Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu | BA.Superenlightme.com

Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu

Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu

Prošle noći, nisam mogao spavati.

Ništa novo ili posebne tamo. To se redovito događa, pretpostavljam, za sve nas. Dan gasi, ali naš mozak ostaje uključen.

Obično, kad ne mogu da spavam, volim igrati Abeceda igre - jednostavan mentalna vježba koja mi pruža jednostavan zadatak da se fokusira na - kako bi se istisne kružni misli koje drže meu gore. Vi birate kategoriju, poput imena dječaka, a onda proći kroz abecedu i pokušati da mislim na jedno ime za svako slovo. Andrew, Bobby, Curtis, Dylan, Edward.

load...

Kada se iscrpi jednu kategoriju (Xavier, Yanni, Zachary), jednostavno preći na drugu. Stavke u dućan. Profesionalnih sportskih timova. Vjerskih objekata. Bolesti. Zemalja. Mjerne jedinice. (Lista je beskrajna.)

Ali, sinoć kad nisam mogao spavati, odbacio sam Abeceda igre u korist nekih tehnoloških ometanja. Izvukao sam iPod, otvorio NPR aplikaciju, i skenira priče dana. Ništa o ratu ili ekonomija bi me stalno budni i duže, pa sam preskočila sve što je izgledalo previše ozbiljna 04:17

Naselili sam na ovu priču iz Talk of the Nation. Intervju sa karikaturista Roz Chast u New Yorker. Ok, to bi trebao biti dobar. Možda će govoriti o crtanim filmovima ili crtež ili nešto drugo što je lagana i pahuljasto i sretan.

Pa sam počeo da slušam... Ali to nije bilo dugo prije nego što je nešto privuklo moju pažnju. Chast počeo da opiše motivaciju za pisanje svojoj novoj knjizi, Šta I Hate od A do Z:

"To je zapravo neka vrsta gotovo nesreće. Ponekad pati od nesanice. A kada ne mogu zaspati, igram ono što ja nazivam abecede igra. Moj drugi prijatelji... Rade slične stvari. Imam onaj koji ga naziva kategorije... Ti mislim na kategoriju koja, znate, [ima] niz stvari... Zajedničko. I onda navesti jedan za svako slovo abecede. "

Ahhhh! Ja to radim! Ja to radim! Dobio sam toliko uzbuđen da sam ubio uspravno u krevetu.

Ona je nastavila:

"I, znate, ja sam učinio zemalja i sam uradio Beatles pjesme i lijekova na recept, bolesti - znate, apendicitis, burzitis, prehlade, difterije, elefantijaza, gripa, giht -. Sve što i ja smo mislili, dobro, šta je fobija ? I počeo sam sa fobijama, ali onda sam shvatio da to nije baš strogo fobije bili su stvari koje vrste -. Fobija bili uključeni u ovaj kišobran, znate, ali to je zaista bio nekako odvratan stvari? ".

load...

Dakle, pogodi šta sam uradio u 04:21? Okrenuo sam se na svjetla, uzeo olovku i počeo abecedni popis stvari koje me čine Uznemiren.

Prvi na listi: anksioznost. Da, sama anksioznost. Zabrinutost zbog anksioznosti. (Dare čak kažem panika oko anksioznost?) Anksioznost me zabrinuti. Meta-anksioznost. Brinuti o tome da brinem. Sve to.

Zabavno, usred sve moje liste odluka, zaspao sam. (Ja računam to kao nesanica pobjedu.)

Imam još nekoliko abecedni rupa da mogu raditi na toj večeri (kao što su K i Z), ali ja ću se vratiti uskoro sa svojim završen A do Z liste. Zanima me da mi se pridruže u stavljanju vrijedan alfabet je svog strahove i strepnje na papiru?

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 8, ili kako zapamtiti dobre delove

Post Više o tebi

Veza između zika virusa i lečenja raka mozga?

Post Psihologija seksa

Muškarci i depresija: ne samo isto tužno lice

Post Tvoje tijelo

Samopouzdanje u nedjelju: kako reći ne (kad ne možete reći ne)

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i upravo suprotno

Post Roditeljstvo

Oktobar je mesec porodičnog nasilja

Post Svakodnevne veze

Top tri koristi mentalnog zdravlja vitamina d

Post Poremećaji ličnosti

Portreti pet narcisista

Post Poremećaji ličnosti

Dolazeći do uslova sa majkom sa poremećajem graničnog ličnosti: intervju sa kathy ewing

Post Tvoje tijelo

Popunjavamo se s pravim stvarima

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i pamćenje

Post Dobro zdravlje

Uzimajući u obzir razvod vašeg duševno bolesnog partnera? Savjeti od stručnjaka