Poremećaj graničnog ličnosti: šta ima ljubav sa tim? | BA.Superenlightme.com

Poremećaj graničnog ličnosti: šta ima ljubav sa tim?

Poremećaj graničnog ličnosti: šta ima ljubav sa tim?

U kom trenutku u terapiju treba iskusan terapeut reći dugoročni klijent sa Granični poremećaj ličnosti dijagnoze, na neželjene način, da ih vole?

To je ono što moj terapeut rekao je na posljednjoj sjednici sam imao s njom. Volim te.

To je bio glavni katalizator, između ostalog, za moju odluku da napusti terapiju u aprilu. Naša e-mail odnos šepajući zajedno za nekoliko mjeseci dok sam konačno izvukao iglu. Koja se dogodila jutros.

load...

Ogromna osjećaj slobode, reljef i osnaživanje je obojena puno tuge, tuge, gubitka i čežnja. Voleo sam je skupo, a ona je rekla da me voli, ali samo u kontekstu terapije klijent u roku od svoja četiri zida. To nije bio prijedlog brak, a mi se ne da hodati u suton i žive sretno do kraja života u kući s bijelim ograde.

Ja mogu živjeti s tim. Na kraju.

Pitao sam da li smo mogli da naše foto zajedno (sa kamerom na timer) i ona na kraju, nakon duge rasprave, priznao je s mnogo oklijevanje. Nisam pogledao tu fotografiju od. Mislim da sam možda spasio ga na moj hard disk prije nego što moj laptop srušio, spaljena i umro, ali nisam proverio i nemaju sklonost da to učine.

Rekao sam da moje posljednje zbogom jutros putem e-maila i rekao joj da je ovo posljednji interakcija nije zbir našeg odnosa, ali znao sam da nikada neće završiti ljupko ako ne donese konačna odluka da se prekine veza, kreću dalje, prema gore i naprijed.

Nisam mogao imati prošle završnoj sesiji s ritualima i ceremonijalni završetak dostojan cheesy holivudski film, samo mi je bilo potrebno da bi krutu gornju usnu i izaći. Imati posljednjoj sjednici bi bilo kao da buđenje za život osobe i ja to ne mogu. Srećom, nisam znao da će biti naš posljednjoj sjednici u aprilu, samo je bilo. Za to sam zaista zahvalan.

Nisam mogao dalje, a ona ne bi imala pusti me, dok sam bio potpuno zadovoljan sa svojim trenutnim posao u oblasti mentalnog zdravlja. Moj posao i moj novi život je zamijenio moj odnos s mojim terapeuta. Ona je sada višak u odvijanje mog svemira. Ja ću je pamtiti sa osmehom na licu i ona će uvijek zauzeti mjesto u mom srcu. Imam puno drage uspomene na proteklih 15 godina, a ne tako fond oni su se povukla ispod moje memorije linije.

load...

Dakle, to je ono što ja odlazim terapije, osjećaj da je to bilo u neredu i teška vremena na vrijeme, a ne kao što je porođaj i roditeljstva, ali nevjerojatno nagrađivanje i na kraju ljekovite. To nije bio linearan ili hronološki i nije bilo vremena Rekao sam joj da je otkaz terapija pronaći drugačiji terapeuta jer nisam mogla nositi intenzivne osjećaje sam imao za nju. To je kao da je poglavlje mog života je završio i sada imam ostatak knjige da se završi.

To je jedinstven osjećaj sebe da sam otišao sa, a ne split fragmentirane koji sam stigao sa. Ja sam integrirane sve moje intenzivna osjećanja, sve dobro, loše i veoma ružne, u kontekstu u mom životu.

Rekla mi je da me voli, jer je smatrao da je to sigurno učiniti. Da sam bio dovoljno ozdravio da ga prihvati bez nazaduje. Bila je u pravu. I bila je u pravu.

To nije bio savršen terapija - to je ono što bi Donald Winnicott zovu, "dovoljno dobar."

Slika: http://en.wikipedia.org/wiki/Sunset

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Nedostatak empatije: nije uvijek očigledno

Post Više o tebi

6 uslovi koji osećaju kao klinička depresija, ali nisu

Post Tvoje tijelo

Podsticaj tela: prevazilaženje nezadovoljstva

Post Poremećaji ličnosti

7 tehnika za suočavanje sa pasivnim agresivnim ljudima

Post Poremećaji ličnosti

Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu

Post Više o tebi

11 savjeta za pomoć u upravljanju anksioznosti

Post Više o tebi

Da li smo racionalne životinje?

Post Poremećaji ličnosti

Ko bi trebao biti bipolarni portparol?

Post Roditeljstvo

Šta je otrovna sramota?

Post Poremećaji ličnosti

5 izraza manipulatora vole (i koriste)

Post Roditeljstvo

Narcisoidni odnosi

Post Svakodnevne veze

Četiri uzroka nezdravih međuljudskih odnosa