Odnosno roditeljstvo: nezadovoljno dete, iscrpljeni roditelj | BA.Superenlightme.com

Odnosno roditeljstvo: nezadovoljno dete, iscrpljeni roditelj

Odnosno roditeljstvo: nezadovoljno dete, iscrpljeni roditelj

Codependence: Ovisnost o tuđih emocija. Pa, to je jedan od mnogih definicija. To je dinamičan tako duboko usađena u porodici koja je to "normalno". To je kako treba živjeti, kako treba komunicirati s drugima.

Zar ne? U pravu!

The Roots of Codependence

Ponekad je riječ o organski. Generacija unazad, pra-pra baka udala alkoholičar... Zlostavljača... Ime narcissist.you to. U cilju da se nosi, sasvim logično počela je koristiti skup tehnika što danas nazivamo "codependence." Ne samo da je model ove tehnike, ali ona ih je naučila da joj djecu. "Kada je vaš suprug izbaci vrata", warbled ona, kist u ruci, "dobra supruga zakrpa i slika ga." (Ili ne!)

load...

Njena djeca dobro naučili lekcije, dešava da se uda za problematičnu, nasilne supružnike svoje. Uostalom, činilo normalno. Samo oni i bili su jedinstvene kvalifikacije za pomoć ovoj problematičnoj osobi koja, oni su bili sigurni, mogli spasiti. (Ego !?)

I tako, ritam se nastavlja. I tako dalje i tako dalje.

To je jedna stvar imati ko-zavisnostan odnos sa svojim suprugom i drugih odraslih osoba. Ali, kada imate sa svojim djetetom !? Ti ih uvodi u svijet boli.

Znam. Bio sam tamo.

Hyper-Fixers

Kako ja to vidim, codependents su "fiksera." Oni iskreno vjeruju da je njihova odgovornost da ispravite sve negativne emocije doživljavaju oni oko njih. Oni ne mogu biti zadovoljan, osim ako svi oko njih je sretna. Dok se pojavljuju nesebični, srž njihovog codependence inherentno sebična. "Fiksiranje" donosi im sreću... I osjećaj moći.

Trebalo bi da znam. Ja sam jedan. Srećom, moj muž me zove na njemu.

Ali, kada je u pitanju njihova plemenitih djeca, codependents su hiper-fiksera. Kada se njihova djeca su mladi, oni mogu prilično popraviti ništa. Uz igračku ili kolačić, sve suze se suši i sunce ponovo sija. Kao Thackeray napisao: "Majka je ime za Boga u usnama i srcima malu djecu."

Iu tome je problem. Codependents sići na njihove božanske moći. Ali, u nekom trenutku, to bi trebalo da se završi. Mama treba da odstupi nju postolje i neka beba naučiti da se bave vlastitim emocijama, nositi vlastite nasilnicima, naprave svoj greške, što praksa vlastite izbore (dobra i zla), itd

Sa ko-zavisnostan roditeljima, a ne... Krvavi... Vjerojatno. Aha. Nije dešava.

load...

Formulisani kao ljubavi i brige je njihove potrebe biti potreban. Ogrebete ispod površine, i naći ćete da je sve o njima, dušo.

Angry bebe, ko-zavisnostan majko

Majka / dijete odnos je samo po sebi ko-zavisnostan. To mora biti drugačije, pa, niko od nas ne bi i dalje biti ovdje! Ali problemi nastaju kad majka previše zapliću emocije njene bebe.

Uzmimo, na primjer, nesretan (bez količni) Beba koja plače puno. Sada, žiri je nešto o tome zašto ona vrišti joj glavu nakon što je hranila, povijala u pelene i voljeno. Samouvjereni majka sve od sebe i ostaviti ostatak. A ko-zavisnostan majka je potrebno osobno kao sud o njoj kao majka i osoba. Ona će svađati, dima, plakati i na svaki način dodati u originalnom straha bebu od strane postaje sama uznemirila... Koji je možda imao mnogo veze sa zašto ju beba plače na prvom mjestu.

Odložena Zrelost

Svi roditelji i slaviti i tugovati svaki korak u putanji svoje djece prema zrelosti i nezavisnosti. Ali u ko-zavisnostan roditelja, to je uzeti na potpuno novi nivo.

Uzmite odbijanja, na primjer. Roditelj uživa maženje srećno sisa beba toliko odbijanja je van. Čak i majka krave vole svoju telad dovoljno da ih daje čvrstu udarac da ih ohrabri sa vime i na pašnjacima. Majka ptica vole svoje bebe dovoljno da gura svoje poletaraca iz gnijezda, tako da će otkriti, "Hej! Ja imam krila! Jupi! Flying je zabavno!"

Nije tako da ko-zavisnostan roditelja!

Oni trebaju biti potrebno toliko, oni sputati svoje dijete pod maskama "ljubavi" i "brige". Postoji mnogo je jadno, bes ispunjen mržnjom ispunjene mamin Boy čovjek "volio" i "zbrinuti" u provesti čitav život igrajući video igrice u maminoj podrumu! Kako je plakala kada je govorio o odlasku! Kako je mrzio nekoliko prijateljica je doveo kući da je upoznam. Dakle, na kraju, samo je odustao i opet je volim-bombardovali njega.

load...

Ja ne zovem ljubav, zar ne !?

Pokušaj da odraste

Ova dinamika se vrši rasadnika kao njihovo dijete odrasta. Oni uživaju da svoje dijete kod kuće toliko su stavili van školovanja dok zakon dopušta. Oni mogu Homeschool samo iz tog razloga. Oni su toliko zabrinuta sigurnost svoje djece, da u skladu sa uzrastom prekretnice su van. To se zove infantilizacije i smrdi!

Lista se nastavlja i dalje. Oh, mogu reći da je to sve o brigu za svoje dijete, da oni donose odluke samo za svoje dijete je dobro, na osnovu njihove zrelosti... Ali to nije cijela priča.

Radi se o njima, siromašne roditelja.

Nisam ljubitelj

To je razlog zašto nisam ljubitelj tzv prilog roditeljstva i helikopter roditeljstvo. Hej! živio sam. Na mnogo načina, bilo je uzasno... A ja i dalje pokušava da se oporavi od njega.

Ne projekta vaše potrebe i codependence na vaše dijete, kržljavošću ih kao osoba. To nije ljubav. To je vrhunac sebičnosti. A sebičnost da će uzgajati toliko ljutnje u vašeg djeteta, oni mogu otići od tebe... Zauvijek.

Ako vam se sviđa ono što ste pročitali, molimo pretplatiti! Hvala za čitanje!

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Anksiozni pacijenti: možda ćete biti previše pametni

Post Slavnost

Mentalna bolest ili homoseksualnost: koji izlazak trenutka je strašniji?

Post Svakodnevne veze

Hiperseksualnost: simptomi seksualnog pažnje Deficit Disordermenta

Post Više o tebi

Asocijacije američke psihološke asocijacije: Anderson, glumac i farberman

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Narcisoidi i patološko leže

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: inspirativni, pažljivi citati

Post Više o tebi

4 činjenice o anksioznosti tokom trudnoće i kako pronaći pomoć

Post Poremećaji odraslih

Biofeedback za anksioznost i olakšanje stresa

Post Više o tebi

6 načina da se kultiviše zahvalnost

Post Više o tebi

4 načina na koje dete sa autizmom utiče na porodični život

Post Više o tebi

Odskočenje: otporni triti govore svoje priče