Pokloni od narcisista uvek dolaze sa žicama | BA.Superenlightme.com

Pokloni od narcisista uvek dolaze sa žicama

Pokloni od narcisista uvek dolaze sa žicama

Sve je počelo kada sam imao pet godina. Tako je. Imao samo pet godina. Prvo, naučio sam da čitam. Dalje, saznao sam da sve poklone od narcise dolaze sa žice. Oni moraju biti milovao sa posebnom pažnjom. Stavi postolja. Obožavala. Uzeti iz skladišta kad god narcis je oko tako da mogu da te vidim prikazivanja njihovih poklon, koristeći svoj poklon, vole svoje poklon. I morate nikad, nikad ih izgubiti. Ili protjerati misao, uništiti ih.

Pa, možda da pretjerujem samo malo malo. Hiperbola. Ali, ti znaš da ja govorim. Zato što si iskusio previše, zar ne? Postoje čak i riječi za ovakve stvari. U ovom svijetu, mi ih zovemo White Elephants. U JRR Tolkiena Hobbiton, oni zovu mathoms: pokloni koje niko ne želi, tako da oni drže da im jedni drugima.

load...

A ako ne padne na to preko svaka stvar narcis vam daje, oni zovu "razmazili". Ali ti nisi, zar ne! I nisam ni ja. Da ne misliš da sam razmaženo derište, ne, nisam. Najveći strah mojih roditelja je bio, citiram, "podizanje balava brat." Nisu poštedi štap... Ni podigao glas za više od trideset godina agresivnih roditeljstva! I rijetko sam da imam ili učiniti ono što sam htio, i na kraju zaustavio pitam.

Ali ja se ne mogu kupiti. Pokloni mi ne slep zlostavljanju. Ja ne mogu biti potkupljeni, ugroženi, ispranih mozgova Otrovao ni igrao.

Zaštitite It!

Godina je bila 1985. Godine i moja narcisoidni baka, koga ste sreli, odlučio je da odobri moju želju i dati mi Kupus Patch Kid. Zapamti njih? zar ne cute!?! Hteo sam jedan koji je izgledao poput mene: plavu kosu i plave oči. Pa, to nikada nije događalo. Natch!

Umjesto toga, baka i mama je razorio cijelu prikaz Kupus Patch djecu da "najslađi jedan" u gomili plastične lutke. Ozbiljno!?! U svakom slučaju, bez obzira na moje želje, oni umjesto toga izabrao smeđe kose, smeđe-eyed lutke sam nazvao Janey. Došla je sa slatka haljina i pravi maleni pelene. Baka joj je kupio, sam je kući i kao i svaki dobra majka, odmah sam skinula "prljavog" pelena, u snopu ga i bacio.

Majka Poludeo na ono što sam učinio!

To je bila moja prva lekcija u "obožavanja" poklone iz narcise: oni moraju ostati u mint stanju.

Nosi ga!

Nekoliko godina kasnije, baka mi je dala zeleno majicu i suknju set. Mi se svidjelo. Nažalost, moji roditelji nisu mislim da dobro uklopiti. Sada, u to vrijeme su imali novca da mi kupi drugi outfit, bolje armatura, udobnije. O ne! Umjesto toga, oni su me naterali da nose odeću, pokrivena je vruće, teške džemper da bi se prikrilo gdje je bilo prejako. Bilo je očajno, i oznojila, ali to izgleda nije bitno mnogo. Uostalom, baka mi je dala tu uniformu. Morao sam da je nosim.

load...

To je bio moj drugi lekcija u "obožavanja" poklone iz narcise: one moraju nositi, bez obzira na to koliko je jadno oni čine vama.

Koristite It!

Kada sam bio sedamnaest godina, baka ponovo su ga u glavu da joj unuci dijamant cross ogrlice. Bio je to lijep gest Nikad nisam želio, ali i ispostavilo u vrijeme kada su moji roditelji bili uvjereni da sam Hell-uvezana. Ipak, bio sam prisiljen na licemjerno navlačenje da su vjerske ogrlicu svaki put sam vidio moju baku. Bilo je malo 'poput kako smo se pobrinuli srebro-uokviren studio portret baka je vidno istaknuta kada je posjetila. Ponekad je prikazana, ponekad to nije prikazan u našem dana u dan život. Ali kad je došla, to je definitivno out!

To je bio moj treći lekcija u "obožavanja" poklone iz narcise: morate se pretvarati da ih volimo i da ih koriste.

Zadrži to!

Godina je prošlo. Diplomirao sam Homeschool i ovaj put Stvarno mi se sviđa ogrlica moja baka mi je dala za maturu. Nažalost, glupo mi je izgubila oko osam godina kasnije.

