Savjetovanje o braku: da li se osećate provocirano? | BA.Superenlightme.com

Savjetovanje o braku: da li se osećate provocirano?

Savjetovanje o braku: da li se osećate provocirano?

sam viđao Joan i njen suprug Bill za parove savjetovanje, ali ovaj tjedan Joan ušao sam. Joan: "Imam problem." Savjetnik: "Šta je to, Joan"

Joan: "Bill se pogoršava. Otkako smo došli u naše zadnje imenovanje, bio je užasno. "

Savjetnik: "Možete li biti precizniji?"

Joan: "Na primjer, on zna sve moje male trikove sada, a on neće dopustiti da ih koriste. To je užasavajuće. Mrzim ga "savjetnik". Ti si ljut na njega. Možete li mi dati primjer? "

load...

Joan: "Oh, da. Kada kažem, "Mora da si jako ljut", kaže on, "znam gde ste izabrali da se, zar ne?" Savjetnik: "Šta drugo"

Joan: "Kada kažem," Žao mi je što si tako ljut ", kaže on," Ne, nisi. Ti samo kažem da zato što je naučio negdje "savjetnik".? Još nešto "

Joan: "Kada sam ljuti se, kaže on. 'Žao mi je što si tako ljut' u tom trećem razredu sing-pjesmu glasom. To me toliko ljut sam mogao vrišti! "Savjetnik:" On vas antagonizma. Ako vrišti kao odgovor na njegovu provokaciju, gubite i pobijedi. "

Joan: "Šta da radim?" Savjetnik: "Možete odvojiti od svog antagonizma. Vi ste slobodni da odgovori kao nezavisna, odrasla osoba, a ne dijete ima narav izljev bijesa. Umjesto da branite protiv svojih lažnih optužbi, može se reći, 'Vi ste čineći ga gore, Bill. Sada sam više ljut nego što sam bio prije! ' Možete odabrati da koristite riječi, a ne ton, navodeći kako je njegovo ponašanje čini da se osećate. "

Joan: "Zašto on to radi?" Savjetnik: "Da bi održale svoju nesreću. Sreća je strano njega. On voli đavo zna da onaj koji je nema. Ako postanete sretni i samouvjerene, on je u velikoj nevolji. On smatra nedovoljno spremni da se nose s tim. Ali trećeg razreda antagnonism je nešto što može nositi. "

Joan: "Evo me, pokušavajući tako teško da stvari dobro za nas, i on me udari u glavu sa ovim stvarima." Savjetnik: "Kada ste mu dali municiju, on koristi protiv tebe. On ne vidi zašto ne bi trebalo. Vi ste tako ranjivo i tako lako. Pretpostavljam da je on osjeti vašu želju da mu pomogne, a on ih mrzi. "

Joan: "Zar ne želim da se stvari lepše između nas?" Savjetnik: "Ne još. Imate pune ruke posla s tobom. Prije nego što možete početi da se obrati njegovo ponašanje, morate saznati šta hoće sebe. To možete učiniti da time žive na svoju smislu koliko je pomoć dovoljno. Možete odabrati da postaviti neke granice i prihvatiti da vaše ponašanje oblikuje njegove odgovore. "

load...

Joan: "Kako?" Savjetnik: "U smislu, on je udari u glavu ono što je saznao u našoj posljednjoj sjednici. On ubija dvije muve jednim udarcem. I ja, sam bio štetan za njegovo klimav status quo. Ja čega je da preispitamo mnoge lekcije koje je naučio o sebi, o drugima io životu. To je zastrašujuće za njega, a on uzima se na tebi. Kada ste zaboravili da odvoji od ove igre njegove, koji je osvojio. On smatra superioran u odnosu na vas, i on vas drži za nepoštovanje suda. U ovom trenutku, on oseća olakšanje od boli što pogrešno toliko godina. Ali vi podsmehnula, on ne mora da odraste. To je previše rizično. Dakle, ako se uzme mamac i izgubiti živce, on je izvukao i sposoban je da se ponašaju na način koji je poznat za njega. "

Joan: "Bolje stop. Šta da radim "savjetnik:" Da bi saznali šta da radimo, moramo naučiti svrhu iza svog ponašanja. Kako Bill učiniti ako se osjećate kad on koristi svoj činjenica protiv vas? "

Joan: "Angry. Ljut sam na nepravednost to. Ja ne zaslužujem ovo zlostavljanje. Radim na odnos i on nije "savjetnik". U pravu si. To nije fer. Da li smatrate da je vaša pomoć je sve uzalud? "

Joan: "Da, on me čini krivim kad baca ove riječi natrag u lice." Savjetnik: "Kriv šta zločin?"

