Neuspeh je opcija: zašto ja odustajem od #nablopomo | BA.Superenlightme.com

Neuspeh je opcija: zašto ja odustajem od #nablopomo

Neuspeh je opcija: zašto ja odustajem od #nablopomo

U februaru, riješio sam da napišem blog svaki dan za cijeli mjesec. Ideju sam dobio od BlogHer.com i ja sam bio uzbuđen o ideji za prvu nedelju. Oduševio, u stvari. Sam pisao o tome kako pišem svaki dan bi pomoglo da se poništi moje perfectionistic tendencije.

I, za taj prvi tjedan, jeste.

Ali onda, pozlilo mi je. (Ne mogu se sjetiti što sam imao - stomačnog virusa A gadno hladno Hvala bogu loše uspomene imaju tendenciju da blijede sam zahvalan što ne mogu se sjetiti pojedinosti?.!)

Bez obzira na bolest, to mi je ubio entuzijazam da pišu svakodnevno.

load...

I, tehnički, nisam uspeo. Moj cilj je bio da napišete blog svaki dan, a ja nisam ispuniti taj cilj.

Ali život se događa.

Dobili smo bolesni.

Naši prioriteti promijeniti.

"Neuspjeh nije opcija"

Neki dan sam bio u šetnji van sama - nešto što agorafobije neće dozvoliti da uradim prije samo nekoliko kratkih mjeseci - i vidio sam ženu kako stoji na trijemu kuće u mom predgrađu. Ona je stezala torbicu i kuca na vrata sa svojim prvim. Ona je izgledala ljuta.

I onda sam pročitao poleđini majici: kvar nije opcija. (Da li je košulja ima bilo kakve veze s njom ljuti kucanje? Vjerojatno ne, ali ja ću priznati da sam pokrenuo pravo u sanjarenje o njoj zabio i kuca i kuca za sata da se izbjegne "neuspjeh" da ne budu pustiti unutra vrata.)

To sigurno nije prvi put da sam naišao tu frazu. Video sam to na bezbroj majice ranije. Čak se sjećam čujem moje srednje škole odbojke trener pada taj izraz u pokušaju da motiviše našem timu.

Šta pritisak! Mislim, razmisli o tome: usvajanje "neuspjeh nije opcija" filozofiju vam steže negdje između perfekcionizma i - dobro, perfekcionizam. Možeš li osjetiti bol koja čvrsto stisnuti? Možeš li osjetiti teške nivo očekivanja da ova filozofija postavlja na ramena?

Zajebi to.

Ozbiljno.

Neuspjeh je opcija... I to je sasvim prihvatljiva opcija, s vremena na vreme.

KVAR Redefined

Vratimo se na moje srednje škole odbojke dana. Uvijek sam bio pomalo diletant, tako da nikada ne bih mogao držati jednom sportu - u osnovnoj školi, igrao sam košarku. U srednjoj školi, Trčao sam staze i igrao hokej na travi.

load...

I čim sam se u srednju školu, ja odbacio sve navedene sportske i pokušao me za ruku u odbojci.

Kao jesen sezone nastavio je, međutim, shvatio sam da nisam baš poput igre. Čvrsti smack pri sudaru lopte je moje podlaktice okrenuti ljubičaste. Moje previše razigranost za udaranje lopte teško obično dolazi tu prokletu stvar da preleti na tribinama za vrijeme prakse. Kao rezultat toga, imam vrlo malo vremena u realnom igre sa drugim timovima. Nisam bio jako dobar.

Pokušao sam nešto novo, i nije me uzbuđuje. Dakle, na kraju sezone, dajem otkaz. Neki bi se čak reći da, jer nisam dobro ne obavljaju i nisu dobili puno vremena igre, ja sam bio neuspjeh. Još više tako, ja sam bio neuspjeh, jer sam imao otkaz i zato što sam odbio da truditi.

Nazovite to ono što želite. To je u redu. Neuspjeh je opcija, a za mene, to je bila atraktivna. Nisam volim odbojku, pa sam slušao moje tijelo (ljubičaste podlaktice) i moj um (bez oduševljen) i napravio pravi izbor za mene.

Moramo da biramo naše dodatne aktivnosti - i, kasnije u životu, naše karijere i druge odrasle uppy stvari - s razlogom na umu. Ne možemo nastaviti raditi stvari koje ne volimo ili stvari koje ne bi trebalo raditi samo zato što popularna frazeologija komande da težimo dalje.

Ponekad, birajući da prestane - i na propast - je najinteligentniji odluka koju možete napraviti.

Nisam imao u sebi u februaru za NaBloPoMo. Razbolio sam se; Nisam raspoložena za to. Nisam htio pisati svaki dan. Pakao, ja sam bio (i dalje sam) bori sa ostavljajući moj stan i sve ostalo što dolazi uz panični poremećaj. Suočavanje sa to je prioritet.

Nisam uspeo, ali sam pao inteligentno. Kupnje u majicu fraza i gura sebe da završi veliki NaBloPoMo eksperiment bi me prazni.

Drago mi je što nisam dozvolio da se to dogodi.

load...

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Programi od 12 koraka za poremećaj pažnje deficita nisu za sve

Post Više o tebi

21 upozoravajući znakovi emocionalno zlostavljanja

Post Više o tebi

8 predloga za jačanje samopoštovanja kada imate depresiju

Post Poremećaji u detinjstvu

8 osobina harizme - i kako ih imati

Post Poremećaji ličnosti

Nizak nivo šećera u krvi i panični napadi: kako su oni povezani?

Post Roditeljstvo

Trudnoća i psihotropni lekovi

Post Tvoje tijelo

Koji potpuni oporavak od poremećaja u ishrani znači

Post Poremećaji ličnosti

Portreti pet narcisista

Post Poremećaji odraslih

Stara žena i najveće životne lekcije

Post Poremećaji ličnosti

Hopewell: terapijska zajednica

Post Više o tebi

Da li je više djevojčica zaista lezbejka ili biseksualna?

Post Roditeljstvo

5 mogućih razloga nas privlači narcisisti