Umešana majka: kćerka je zarobljena | BA.Superenlightme.com

Umešana majka: kćerka je zarobljena

Umešana majka: kćerka je zarobljena

Dok je ćerka odbacuje majka pati jer ona ignorisala i može završiti uhvaćen u ciklusu ponašanja znači da izvuče svoje majke pažnju-bilo veoma konstruktivne ili destruktivne ili oba-the zapliću kćer nestaje u vrućim sjaju njene majke pažnju. Ovo kći nedostaje osjećaj sebe jer joj je majka vidi samo svoju kćerku kao produžetak sebe, i posmatra nema granica. Izlaz iz ove posebno zamršenih odnosa je vrlo teško i jednini jer iako kćer može osjećati kao da je ona ugušila od veze, ona može također osjećaju volio. To je trnovit paradoks.

Klasičan primjer je uronjen majka je faza majka-Gypsy Rose Lee, Frances Farmer, a neki savremeni zvezdica ih imali-ili oni koji se nadaju da žive od, biti obogaćen, ili aggrandized dostignućima ili status njihove kćeri '. (Kris Jenner, anyone?) Ipak, drugi kao što su majka Vivian Gornick kao opisani u svojim memoarima Fierce Prilozi-pogled na život kroz svoje kćeri posredno. Zapravo sam otišao na koledž sa nekim čija je majka promijenila svoje ime u njoj daughter's-Da, oni su postali poznati kao Jesse viši i Jesse Junior-a imala frizuru i obojena da odgovara. Ona je kupila dubl od odjeće u različitim veličinama i, iako je izum mobilnog telefona je još uvijek daleko od trideset godina, uspio svako jutro i navečer da pozove svoje kćeri da "vidi šta je radila."

load...

Ova majka-kćer odnos po definiciji ne poznaje granice koja sama po sebi je vrlo štetno za razvoj kćeri jer je, osim ljubavi i podrške, dijete treba da joj osećaj odvojene potvrđena. Jedan prilagođeni majka komunicira poruku: ". Ja sam ja a ti si ti i ja volim te jer ti je" zaglave majka šalje neku drugu: "Ti si mene, a vi ste ništa bez mene."

Ponekad, zapliću majka je žena bez partnera ili bračnog druga, bilo zbog toga što je njen suprug umro ili je ostavio; to je svoje neispunjene potrebe da voze i odredite koliko ona povezuje sa svojom kćerkom. Je zapliću kćerka je često samo dijete, ali ona može biti i posljednji rođen od broja djece koja su odvojene po godinama. Ne znajući gdje ona počinje i mama završi, to kći gleda svoju majku za sve, od savjeta do kompanije, nesvesno pokori svoje potrebe i želje-ako ona može ih-čak i priznaju svoje majke. Tokom djetinjstva i adolescencije, kći može uznemireni zbog svoje majke nametljivost, ali često, ona jednostavno daje u i slegne u rutine diktira osoba koja kaže da uvijek zna najbolje.

Mladosti često predstavlja krizu za kćer dok pokušava da nađe svoj glas-i njena majka gura nazad. Neki zapliću kćeri čine ga na fakultet i može upravljati da žive sami, ali drugi ne, kreće natrag u sigurnost i atmosferu kisika-lišena djetinjstva soba.

Zapliću kćeri imaju velike poteškoće prepoznavanje problema dok se ne traže stručnu pomoć i, čak i tada, to može biti teška bitka kao Karen priču jasno: "Moj otac je napustio našu majku kad mi je bilo četrnaest i moj brat je bio dvanaest godina. Uzeo je sve s njim slikama na zidu, namještaj u dnevnom boravku, listove i jastučnice u posteljina ormar-i moja majka saznala da je otišao kada je došla kući na opljačkali stan nakon posla. Ona je bila prodavačica u dućan s odjećom, a nije bilo ni na koji način nismo mogli opstati na platu. Moj otac joj je zavezana u sudskom postupku, znajući da bi da pećina u, jer ona nije imala novca za advokata. Pa, ona je pozajmio novac od prijatelja, ulagivanjem dobavljača da joj robu na kredit, i započeli posao. Moj brat i ja smo radili u poslu, a mi smo joj duguje svoje živote-ili, u najmanju ruku, mislio sam da jesam. Posao je ogroman uspjeh, usput. Moj brat je uspjela da se isele i dalje, ali nisam baš. Živio sam u kući dok sam bio 29, a zatim se preselio u stan ona izabrala i namješten za mene. Moj terapeut je pokušao da mi pomogne da postanu nezavisni, ali, iskreno, ne mislim da sam ikada napravio odluku mog dok nije umrla kad mi je bilo pedeset. Da me voli, ali ne dovoljno da me pusti i ako ostaju sama. To je stvarno ne voli, zar ne? "

load...

Obrasci enmeshment može proizaći iz odnosa sa sebi dovoljan ili narcisoidni majkama koje također vide njihove kćeri kao produžetak sebe. Ovi su malo drugačiji od enmeshment je jednostrana, i vođen potrebom kćeri da ugodi njena majka i ostati u njoj orbitu. Majka, u stvari, nije zapliću ali usamljena planeta.

Ako kćeri koji su otpušteni, unlistened da, i marginaliziranih pate od nedostatka pripadnosti, zapliću kćeri, nasuprot tome, pate od nedostatka odvojenosti koja je, bez intervencije, mogu ih staviti u nesreću poziciju sami ne vide ili su u stanju da identificirati svoje potrebe. Potrebno je pravi posao da ih osloboditi.

Fotografija Miguel A. Amutio. Autorsko pravo besplatno. Unsplash.com

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

Priče iz anksioznosti između kretanja: ne možete živeti na solinama

Post Roditeljstvo

Hronična depresija i zavisnost

Post Roditeljstvo

Erp terapija: dobar izbor za lečenje opsesivno-kompulzivnog poremećaja

Post Roditeljstvo

Kada tvoj sin misli da je gej

Post Psihologija seksa

12 koraka kao terapeutski zadaci za seksualni oporavak pažnje Deficitarni oporavak: koraci 1, 2 i 3

Post Više o tebi

Da li je više djevojčica zaista lezbejka ili biseksualna?

Post Poremećaji ličnosti

Evo šta se događa kada kažete narcisoidima da su narcisoidi

Post Roditeljstvo

Upravljanje stresom tokom traženja posla: porodice i veterani

Post Svakodnevne veze

Kmart preduzima akciju na ofanzivnim majicama

Post Svakodnevne veze

Loše detinjstvo ne garantuje loš život

Post Više o tebi

Nakon akcije ftc, elimidrol iznenada dopunjuje poboljšanje raspoloženja

Post Tvoje tijelo

Suočavanje sa glasnim unutrašnjim kritičarima