumiraju njihovo prebacivanje problema na velikom ekranu tokom Prince of Tides, prije nego što se vratimo na svoje partnere i dosadan život. Je scenarista dobio oko te posebno nezgodna, etičkih situacija jer Nick Nolte nije bio službeno Barbra Streisand je klijent, on je bio brat njenog klijenta, koji je, iako jedra opasno blizu ruba svijeta kakvog poznajemo, tehnički upravlja za navigaciju svoj put kroz plimni talasi pravne i moralne prekršaje. Samo.

The Sopranos takođe uspeo da uredno zadovoljiti vicarious voajerski prenošenje tendencije publike kada Tony Soprano je imao seksualne fantazije scenu koja je uključivala nasilno brišući sve accoutrements van stola terapeuta osim terapeuta Jennifer Melfi sebe, i idem na to u neobuzdanu, konačno zahtjevanim, seksualne prenošenje.

load...

Ukratko, erotski transfer je gdje traumatizirane klijent želi da ima ljekovita seks sa negovanje terapeuta. Erotizovani prenošenje je gdje je u zabludi klijent misli da je brižan terapeut želi da ozdravljenje seks sa svojim neodoljivim sebe. Međutim, ako je terapeut pati od erotski ili erotizovani kontra-transfer (za sve postoji suprotno) i želi da ima neetički, ilegalne brzaka sa vama, napuste svoje kancelarije što je brže moguće, poželjno ostavljajući mali vrtlog prašine u vaše sebe.

Seksualne fantazije ipak (na obje strane kauč) su naizgled normalna. A recenzirani časopis pruža dokaze zasnovane na istraživanju da je 95% muških terapeuta i 76% žena terapeuta imaju seksualne osjećaje prema klijentima. U stvarnom životu dvostruki odnos (a ne samo od seksualnog vrste) ima ogroman potencijal na štetu klijenta i stavlja svemoćni znak pitanja nad etike i standarda terapeuta. Dok terapija seks čini veliki gledanje televizije, teži da otkrije više o publici očekivanja od same terapije profesije. Međutim, nikada nije pogrešno Fantasyland za odličan rad u uredu u stvarnom svijetu terapeuta.

Tu je i razlog zašto sam ostao sa svojim terapeutom za četrnaest godina - ona je najviše etički osoba sa samokontrolu i dobro definirane granice - a to niggles, iritira i ide na živce u velikoj mjeri s vremena na vreme. Ja bih da idemo u bioskop s njom, dijele kafiću cappuccino, odlučili za šetnju uz more, odvedi je na večeru ili se kreću u zajedno i živjeti sretno do kraja života. To je ono što Sigmund Freud nazvao prenošenje ljubav koja se ne radi o seksualna osećanja već više sveprisutni senzualne fantazije spajanja, enmeshing i biti zahvatila majka / dijete simbiotski odnos. Nije bitno da li je to muško ili žensko terapeut, da li je vaš terapeut je debeo ili tanak, atraktivan ili ima lice poput udarila propalica, i da li ili ne (ili oni) su heteroseksualne, homoseksualne, biseksualne ili aseksualni; te prenošenje fantazije uvijek dolaze iz iste duboko primitivni mjesto - tvoji roditelji i način na koji se odnose na vas kao dijete.

load...

Prenošenje ljubav je od ključnog značaja za terapijski proces. To omogućava pacijentu da istraže sve vrste roditeljskog osjećaje na siguran, povjerenja i poštovanja životne sredine.

Evo osam načina da se zna da su u ljubavi sa svojim terapeutom:

1. Shopping sa svojim terapeutom nije terapija u maloprodaji, ali....

Možete ići u kupovinu za odeću i vizualizirati ono što bi vaš terapeut izgledati u njima, a ne sebe. Morao sam aktivno podsjetiti se puno puta da ja imam svoje osjećaj za stil i ukus koji se razlikuje od nje. Moj terapeut jednom nosio krv-crvene i zalazak sunca-narančaste frilly, mrsio suknju koja je izgledala kao out-of-kontrole Bushfire na vrelom Australije ljetni dan. Izgledalo je kao da je živ i diše vatru. Nisam sviđa mi se, ali sam htio da odem i kupim jedan u svakom slučaju.

2. Imate glas terapeuta u glavu.

Imate glas vašeg terapeuta u glavi; toplo, med-tonirana, dobro modulirani Onaj koji kaže, "Ti si vrlo poseban! Možete to učiniti! Vjerujem u tebe! "Ovo medenu chant je, tokom godina, polako je zamijenio oštre, ljut, zajedljivo osuđujem Rant koja se koristi da vrišti," Mrzim vas i želim vam nikada rođeni. "

