Vaše fascinacije izdaju narcističko zlostavljanje | BA.Superenlightme.com

Vaše fascinacije izdaju narcističko zlostavljanje

Vaše fascinacije izdaju narcističko zlostavljanje

Kada je Elisabeth Fritzl oslobođen od nje podruma šefa 2008. Godine, bio sam fasciniran. Opčinjeni ovu mračnu priču oca zatvaranja svoju kćer.

Kada autor Malika oufkir pojavio na Oprah reći o njoj auto-biografske knjige, Stolen Lives: Dvadeset godina u pustinji zatvora, bio sam hipnotisan i odmah pročitao njenu knjigu.

Kada Goodnight Tom emitovan na PBS, bio sam fasciniran. I tako snažno vezani za dečaka koji su se povukli, šćućurile i trese pri pogledu na pojas.

load...

Kada sam gledao sada Voyageur sam oduševljen Bette Davis 'bijeg iz nje kontrolnog majke koja tako blisko paralelno ženke u svakoj generaciji moje porodice.

Kada sam pročitao o dinamici Fred Phelps od Westboro Baptist Church sramote stvorio u svojoj porodici, bio sam fasciniran, uzimajući obilne bilješke.

Ali zašto? To je ono što sam htio da znam. Zašto sam, i proizvod je navodno divne ljubavi porodice, tako opčinjeni priče zlostavljanja i zatočeništva. Da li sam uvrnut? Iskrivljeni? A sicko?

Ili je to nešto drugo?

Odgovor

Odgovor je stigao 2017. Godine, kada sam "nabasao" (Hvala ti, Bože!) Preko temu narcizma. Odjednom, sve je imalo smisla. Nisam bio izvitoperen na sve! Moja intuicija vozio moje fascinacije. Moja intuicija je pokušavao da mi pokaže istinu.

U daleko manjoj mjeri, priče koje zahvatila moju pažnju paralelno moj život. I ja sam šćućurili, trese, uvijek osluškujući meha bijesa. Udar na šakama udara namještaja. I ja sam bio zarobljen za dvadeset i šest mjeseci, ponekad ispao u podrumu, u tinejdžer. Dinamika su bile iste, iako ozbiljnost mnogo manje.

Kao što sam napisao: "Iako psiholozi se ne slažu o tome da li narcise su rođeni ili su, po mom iskustvu oni napravili. Definitivno je." Ako istraživanje biografija Fred Phelps, možete vidjeti kako su sjeme posijano.

Ali ono što me je fasciniralo je kako on tretira svoje mesa i krvi. Njegov plemenitih djecu.

Fred Phelps

Sjećam se dana kada sam proveo istraživanje Fred Phelps, osnivač zloglasne Westboro Baptist Church. U Backpage mog "Narcizam i drugo sranje 1 od 7" notebook je ispunjen s notama i ljkrabotine ističući paralele između njegove porodične dinamike i rules.and moje.

load...

Prema Fred Phelps 'djeca sjećanja na www.blank.org/addict/chapter7.html...

 • