Priče iz anksioznosti između kretanja: ne možete živeti na solinama | BA.Superenlightme.com

Priče iz anksioznosti između kretanja: ne možete živeti na solinama

Priče iz anksioznosti između kretanja: ne možete živeti na solinama

Ja sam zagovornik biti otvoren i iskren o mentalnom zdravlju. Trudim se da bude uzor (uz ovaj blog!) Govoreći otvoreno o mojoj anksioznosti.

Ali ima jedna stvar koja mi nije dijeljenje. To nije zato što se stidim. To nije zato što me je sramota.

To je zato što sam udario da "prevari me dva puta, sram me bilo" marker milje.

Obećao sam sebi nikada ne bih ponovo da SSRI nakon mog užasno iskustvo sa Paxil.

Ali sada je vrijeme za mene da priznam da sam na Celexa. Ja sam na to za oko godinu i pol.

load...

Kao što su Paxil, to je SSRI. Istu vrstu droge Obećao sam sebi da više nikada neću dirati.

Sigh.

Dakle, kako je došlo do ovoga? Nakon godinu dana glasno udaranje SSRI online, u LA Times, i na još-to-biti-objavljen dokumentarac o SSRI povlačenje - ono u sveti pakao me je ubedio da se vratim na jednom?

Odgovor je dvojak: frustracija, i osiguranje.

Prije dvije godine, kada sam radila puno radno vrijeme u pozivnom centru, stvari su počele ići na jug. Ja sam zbrisao od projekta ljubimaca koje bih volio i pao u neredu novi dio pozivnog centra odgovoran za rukovanje račune visoke dolara. Otišao sam iz osjećaj strastveni moj posao da mrzi to u roku od oko nedelje.

Kao što sam gunđao kroz suvišne zadataka (! Kao što su dodavanje i imenovanju radnih listova i kopiranje i zalijepiti ćelija u više od 300 Excel datoteke - ozbiljno), našao sam vremena da se postavim dosadno pitanje: zašto sam ja ovdje? Ja ne volim svoj posao bilo više, ali ne mogu odustati. Bojim se da otkaz. Bojim se da napusti ove kompanije i moje potpuno pristojan zdravstvene prednosti.

Postao sam ogorčen, naravno. Ono što sam drugo mogao postati? Nisam mogao prisiliti sebe da bude sretan. Nisam mogao glumiti.

Evo, anksioznost je počeo da raste. Malo po malo, panika je počela da puzi nazad u moj život. Prvo, samo mali napad panike u toaletu dame 'na poslu. Zatim, napad mali panike tokom sastanka.

load...

Kada je otvorio privlačniji prilika posao u drugom odeljenju samo dva kata ispod mog trenutnog kabina, skočio sam na to. A šansa da ostanu u istoj firmi, držim koristi, a isporučuje se od mehanističkog call centra atmosfera? Da molim. Da!

Dobila sam posao. I ja volio to. Carted sam sadržaj mog stola do mog novog kabinu i počeo moj novi život. Moram učiniti sve vrste velikih-girl zadatke koji su bili prijatno, ali izazovan. Naučio sam. Mi se sviđa moje kolege. Ja je tretiran s poštovanjem. Dobio sam autonomiju u moje vrijeme i zadatke.

Onda, jednog dana, otišao sam na ručak. Zgrabio sam ćufte na lokalnom food court Ikea, a zatim krivudao oko faux dnevne sobe, "testiranje" iz stolice i kauča, dok mi pauza bila gotova.

Kada sam se vratio, svi su plakala. Evo i zašto: imala tri četvrtine mog novog odjela je otpušteno. Svi su bili obaviješteni putem e-maila, dok sam se šepuri okolo u kičaste svijetu Švedski proizvođač namještaja.

Moj tim i ja bili "sreće" oni, međutim - i dalje imali posao. Mi smo bili jedna četvrtina odjela bez figurativni roze gaćice u našim rukama.

Isprva, laknulo mi je... Dok su nam rekli da je moj novi odjel - odjel non-call-centar koji sam tako volio - je uzimajući proguta prokleti call centra. Mjesto Samo bih otišao. Mjesto bih odrasla da mrze.

A sada, ja sam krenuo natrag.

Ovo je mjesto gdje je anksioznost počela rasti. Malo po malo, panika rana svojih upornih vitice oko moje tijelo.

I panika ubrzo procvao nakon što sam carted sve svoje stvari natrag do pozivnom centru. Imao sam novi sto u starom mjestu. Pokušao sam da najbolje stvari. Pokušao sam biti pozitivan.

Ali, to se ne radi. Uopšte.

I ja to mislim: to nije radi. Do tačke u kojoj, nakon što je u panici svaki dan na poslu i gubitak petnaest kilograma jer nisam mogla ništa osim Saltines jesti, morao sam uzeti odsustvo.

load...

(Još da dođe kasnije ove sedmice.)

Foto: Sharon Drummond

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji u detinjstvu

Da li imate emocionalni integritet?

Post Slavnost

Jett travolta: tragedija izaziva više kontroverzi

Post Depresija

Depresija, anksioznost, stres i razlivanje ulja: koga briga?

Post Svakodnevne veze

Želite li pronaći istinsku ljubav? Prestani verovati u ove 4 mitove veze

Post Više o tebi

Bipolarni poremećaj i nasilje: da li postoji veza?

Post Poremećaji ličnosti

Hirurgija mršavljenja i bipolarni poremećaj

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i iskustva ranog tretmana

Post Tvoje tijelo

Slika tela, samopoznatljivost i promena

Post Više o tebi

Opšta teorija ljubavi, drugi deo: nauka o privlačnosti

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulsivni poremećaj i tinejdžerni mozak

Post Više o tebi

3 sigurni znakovi emotivne afera

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i percepcija da su sebični