Joan: "Kao što sam ja bio neiskren, kao da sam ja samo klevetajući činjenica tuđe." Savjetnik: "Moguće je da ćete morati da se bave stavljajući pravo riječi u pravu muziku. Vi ste još uvijek novi u ovome. "

Joan: "Ali ja nisam neiskrena, stvarno sam zabrinut za svoju ljutnju." Savjetnik: "On je nov u ovome. On nije siguran da može samo još vjerovati, tako da testira vaše iskrenost vi antagonizma. Kao dijete testiranje patent da ga vidim mnogo može da se izvuče. "

Joan: "Pa šta je on pokušava postići?" Savjetnik: "Blizu smo da saznamo. Šta si ti u mogućnosti da o lažnom optužbom da ste samo recituje linije u predstavi? "

load...

Joan: ". Ništa" savjetnik: "Onda se osjećate nemoćno i izvan kontrole. Njegov cilj je da kontrolišete, da spriječi nešto 'loše' dogodi... ".

Joan: "Kao odrastanja i djeluje kao nezavisna odrasla osoba." Savjetnik: "Možda, Bill osjeća nemoćno i izvan kontrole. On može osjećati da je vaš napredak znači da su u porastu od njega, tako da je 'kontrola' vam krivice, u ovim beskoristan, djetinjasto načine. On pokušava da spriječi katastrofu napuštenosti od strane vas, što je on strahuje će se dogoditi ako ga prerastu ".

Joan: "Osjećam se tako frustriran i ne mogu učiniti ništa o tome." Savjetnik: "Oh, da, možeš. To je samo antagonizam, i dalje možete odvojiti od njega. "

Joan: "Neće to ikada prestati?" Savjetnik: "Ne dok ste stalno pada za to i plaćaju ga. Vi kažete da vas čini ljut kad je on koristi ove informacije protiv vas. "

Joan: "Da, da besan." Savjetnik: "Možete li reći istinu On je samo ti progone na temelju i padaju za to?. Možete odabrati da uhvatite sebe sljedeći put. "

Joan: "Osjećam se kao da moram braniti ono što sam naučio u savjetovanju." Savjetnik: "On je računajući na vas da se brani. On te vrlo dobro poznaje, a on postavlja zamku za vas. Možete odabrati da gurnuti zone udobnosti i reći istinu o svoj bijes. Ne destruktivno sa svojim ponašanjem, ali konstruktivno sa svojim riječima. Vi ne reaguje protiv njega, ali za tebe! "

Joan: "Ja mogu duboko udahnite i mogu reći," To me ljuti kad to radiš. "Savjetnik:" Naravno da možeš. Vi govorite istinu o tome kako njegovo ponašanje čini da se osećate, što imaš svako pravo na to. To je komunikacija. "

Joan: "Možda će početi raditi nešto drugo!" Savjetnik: "Veze su kao mašine, ako promijenite jedan dio, cijeli stroj radi drugačije. Dakle, ako uhvatiš sebe uzimajući njegove riječi osobno, vi ćete zaustaviti postali toliko frustriran. Podsjetiti sebe, njegove riječi nisu za vas. Oni su za njega. Možete odabrati da biste odvojili iz njegovog ponašanja i prizna svoju napore, u skladu sa svojim standardima dovoljno dobro. Fokusirajte se na vaše napore, a ne ishod. "

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Uptaj i u lice: suočavanje sa uznemirenim šefom, roditeljom, supružnikom ili ljubavnikom

Post Poremećaji ličnosti

Mozak: da li je to bio dodir ili metafora?

Post Svakodnevne veze

Kako postići svoje ciljeve koristeći vizuelizaciju vremenske linije

Post Roditeljstvo

Neželjeni efekti lekova hiperaktivnosti poremećaja pažnje

Post Više o tebi

6 razloga zašto je dobro biti gubitnik

Post Dobro zdravlje

Refraktirate svoju perspektivu na bolest vašeg partnera

Post Svakodnevne veze

Duhovnost i suočavanje sa bogom na traumama na nebezbednim mestima

Post Tvoje tijelo

Uticaj govora masti na decu i šta roditelji mogu učiniti

Post Više o tebi

Kriminal, posledice i mentalne bolesti

Post Poremećaji ličnosti

Mrtva priroda sa anksioznošću: unutrašnji monolog u negativnom razmišljanju

Post Svakodnevne veze

Psiho centralni Džon Grohol mentalnog zdravlja

Post Svakodnevne veze

Svesnost za seksualni duh: 5 vežbi