I opet, mama prestravljena. Moj status kao "za odrasle" nije me poštedi jezikom-bičevanje za moje nepažnje. Bilo je od baka, nakon svega. Ne samo normalan u svom posjedu. Iznenađen sam da nisam klanjaju i prelaze se sa svetom vodom prije dodirivanja predmeta Baka mi je dao!

To je bio moj četvrti lekcija u "obožavanja" poklone iz narcise: morate nikad, nikad ih izgubiti.

Mnogo je Sticky Strings!

Pokloni od narcise nisu poklon za sve, u najmanju ruku, sigurno ne kako je riječ je definirana: "stvar dati dobrovoljno nekome bez plaćanja; poklon." Niti narcise definirati "poklon" na način na koji zakon definiše poklon: ". A prenos imovine sa ništa dati zauzvrat"

load...

Beba, morate dati puno zauzvrat.

Za početak, ako je narcis ima Flying Monkey, oni će postaviti primjer obožavanje šta god narcis dao. A ti... Moraju slijediti odijelo.

Drugo, narcis će biti provjera. Oni će provjeriti kako bi bili sigurni još uvijek imate dar. Proverite da li ste ga koristite. Proverite da li ste loving it.

Treće, konce protežu od narcis na poklon tebi, a ne kao strune na marioneta. Oni su ti dao toliko... Tako da je bolje da rade ono što žele. Ti si ih dugujete.

A ako, poput mene, se odmetnuti i nikakav kontakt... Bolje dati sve vratiti. Ili, kako je moja majka tako elokventno rekao, "... Čini se samo fer i upravo to [ime] naknadu za bol [ste] izazivaju."

Prijevod: Ako javno reći istinu, mito za poslušnost, tišine i obožavanja mora biti vraćen u narcis. Vi ih ne zaslužuju.

Ili ne! Nemojte da vas zavara to. Poklon je poklon je poklon. To je ono što mi je advokat rekao. To je zakon. Nemoj biti zaplaseni i ne bude ispran mozak. I ne daju ništa nazad!

Ali ja bih trgovati sve poklone u tren oka iznajmiti Doctor Who je Tardis. Ja bih flip nekoliko poluga i sa "whoosh" lete unazad u vrijeme da spasi svoju majku. Ja bih je spasiti od gomilom narcisoidnog rođaka, uvesti joj da zaista dobar momak, a zatim gledati kako cvjetati sans kao Flying Monkey, bez OKP, agorafobiju, napadi panike, anksioznosti i ljutnje. Ja bi prodao svoj nakit poklone ako moja mama može biti samo moja mama, a ne moj um kontrolu kontejnera previše. Ja bih trgovati sve poklone za moju mamu da bude slobodan i sretan. Ali novac jednostavno ne mogu kupiti sreću.

Freeeddddommmm!

Nazovite to čišćenje loše energije, poboljšanje svoj feng shui (ili "fang schmay" kao Clint Eastwood ga je nazvao u Trouble With The Curve) ili šta već, ali sam prodao mnogo. Ništa se narcise mi je dao, prodao sam. Kit-i-Kaboodle... Nestao! Ako žele da mi napraviti dobar zaokret sa svojim poklonima, prodaje im je to dobar red. Novac je došao u dobrodošli. Posjedovanje poklone nije bilo ništa drugo nego teret. To me je tužno. Trebao mi je novi početak sa sretnim stvari sam izabrao za sebe. Bez krajnjih namera.

Pa šta poklone si narcise vam da je došao sa ljepljive, jake veze, a kao paučine? Šta drama usledio?

Molimo vas da podijelite u komentarima ispod teksta!

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Epidemija loše infografije: depresija

Post Psihologija seksa

Ženski arhetipovi ljubavi i seksa Pažnja Deficit Disorder: lucy love Attention Deficit Disorderict

Post Svakodnevne veze

Šta je hsp? - razumevanje veoma osetljive osobe

Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Više o tebi

8 predloga za jačanje samopoštovanja kada imate depresiju

Post Tvoje tijelo

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Post Svakodnevne veze

Kako zaustaviti sabotiranje sopstvenog uspeha

Post Poremećaji odraslih

Kako kreativno ozdravi bol: intervju sa deb eiseman

Post Svakodnevne veze

Kako se nositi kada padaju točkovi

Post Poremećaji odraslih

Srce i nauka kako raditi mindfulness raditi

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: kako reći ne (kad ne možete reći ne)

Post Roditeljstvo

Novi rezultati o antidepresivima u trudnoći