Samolaganje: opsesivno razmišljanje | BA.Superenlightme.com

Samolaganje: opsesivno razmišljanje

Samolaganje: opsesivno razmišljanje

Obsessors često osjećaju da su "nije" sprečavanje problema iz događa. Za njih, to podrazumijeva krivicu i kaznu. Oni su krivi za izmišljenom "zločina" razočarenja, nedopadljiv, ili neodgovornost. Imaju niko osim sami krivi. Im pogrešno iskustvo krivice gura da se kazni. Oni pretpostavljaju da će manje boli i da će imati neku kontrolu, ako se odluče za kontrolu kako i kada da se kazni.

Ova vrsta razmišljanja ne radi, a što je još gore da ih se ne zaustavi rješavanja problema koji ih suočava. Kao deca, saznali su da je krivica dovodi do kažnjavanja i kao odrasli vide se da vlastite krivice kažnjen. Oni bi osjećati "neodgovorno", ako nisu. Ipak, oni su sada zaključani u začarani krug krivnje i kazne iz kojih oni ne vide sebe kao "zaslužuje" da pobjegne.

load...

Obsessors ne mučiti sebe na ovaj način, jer oni uživaju u tome. Oni nisu mazohisti. Oni su u bol i pate od osnovnih uvjerenje da su bezvrijedni, inferiorni i neadekvatna da se nosi. Tako se ponašaju u skladu s tim. Ali oni to mrzim.

Osnovni opsesivno razmišljanje je činjenica da se trudimo da predvidi budućnost. Mi pokušavamo riješiti problem u sadašnjosti da spriječi katastrofu u budućnosti. Mi se trudimo da izađe sa planom da se osjećaju sigurnim o nekim problem koji se može ili ne može dogoditi sutra. U međuvremenu mi ne živimo u sadašnjosti. Naš život je na čekanju dok ne nađe prihvatljivo rješenje za ovaj potencijalni problem.

Postavili smo sebi gore. Ne možemo naći precizan plan za budućnost, jer se još nije dogodilo. Kada nemamo plan osećamo bol i bol je previše da nose. Tako da se ponašaju na način da se kazni da se nauči lekciju za naše "neuspjeh". Ne možemo kontrolirati budućnost. Možemo živjeti samo u sadašnjosti. Ali kada se čini da naša vrijedi kao osoba biti u pitanju, ne možemo dozvoliti sebi da imamo mir dok ovo iskušenje završi. Ovo je recept za anksioznost, koja često prati opsesivnu razmišljanja i spojeva naš bol.

Neki opsesivno mislioci pokušavaju da obnove svoju uznemirenost od "borbe" svoje misli. Oni pretpostavljaju da je njihov problem je stvar volje i oni mogu završiti ovu liniju razmišljanja izgovaranjem da se, "Prestani ovog trenutka" ili "Neću misliti na ovaj način više". Ovaj pristup ne bolje stvari. To ih čini još gore. Zvuči logično, ali je kontra produktivan. Ona ima nepoželjne učinke davanja opsesivne misli više snage i značaj onda oni zaslužuju.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Agonija duhovnog zlostavljanja verskih narcisista

Post Roditeljstvo

Da li ću ikada biti dovoljno dobar? Isceljenje kćeri narcisoidnih majki

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Više o tebi

5 načina za zaustavljanje briga-šta ciklusa

Post Roditeljstvo

10 znaci da se bavite emocionalnim potrebnim narcisom

Post Roditeljstvo

Da li će pravi narcisista ustati

Post Dobro zdravlje

Da li je vaš čovek grumpiran ili depresivan?

Post Psihologija seksa

Ženski arhetipovi ljubavi i seksa Pažnja Deficit Disorder: lucy love Attention Deficit Disorderict

Post Roditeljstvo

Problemi sa poricanjem odnosa: kako to popraviti

Post Roditeljstvo

Poražavanje kognitivnih izobličenja: saveti za bolje razmišljanje

Post Depresija

Depresija i menopauza: šta ima znoj sa njim?

Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju