Priče iz anksioznosti medju godinama: zašto sam mrzio paxil | BA.Superenlightme.com

Priče iz anksioznosti medju godinama: zašto sam mrzio paxil

Priče iz anksioznosti medju godinama: zašto sam mrzio paxil

Nisam govorio o lekovima na ovom blogu već neko vrijeme. I to je bio namjerni izbor.

Prošlo je nevjerojatnih 6 godina od kada sam uzeo zadnji krhotina Paxil. (Da, krhotina - u mom poslednjim nedeljama sužava gola koja strašne SSRI, oslonio sam se na minijaturne krhotine Paxil u žiriju-rig odgovarajuća doza Često te krhotine bi jednostavno zdrobiti pod pritiskom mog plastike pilule podjele uređaja White.. Paxil prah? Možeš se kladiti. Svuda. Na mom stolu, na mom farmerke, i na rukama. Siguran sam da izgledala sam kao kokain ovisnik.)

load...

Paxil je bio težak lijek za mene mnogo razloga. Prvo, to je bio skup. Moj doktor mi je propisana verzija kontrolisano otpuštanje, koji je još uvijek pod patentne zaštite u to vrijeme, pa naravno da je skupa (mislim $ 120 / mjesečno bez osiguranja). Nekako teško za koledž gal što $ 6 / sat radi 15 sati nedeljno fiksiranje džemove štampač u koledžu kompjuter laboratorija.

Drugo, tako dobro da nisam čak ni zamisliti bilo koju vrstu psihoterapije odradila svoj posao. To je zaustavio napade panike, pa pogrešno sam mislio da je moj posao kao pacijenta je učinjeno. Nije tako.

To je izazvalo prilično trule nuspojava. To oduzeta moju želju za samo o svemu: učiniti dobro u školi, da uživaju u socijalna davanja prijateljstva, i, uh, da cijeli "seksualna disfunkcija" stvar? To sranje je stvarno, narode. (Također, ne postoji takva stvar kao što je TMI ovdje na mom blogu - da si ovo naučio do sada, zar ne?)

Osetio sam zanijemio i prazan. Ja sam bio po strani. Zurio sam u daljinu u toku razgovora. Sjećam se tog vremena kada sam druženje s prijateljima Vicky i Matt moja omiljena večera ikad - Eddie Place. Oba prijatelji su se bavili filozofski razgovor o nečemu ili nekom drugom - nešto što, u proteklih godina, ja bih glasno pridružio u na - ali ja jednostavno nisam mogao. Nisam mogao fokusirati na sadržaj ili argumenata. Osjećao sam se skinuo svog visoko-analitički mozak.

Sve što sam htio da uradim je da pije kafu i jedem pečeni sir, a zatim ga zovu noć. Pritisak da učestvuju u održavanju prijateljstva (preko živahni razgovor) bio previše iscrpljujuće čak i uzeti u obzir. Zašto se mučiti?

load...

Konačno, Paxil bila teška droga jer me prevario. Počela sam uzimajući ga pod utiskom da bi bilo lako da se prekine kada je vrijeme bio u pravu. Pa, vrijeme je postalo pravo, a to nije bilo lako prekinuti. Uopšte. Povlačenje izazvalo mnoštvo fizioloških i psiholoških simptoma, uključujući:

  • Pospanost
  • Umor
  • A čudan fenomen poznat kao "Zaps"
  • Kognitivne magla
  • Raspoloženja koja je ličila Bipolarni II
  • Glavobolje
  • Mučnina

Prije šest godina i četiri mjeseca prije, nakon dva neuspjela pokušaja povlačenja, završio sam uspješan osam mjeseci povlačenje iz svega deset miligrama Paxil. (Da, samo 10 mg -. Najniža terapijske doze Čak i na tako malim dozama, to mi je pakao.)

Zakleo sam se da više nikada neće uzeti drugi SSRI. U stvari, prilično sam siguran da sam se zakleo glasno da nikada ponovo uzeti drugi SSRI u predstojećem dokumentarac o SSRI povlačenje pod nazivom "Neupućeni pristanak". (To još nije objavljen, tako, nisam vidio finalni proizvod provjeriti jedan ili drugi način.)

Paxil je bio zajeban. Nisam htio ništa da ikada više veze s tim klase lijekova.

I, nakon povlačenja iz Paxil, bio sam dobar za neko vrijeme. Ja sam u redu. Ja sam bio na fakultetu, a ja sam bio u mogućnosti da upravlja mojim nastavu sa minimalnim panike i minimalne Xanax.

Dok nisam diplomirao i dobio stalni posao.

(Navratite sutra za drugi dio ove [donekle teško pisati] post.)

Foto: ~! Ryan

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Nlp meta model: pitanja koja pretvaraju vaš život na desnu stranu

Post Poremećaji ličnosti

Stvari koje narcisista nikada neće učiniti

Post Više o tebi

Koristite antidepresiv, psihoterapija iskoristi

Post Dobro zdravlje

Kada sumnjate da vaš partner ima šizofreniju

Post Psihologija seksa

Prikriveni dečiji incest i život odraslih

Post Poremećaji odraslih

Iza sreće: intervju sa ezra bajdo

Post Poremećaji u detinjstvu

Tri znakova ste u emotivno zanemarljivoj vezi

Post Poremećaji ličnosti

Priče iz anksioznosti med-go-round: buspar mozga zaps

Post Psihologija seksa

Kennebunk: grad je izdao

Post Svakodnevne veze

Slučaj kidnapovanja ohio: moralna povreda svedočenja u zločinu

Post Više o tebi

Da li smo racionalne životinje?

Post Depresija

Zašto su sve velike božićne klasike o depresiji?