Poremećaj graničnog ličnosti: erotski prenos | BA.Superenlightme.com

Poremećaj graničnog ličnosti: erotski prenos

Poremećaj graničnog ličnosti: erotski prenos

Ahh, erotska Transference! Pitanje je da li želimo da imamo seks sa našim terapeut zbog duboke Edipov kompleks, primarna vezanost otišao tragično naopako, prethodno verbalno objekt odnos koji ne može biti ujedinjena ili da mi jednostavno želimo da valjamo atraktivan, empatičku osoba koja postavlja naše genitalije u plamenu?

Mnogo psihološkoj literaturi je napisao Sheldon Cooper vrste (The Big Bang Theory) koji su socijalno autistični ili imaju Aspergerov sindrom i očajnički pokušavaju kvantificirati unquantifiable koristeći termine kao što su "erotski prenošenje" umjesto "požuda ili ljubav", jer pomoću u potpunosti naučna smislu to distancira se od vlastite iskonske i požudne nagona. To je razlog zašto Amy Farrah Fowler (Sheldon djevojka) ne mogu shvatiti ove grešne čežnje ona dobiva kada je oko muškaraca. To uvelike žalosti i frustrira je.

load...

Priznajući da imate seksualne osjećaje za vaš terapeut na svoj terapeut može stvoriti srama i gađenja. Mi smo svi seksualna bića, to je kako se odnosimo ispod površnog furnira očekivanih načine i običaje društva. 

Civilizacije kakvu poznajemo bi razbiti ako se svi dali na našu iskonske nagone, tako da smo ugušiti ih dok ne dobijemo u intimni odnos sa nekim. Nažalost, da neko može biti profesionalni poslovni osoba u obliku klinički psiholog, a ne vruće momak / cura u noćnom klubu, gdje su obje strane znaju da je krajnji rezultat noći u pitanje može završiti sa valjanje u sijenu. To nije očekivani ishod terapijskog odnosa, ali osjećaji mogu biti tamo - s obje strane kauča, od kojih je s druge strane je poznat kao erotski kontra-transfer.

Samo zato što želite imati seks ne znači da treba imati seks, ali ne priznajući ta osećanja pomoći situaciji bilo? Da li je to muškarac ili žena terapeuta da ste pali, ili je to toplo intimni udruženje dijeljenja tajni u ugodnom, izolovan ured?

Da li je vaš terapeut na plaži u par vrećastih kupača ili sjedeći na pokies u lokalnoj kasino, i licem prema dolje na odjelu smrznute čip na lokalnom supermarketu da li bi to ne razbiti vaše iluzije da su neki od grčkog Boga spustio iz Olimpa samo da vas spasiti od sebe?

Mnoge, ako ne i većina terapeuta su vrlo neugodno za "erotski transfer" svog klijenta i teško da razgovara sa njima o. To je i razumljivo. Osobe sa Granični poremećaj ličnosti sa ozbiljnim pitanja granica i znatno povećane emocije i visoke osjetljivosti imaju tendenciju da se lako zaljubiti u bilo koga ko ih prikazuje mali tender milosti. I tako intimno znaju jednadžbe.

load...

Moj terapeut mi je dao prostor i vrijeme za istraživanje ove osjećaje i nikad me stid od njih. Morao sam da ih imate znajući da nije tako mislim. Ona je to kristalno jasno u osjetljivim, brižan način. Hvala Bogu da jeste. Ja sam bolja osoba za nju granice i sposobnost da me omogućiti da preuzmu odgovornost za svoje osjećaje i nositi s njima bez uključivanja nje. Bio je to dug i neuredan proces, ali onaj koji je pojasnio naš odnos, dala okvir i stvorila smjernice za ozdravljenje i idemo dalje kako bih mogla u potpunosti živim svoj život.

Suočavanje sa to je nešto što očajnički treba rješavati u procesu obuke budućih terapeuta.

Slika: clipart

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Zašto ne biste podrivali roditeljstvo vašeg partnera

Post Roditeljstvo

Izbor izmedju psyd i phd psihologije

Post Slavnost

15 slavnih citata za ljubav, smeh i život

Post Više o tebi

10 uvodnih pitanja terapeuta obično traže

Post Poremećaji ličnosti

Narcisoidi i patološko leže

Post Dobro zdravlje

Strah od toga da bude život stranke: vaš partner sa socijalnom anksioznošću

Post Svakodnevne veze

Instruktor za klizanje klizaju u psihozu, oporavlja se prirodno, dobija phd, piše knjigu promišljajući ludilo

Post Svakodnevne veze

Uptaj i u lice: suočavanje sa uznemirenim šefom, roditeljom, supružnikom ili ljubavnikom

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj pre-screening

Post Poremećaji odraslih

Da li je svrha života srećna?

Post Slavnost

Psihoterapija gleda na nominacije oskara 2017. godine

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja