Uzmite komentar o hladnom pilju: smešan ili uvredljiv? | BA.Superenlightme.com

Uzmite komentar o hladnom pilju: smešan ili uvredljiv?

Uzmite komentar o hladnom pilju: smešan ili uvredljiv?

je neko ikad rekao da "uzeti chill pilulu"? (Mislio sam da taj izraz izašla modi pre nekoliko godina, ali i dalje je uhvatiti tu i tamo. Oh, i to je... To je očigledno $ 52 pidžama postavljen za mlade djevojke, previše. Hvala, Google-a.)

Ili, možda ste se našli u društvu kolega koji se kotrlja oči na Susan, kancelarija gunđalo, i kroz smeh šapuće nešto da vam o tome kako Susan mora da je zaboravio danas da je odvede lekove. (Šta se desilo sa koristeći izraz "buđenje na pogrešnoj strani kreveta"? Nije li to malo manje vjerojatno da će izazvati uvreda?)

load...

I tech štreberi svuda su upoznati sa frazom "postoji aplikacija za to" iz iPhone reklama. Ali prije nego što aplikacija, bilo pilule. I "postoji pilula za to" još uvijek zajednički poentu. Zadnji put sam čuo, bio sam u liftu na moj dan posao slušajući dva grafičara vic o tome kako njihov radni proces sistem je pao. Jedan dečko je rekao da je postajao nervozan jer nije mogao dobiti bilo koji rad dok se sistem je bio back up. Onaj drugi, naravno, rekao sam mu da postoji pilula za to. (Za što zasvrbi, pretpostavljam. Ne za ispravljanje kvarova enterprise nivou sistema. Žao mi je, nada IT narode.)

Ponekad, humor mentalno zdravlje je smiješno. Ponekad to nije. Na dobar dan, čuje "da chill pilulu" mi ne bi smetalo - ali, opet, će neko stvarno da mi govori da chill pilulu kad sam već imaju dobar dan?

Vjerovatno neće.

Na loš dan, takav komentar bi vjerovatno idu na živce. Moja latentna Debbie Downer bi se pojavio iz mojih crijeva i dostaviti kratak mali govor koji ide otprilike ovako:

"Uzmi jeza pilulu? Zapravo, ja sam chill pilule za nekoliko godina. Oni su došli u boci oznakom Paxil. Nuspojave uključeni pospanost i Anhedonia. Povlačenje efekte uključen mučnina, razdražljivost, promjene raspoloženja, anksioznost, depresija, i elektrošokove senzacije u glavu i vrat. Dakle, kao vrsta kao prijedlog "chill pilula 'može biti, ja ću proći."

A onda, ovaj zvuk bi cijev iz vedra neba: whaaa whaaaaaaa.

Naravno, takav monolog bi biti osnov za rundu "ok, sad stvarno treba uzeti chill pilulu" komentari - ovaj put iz svakome u mogao čuti. Ali kada anksioznost je svakodnevna borba za vas, to može biti teško da se zadrži u odbrani reakcije. Pogotovo ako pokušavate upravljati svojim anksioznosti bez upotrebe lijekova.

load...

Kako bi se ti podnijeti "chill pilula" šala? Da li se uvrijedio? Da se smeješ ga? Da li izvući svoj bocu Xanaxa i dati mu malo podrhtavanje? Da li ga koristiti kao priliku da uče druge o svojim anksiozni poremećaj?

I koliko kontekstu komentar bilo? Da li bi vaša reakcija biti isti ako kasnije čuo "chill pilula" komentar na poslu, a onda noću na zabavi? Ako neko ko se bavi s poremećajem mentalnog zdravlja (kao Chato Stewart u svom mentalno zdravlje Humor blog) pukotine šala lijekova u vezi, da li to čine vic više ukusno? Lakše rukovati? Prikladnije? Ono što je najvažnije, zašto?

Stvarno se nadam da čitam vaše odgovore u komentarima odjeljku sutra ujutro. Do tada, mislim da ću završiti na spavanje, a onda idemo na spavanje.

Mislim da je to pilula za to.

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Treba li da pustim divan dan na plaži propasti moje mentalno zdravlje?

Post Više o tebi

7 načina negovanja mirne i praktične samopombe

Post Poremećaji ličnosti

Nevoljene ćerke i osećaj laženja

Post Više o tebi

Stvari koje nikada nećete vidjeti narcisisti

Post Svakodnevne veze

Uptaj i u lice: suočavanje sa uznemirenim šefom, roditeljom, supružnikom ili ljubavnikom

Post Tvoje tijelo

Suočavanje sa glasnim unutrašnjim kritičarima

Post Poremećaji odraslih

Postati samopouzdanje

Post Psihologija seksa

Homoseksualni identitet i povreda ranog života - razvoj

Post Poremećaji ličnosti

Podrške grupe za ljude kojima je dijagnostikovan poremećaj Borderline ličnosti

Post Poremećaji ličnosti

Nikada ne 21 ili infantilizacija od strane narcisista

Post Poremećaji u detinjstvu

Robin Williams i emocionalno zanemarivanje u detinjstvu

Post Poremećaji ličnosti

Postavite svoje strahove i zabrinutosti po abecednom redu