3. Sharing sinhronizovanost i odnos kroz knjige.

Knjige su priključnim mjestima za istomišljenika. Pročitali ste knjigu o majkama i kćeri i odmah žele da postavite ga na svoj terapeut tako da ona može podijeliti svoje iskustvo. A ona bi, osim vremenski faktor. Ona ima svoj komplet knjiga ona nije dobila vremena za čitanje. Upravo sam pročitao "Čekaonica" memoare Gabrielle Carey, o njoj vrlo privatna, daleki, nepoznati i emocionalno nedostupan starije majke koja je dijagnosticiran tumor na mozgu. Nisam bio siguran da li želim da ga pošalje odmah na moj terapeut ili svoju majku. Tokom terapije, ja ću ponekad joj dati kratak sinopsis trenutne knjige čitam i objasnim svoje osjećaje na temu za dublju i svijest prodiranja i razumijevanje onoga što je tema, motivi, simboli, zemljište i likove značiš. Ponekad radimo swap i čitati jedni druge knjige. Jednom mi je dala knjigu koju sam već čitao u to vrijeme.

load...

4. Kada terapeut vam daje dar.

Imam dva ruže, jedna roza, jedna žuta, sušene i pritisnuo u drveni okvir sjedi na mojoj polici za knjige (vidi gore sliku). Moj terapeut mi ih je dao kad sam imao rak. To je snažan simbol svog tekućeg računa. To ima više smisla da me od hiljadu svježe ruže od najskupljih na svijetu cvjećar. To je zato što je od nje vrt. Rekla mi je da je jedan od njih je njena majka-in-zakon omiljenih. Ako je naša kuća ikad zapali, nakon foto albume će biti najdragocjeniji stavka ću zgrabiti.

5. Ne morate da se slože s njom cijelo vrijeme, kako bi se povezali.

Samo zato što je moj terapeut je joga nakaza, ne znači da neće poput joge (ili Pilates). Otišao sam jednom, prošli vjetar, hrkao glavu i bila je sramota da više nikada kročila na mjestu. Joga je aerobika za starije i Pilates je joga za ljude koji imaju fetiš za plastiku i ropstva. Međutim, ona je ugradio u mene da ostvarivanje svakog i svih vrsta (i dobro jelo) je važna i za mozak i tijelo; primjerom, a ne gnjavi i prijetnje ljubavi povlačenje.

6. Mudrost Dobar terapeuta utječe na više od klijenta.

Ako je moj terapeut je moja zamjena majka, a onda je surogat majci mojoj djeci. Ona prolazi na svom svetovne mudrosti da me i prođe ga na moj tinejdžera koji mi nedvosmisleno da, "Prestani da govoriš kao psiholog, mama."

7. Vaš terapeut brine za tebe čak i kada ne.

Sjećam se odlučujući trenutak dvanaest mjeseci na terapiju. Saznao sam imao dijabetes tipa 2 i bio je jako uplašen, ljut i žele da se povuku u poricanje. Moj terapeut se nagnuo naprijed, pogledao me u oči i rekao da je "stalo bubrege." Osam godina kasnije, kada sam je dijagnosticiran maligni tumor bubrega, ona mi je dala gomilu ruža, od kojih je jedan roze dva, jedan žuta, sušeno sam i pritisnuo kao stalni vizualni podsjetnik, ne samo da je volim / ljubaznost, ali da treba da brine za moja dva bubrega, jedan roze i jedna žuta (i ostatak mene), kao i. 8. Možete se diviti i poštovati svoj terapeut toliko ste se odlučili da postane jedan sebe.

Neka djeca žele da odrastu i budu baš kao njihove majke. Ja sam izuzetak. Prije osamnaest mjeseci sam krenula na diplomirao psihologiju, volim skupo i radim jako dobro. Prenoseći svoju ljubav obrazovanja uopšte i psihologije posebno je, smatram, naslijeđe svoje velike terapije mi je među mnogim drugim stvarima. Poput brige za svoju porodicu, moja kuća, moj vrt, moje zdravlje, samopoštovanje, moj poštovanje prema drugima; tako ulijeva u mene je najvažniji želju da pomognu drugim ljudima koji su patili od bilo kojeg oblika mentalnih bolesti.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Carl jung ima pet ključnih elemenata za sreću

Post Psihologija seksa

Koji seksualni poremećaj nedostatka pažnje nije

Post Svakodnevne veze

Kako se nositi kada padaju točkovi

Post Poremećaji ličnosti

4 veza crvene zastavice neukusne kćeri propuštaju

Post Poremećaji odraslih

Ovisnost i razvod: gubitak stabilnosti

Post Poremećaji ličnosti

Dva komada mira od nervozne patnje

Post Poremećaji odraslih

Kako pobediti slabe sposobnosti savladavanja i samodestruktivno ponašanje

Post Poremećaji ličnosti

Čuveni, ali dobronamerni narciski roditelj

Post Roditeljstvo

Roditeljstvo kao tim kada živite razdvojeni

Post Slavnost

Nakon što josh duggar uđe u rehabilitaciju, porodica se okreće

Post Poremećaji ličnosti

Smanjivanje rizika od pokretanja manije pomoću antidepresiva u bipolarnom poremećaju

Post Slavnost

Lice emocija: dr. Eric finzi o tome kako botox utiče na osećanja, raspoloženja