Operacija nosa: prvi dan Božića, moj hirurg mi je dao | BA.Superenlightme.com

Operacija nosa: prvi dan Božića, moj hirurg mi je dao

Operacija nosa: prvi dan Božića, moj hirurg mi je dao

... A septoplastika u kruške.

Pa, minus cjelini "kruške" stvar. Volim se kako "septoplastika" nekako uklapa u tu pjesmu.

Ja sam konačno ulazi u duh Božića - što je nesretna, zaista, s obzirom da je Božić bio overdays prije.

Imao sam teško vremena sa Božić ove godine, a ja sam za to okriviti neke loše tempirano operacije nosne. Lekcija za bilo koga drugog s obzirom na operaciju za korekciju iskrivljenog nosnog septuma: ne bi to uradio 19. Decembra, ako želite izbjeći kao jadno olupine za Božić.

load...

Za sve one sa anksiozni poremećaj, operacija može biti posebna vrsta pakla. Postoji mnogo zajedničkih anksioznosti i panike izaziva uključeni u bilo koju vrstu operativnog zahvata, kao što su...

  • Bolnicama. Čak je i bolnica postavljanje može sama bila zaglušujuća. Svi oni koji se oglašava i zvučni signali i haljine i gahhhhhhh.Hospitals podsjećaju me na bolest i smrt.
  • Igle. Najgore je IV katetera koji se drže u zglob. To nije jednom i učinio-stvar - tu ostaje. Ostaje u tebi. To mi daje naježim od same pomisli na to.
  • Anestezije. Za one od nas koji se plaše prolazi van, ide pod anestezijom može biti vrlo zastrašujuće. Jer, pa, na kraju krajeva... To je upravo ono što se događa kada nam anesteziolog stavlja pod. To je pod kontrolom ukočenost naše svesti, i svaki korak je izvan naše kontrole. Za razliku u panici, ne možemo zaustaviti sve vrti u glavi sa nekoliko sporo udisaja.
  • Post-op iskustvo. Sam očekuje da će biti isključen u la-la-land na buđenje u sobi za oporavak. I, za oko šezdeset sekundi, bio sam - ipak, istovremeno, bio sam vrtoglavicu i mučninu (još dva panike izaziva moja). Pogodili su me sa nekim Zofran za mučninu, ali čim sam u potpunosti shvatio gdje sam bio i šta moje tijelo je upravo prošla, imam loš slučaj panici šejkova. (I, kako sam kasnije saznao od medicinske sestre, oni su koristili kokain - da, kokain - unutar nozdrve kako uspava lokalnom području i da se ograniči krvarenja Coke, ljudi bojim se da Sudafed, još.. Oni trpa nos sa kokainom.)

Sada, za bilo koji od mojih kolega panickers koji se također razmatraju septoplastika, zadržati sljedeće nos specifične anksioznosti pokreće u vidu:

load...
  • Krv. Tu će biti krvi. Pod savjet moj terapeut, izbjegavati ja guglovao "septoplastika" prije procedure. Ja sam nekako drago nisam shvatio šta se upuštam, ali opet... Ja sam nekako uznemiren da nisam bio u mogućnosti da se psihički pripremiti za razinu nelagode da ću morati duže za 24 sata dok je moj nos je bila prepuna, dobro, tamponi. Ozbiljno. Nosne tamponi. Da zaustavi krv. Pa, da se zaustavi većinu krvi - nakon što ih je nosio na nekoliko sati, malo krvi će početi da teče kroz njih. A ako krv plaši... Kupite crveni tkiva, ako tako nešto postoji.
  • Disanje na usta. Svaki CBT praktičar sam ikad vidio je prihvatio čuda sporo disanje. Sam praktikovao to godinama i konačno mogu disati diaphragmatically - ali samo kroz nos. Ako dišem iz usta, mislim da neugodan osjećaj zraka gladi. Možda to ide bez rekavši, ali kada imate dama proizvode punjene u nosnice, od vas će biti disanja iz usta. A moglo bi se neugodno.
  • Bol. Ne nositi bol jako dobro. Možda ti ni ja. Mislim da mnogi od nas anksiozno-vrste pogrešno tumače svakodnevne bolove kao simptomi veći problem - čudna bol u grudima postaje srčani udar. Čudan glavobolja postaje tumor na mozgu. A bol u grlu postaje raka. Tako smo u stanju WebMD'ing sebe čak i bez dodirivanja prokleti internet. Dakle, kada je neizbježan nos i bol udaraca glavom kada lekove bolnici razreda istrošiti, to je prilično lako katastrofizacija.
  • Lekove protiv bolova. Fuj. Mrzim sredstva protiv bolova. Čine me muka i vrti u glavi i neugodno. Nekoliko puta prošle nedelje, morao sam napraviti neke vrlo teške odluke: bol, ili mučnina? Ako je bol, zatim umor i tugu. Ako je mučnina, zatim strah i trese. Postoji nikada nije dobitna rješenje.

Do sada je, oporavak je bio malo pakleni. Ali ja sam naučila u proteklih nedelju i po dana - toliko je, u stvari, da se kasnije ove nedelje ću biti još blogging o mom većina niša tema: kako se nositi s septoplastika kada imam anksioznost poremećaj. To nije lako, ali to može biti učinjeno. Podsjetnik: godinu i po dana, jedva preživi put do dućana. Sada, Preživio sam nosne operaciju koja bi trebalo da se poboljša kvalitet mog života tokom vremena.

load...

I ako mogu preživjeti dobiti komad mog septuma hirurški ukloniti, možeš i ti.

_______________________

Kao što je ovaj blog? Join Panic O Anksioznost na Facebook za redovno ažuriranje!

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Povezivanje sa drugima kroz muziku

Post Više o tebi

Antipsihotična zloupotreba u domovima za starateljstvo?

Post Više o tebi

10 saveta za korišćenje kreditnih kartica odgovorno kada imate poremećaj hiperaktivnosti deficita

Post Svakodnevne veze

Transformacija traume: od riječi do riječi

Post Svakodnevne veze

Uptaj i u lice: suočavanje sa uznemirenim šefom, roditeljom, supružnikom ili ljubavnikom

Post Roditeljstvo

Dječiji snovi: razumevanje najupečatljivijih snova i noćnih mora u detinjstvu

Post Dobro zdravlje

Emocionalna zloupotreba i vaš partner sa Borderline poremećajem ličnosti

Post Svakodnevne veze

Hormoni i depresija kod žena

Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju

Post Poremećaji odraslih

Biofeedback za anksioznost i olakšanje stresa

Post Tvoje tijelo

Sažutan način da osećate svoja osećanja

Post Dobro zdravlje

Učinite to da funkcioniše kada vaš partner ima granični poremećaj ličnosti