Unutrašnji sukob: znajte sebe | BA.Superenlightme.com

Unutrašnji sukob: znajte sebe

Unutrašnji sukob: znajte sebe

Menjamo svaki dan, ponekad u velikim načine, ponekad u vrlo malim načine, ali svoj suštinski smisao samo ostaje konstantna.

Jednog dana smo djeca, sljedeći čini se da smo odrasli. Mi smo zaposleni, ljubavnici, braća i sestre, roditelji i prijatelji. Ipak, bez obzira na uloge je, da su uvijek samo sebe.

Sokrat nam govori da "spoznaj samoga sebe." Ne možemo ostvariti taj cilj tražeći sebi Sokratove pitanje, pitanje na koje se fokusira našu pažnju od irelevantnim faktorima krivice, kao što su: "Ko je kriv?", A prema stvarnim problemima.

load...

Nakon pretjerana emocionalno iskustvo dodaje, pojedinac može fokusirati na različite aspekte svog bol postavlja pitanje: "Šta je najgore o situaciji." Odgovori na ovo pitanje će mu uvid u okidača dam promovirati emocionalni ispad.

Kada on ili ona je spremna, pojedinac može tražiti drugi fokusiranje pitanje: "Šta sve ove ranjivosti mina imaju zajedničko? Koja je najgora stvar za njih? Ono što me boli najviše? "Odgovor je da ona ili on uzima sve ove cicumstances osobno, kao da su odraz na svoju vrijednost kao osobe. Oni čine njega ili nju osjećati bezvredno, inferiorno, neadekvatna da se nosi.

Možda ti, kao i većina ljudi ponekad osjećaju unutarnji sukob između emocionalne vjerovanja i svoj racionalni misaone procese. To je bitka između dva aspekta vaše ličnosti. Naša odrasla osoba, civilizirani, starije misaone procese su u direktnoj suprotnosti sa detinjasta, impulsivno emocije. Normalno, stvari idu glatko i sve naše ponašanje, emocije i misli raditi u harmoniji na ostvarenju zajedničkog cilja. Međutim, prema situacijama visokog stresa, reagujemo na načine koji su Vam od karaktera. Imamo izlivi besa, topljenje padove, i fobija. Na kraju krajeva, situacija dodaje, naš svakodnevni ličnost ponovno javlja i život ide dalje do sljedećeg neravnina na putu.

Ne postoji ništa neobično o procesu prenošenja u cjelini konstelacija osećanja i uverenja iz prošlosti u sličnim okolnostima u sadašnjosti. Naša emocionalna sistem je dosljedan. Mi imaju tendenciju da se setim bolne emotivne događaje i neriješenih problema. Oni prigovarate na nas i izazvati bolne nelagodnost. Težimo za rezoluciju da oslobodi napetosti. Kada se ovi problemi ostaju neriješeni, emocije zadržavati.

Naša sjećanja neriješenih ljutnja, privatni krivice, tajne sramote ili fobija ne otići samo zato što se nije izražen. Ležali su uspavani i aktiviraju kada situacija dok se sličan osjećaj javlja u sadašnjosti. Međutim, ne možemo uložiti napore da reši misteriju gdje naših problema u sadašnjosti je došao iz upoznavanjem sebe bolje. Nakon što smo se ovih nesvesno uvjerenja svjesno gube prianjanje na pojedinca. To je razlog zašto je tako važno da upoznate sebe.

load...
load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Pregled knjige: poremećeno detinjstvo: kako vaša biografija postaje vaša biologija

Post Više o tebi

3 savjeta za roditeljstvo za podizanje emotivno inteligentne dece

Post Psihologija seksa

Kokain, seks i izvršna privilegija

Post Slavnost

Čitanje vikenda: joseph burgo, objašnjava naše odbrambene mehanizme

Post Svakodnevne veze

Kako se zaštititi od energetskih vampira

Post Poremećaji ličnosti

Traženje odobrenja: pokušaj da se sve to uradi

Post Depresija

Zašto delim moje iskustvo sa depresijom, bipolarnim poremećajem i alkoholizmom

Post Roditeljstvo

Rešavanje zagonetke poremećaja pažnje deficita - Pažnja deficit hiperaktivnosti poremećaj dijete: prirodne alternative za djecu težak za podizanje

Post Svakodnevne veze

Voliš li narcisa?

Post Slavnost

Bill cosby priznaje da je ženama daju quaaludes

Post Svakodnevne veze

Živeti sa graničnim poremećajem ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj: krivite bolest, a ne osobu