Problemi braka: kakva je pretnja? | BA.Superenlightme.com

Problemi braka: kakva je pretnja?

Problemi braka: kakva je pretnja?

Mike i Joan su se borili zbog nereda u kuhinji. Mike doživljava kritike njegove supruge kao da su napadi i on je branio protiv nje. Joan osetio ugroženim i sama je štitio protiv njegove odbrane. Ona je osjećaj nepriznati i nevoljeni. Oni su oba ponavljaju ponašanje koje su vidjeli raste u brakovima svojim roditeljima i oni su to mrzili. Joan vidjela bila je nikuda s njom pokušajima da se Mike da vidi svoju grešku načina. Ona je dosta pokušavao da ga naučiti nijanse sretnog para. On nije bio voljan da joj bude učenik. Pa je odlučila da se za drugačiji pristup. U prošlosti, ona je pokušala da okonča ove argumente sa razigranim opasku, kao što su, "izgledaš tako slatko, kada ste svi napeti i uznemireni." Ali, Mike nije umirio ovim mirnim pokretima. Umjesto toga on ih je uzeo kao još jedan dokaz da je njegova supruga nije uzeo ono što je govorio ozbiljno. Joan je odlučio da prestane da razvedri Mike se, što je ona imala nikakvu kontrolu nad ionako. Umjesto toga je odlučila da je vrijeme da preuzme kontrolu nad sobom. Ona je bila u stanju da razbije njen osnovni misli na male upravljive komponente kako bi mogla raditi na njima tokom vremena: 1) "Evo me, baš kao i moja majka predrasude mog supruga. Ko sam ja da sudim drugu osobu? Ja stvarno ne znam što je najbolje za njega. Imam čak i problema figuring out ono što je najbolje za mene. Mogu odabrati da prestane raditi. "2)" Zašto ja pokušavamo da poboljšamo moj muž protiv svoje volje? Mogu izabrati da ga prihvate kao da je, uprkos činjenici da on ima dug put. Volim ga u svakom slučaju, on će se poboljšati sebe kada je spreman. "3)" Ja kažem negativan, bolno stvari čovjeka volim. Kako mogu imati podršku brak na taj način? Mogu izabrati da kažem nešto konstruktivno umjesto poput: Osećam boli kad viču jedni na druge. Hajde da duboko udahnite i govoriti mirno. "4)" Ja se branim od prijetnju da ne postoji. Nisam na sudu i tamo se ne sudi ili žiri, ja ne traži da napadaju ili brane. Mogu prestati kad god poželim. "5)" Nisam bespomoćna žrtva i ja ne moram da dokažem svoju vrijednost prema zadovoljavanju drugih. Imam moć izbora. Mogu izabrati da prestane raditi ono što me dopada, kao što tvrde i početi raditi ono što me raduje, kao hodanje daleko. "6)" Ja se pokušava spriječiti Mike iz sljedećih strašne primjer njegovog roditelja braka. Ne mogu da je vrištala na njega. To može biti od pomoći da se ponašaju kao uzor postavljanjem primjer samopoštovanje za njega da prati ako izabere. Ako ga ne pokazuju da postoji drugi način, onda on ne zna da postoje i druge opcije koje su mu dostupne. "

Joan je rekao: "Ne želim da se borim s tobom. Žao mi je što sam te tako ljut, žao mi je. Ja bih radije da se pauzu i ja ću napraviti neke tople čokolade. "Mike vikao:" Dođi ovamo, nisam završio sa tobom. "Joan je odgovorio:" Pa imate problem ne znam znam šta da vam kažem, možda možete nastavite bez mene. "i nakon nekoliko trenutaka, Mike dobio neke šalice i zgrabio vreću puslice. On pročisti malo prostora na stolu i pokušavao da se seti zašto je pretjerano reagirali na Joan komentare o njegovom nered.

load...

Shvatio je da mu je bilo kao žrtva, baš kao što je učinio kada je njegova majka vikala na njega za njegov neuredan sobu prije dvadeset godina. "Barem sam dosljedan", razmišljao. "Teško je razvedri kad se okrivljuju i napao. Ali ja nisam žrtva, ja sam samo aljkav. Mogu živjeti s tim, ali svakako ne vrijedi brani ili napada Joan više. "

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Narcizam, paranoja, opsesivno-kompulsivni poremećaj i rituali (oh moj!)

Post Poremećaji ličnosti

Kako upravljati besima od tuga

Post Poremećaji ličnosti

Neprijateljske ćerke i problem pravca

Post Poremećaji ličnosti

Samo loš izbor reči?

Post Poremećaji ličnosti

Dbt: pregled

Post Poremećaji ličnosti

Emocionalno nedostupan

Post Poremećaji ličnosti

Osjećanje ocijenjeno: to nije fer

Post Poremećaji ličnosti

Argument: suditi, braniti i kazniti

Post Poremećaji ličnosti

Ključevi za rešavanje konflikata

Post Poremećaji ličnosti

Nezadovoljan? Ne mogu da odem? 3 razloga zašto

Post Poremećaji ličnosti

Ponavljanjem prošlosti: roditeljsko dijete dok ste bili podignuti

Post Poremećaji ličnosti

Snovi tokom zlostavljanja, snovi u oporavku