Pusti svoj bes: prestani eksplodirati | BA.Superenlightme.com

Pusti svoj bes: prestani eksplodirati

Pusti svoj bes: prestani eksplodirati

Jednom sam imao klijenta, John koji je bio veliki burley momak. Stajao je 6'2 "i teška 300 kilograma. Imao je Brushy smeđe brade i duge kose. On je vozio motocikl i nosio pretukao crnu kožnu jaknu. John je bio Irak ratnog veterana i bio je neko ko ako ste videli da dolazi na mračnoj ulici, možda razmisliti o prelasku.

John je tražio tretman nakon što je pojavljivanja na sudu pijan punjenja vožnje. Ali u njegovom saslušanju mu se ne sviđa nešto, rekao je sudija i optužen klupi. Ovrhovoditelj morao da ga obuzda iu procesu John slomio dva rebra.

John kao da je kriv sudija za njegov ispad i zahtjev da se savjetovanje. On mi je rekao: "nema šanse da je pisanje je upaliti i ja nemam vremena za to." Rekao sam John je imao izbora. Ono što on radi ne radi. Da bi mogao da upravlja svoj bijes njegov način i očekivati ​​drugačiji rezultat, ili je mogao probati pisanje. Dao sam mu pravnu podlogu i postaviti termin za naredne sedmice. John se vratio i doveo svoju podlogu. Bio sam uzbuđen i željan da nauči ono što je napisano.

load...

John mi je dao je pad sa "evo ti doc." I ja sam pogledao skatera riječi pisane nasumično oko stranice. John je napisao "jebeno kopile, jebem ti mater" na svakoj stranici pravne podloge. Okrenuo sam se John i pitanje "kako se osjećate kada ste završili pisanje?" John ispusti meke lukav osmijeh i rekao: "Pa, zapravo malo bolje. Nisam bila kao napeta. "Tako sam ga još jedan pad predao i rekao mu da nastavi da pises.

Da biste dobili više od toga početni lavina boli, ne možemo sami postavljati pitanja za procjenu vlastite osjećaje ljutnje na praktičan način: "Kakva je situacija? Ono što je najgore? Kako to učiniti ako se osjećate? Kada ste još osećao ovako? "Onda se vrati na prvo pitanje i ponovite postupak dok smo otkrili naizgled nepovezanih iskustva ili memorije. Na taj način, mi smo piling naše emocionalne luk. Može smrde i da nas plače, ali to je gdje je korisna stvar.

Sljedeći korak je da se bave 'e treba' na kojima počiva naša ljutnja i promijeniti ih da preferencije. Ako ne dobijemo ono što mislimo da "potrebno" ili "mora imati", ili ako se nešto desi da mislimo da ne bi trebalo da ', onda ćemo biti skloni da istrese da povrati kontrolu. Ironija je u tome što više želimo da preuzme kontrolu, više van kontrole postajemo.

Da nam pomogne da se iz zahtijevajući preferiraju, zapitajte se: "Gdje je to napisano da ljudi treba da se ponašaju na određeni način? Ono što me navodi na pomisao da se ne mogu nositi s tim? Da li Verujem mom mišljenju da se time bavi? Što je najgore ne da mi način? "Ova pitanja mogu baciti svjetlo svijesti o našem ponašanju snimanjem naše odgovore u časopisu.

load...

Pisanje čini kontra intuitivno. Naša stresa može biti previše bolno i pisanje o iskustvima želimo da zaboravimo može izazvati strah da ćemo biti preopterećeni. Ipak, dnevnika pomaže da se oslobode naše bolne emocije. Ne postoji način svako može staviti flaster na ovom boli. Naša bol mora biti iskusan, tako da možemo izliječiti i nastaviti dalje sa svojim životom. Pisanje nam daje kontrolu nad time kako i kada su ti osjećaj dolazi na površinu. I oni će na površinu prije ili kasnije.

Možda će jednog dana smo umorni i gladni, a zatim je neko smanjuje ispred nas u redu u Starbucks. Ova mala frustracija je konačni pahuljica koja izaziva lavinu ljutnje. Ipak dnevnika nam omogućava da oslobodi naše pent emocije, tako da možemo vidjeti svaku situaciju nezavisno bez sahranjen u sličnim osjećaje iz prošlosti.

Da iskoristite žurnalizovanje možemo razviti navike. Možemo izdvojiti rutinski vremena, na primer, kada smo se prvi put ustati ujutro (dobro za sjećanje snova i za planiranje) ili kada odemo u krevet (dobro za razmatranje dan). I možemo povezati pisanje časopisa sa određenom mjestu, kao što je sto, stolicu određeni prozor ili u parku ili trgovački centar. Možemo čak koristiti rekvizite, kao što je omiljeni olovku ili posebnog vezanog svesku.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

9 savjeta za stvaranje rutine za odrasle sa poremećajem hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Tvoje tijelo

Negovanje svog tela, uma i duha: pitanja i odgovori sa Ajlijem od hranjenja duše

Post Roditeljstvo

Živeti sa traumom: suočiti se sa ozbiljnim duševnim bolestima

Post Tvoje tijelo

Umjesto da se brinete za samokritiku, razmotrite ove reči

Post Dobro zdravlje

Emocionalna zloupotreba i vaš partner sa Borderline poremećajem ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

Citati koji inspirišu životno umišljanje

Post Svakodnevne veze

Neuronauka istinske ljubavi - i šta kažu ljubavni citati!

Post Roditeljstvo

Dječiji snovi: razumevanje najupečatljivijih snova i noćnih mora u detinjstvu

Post Svakodnevne veze

Promenite svoja uverenja, promenite svoju hemiju mozga: dokaze

Post Roditeljstvo

Trauma djece pacijenata sa problemom defekata i alkoholičara

Post Slavnost

Padma lakshmi poseduje svoju istoriju, otkriva konfuziju očinstva

Post Slavnost

Nakon što josh duggar uđe u rehabilitaciju, porodica se okreće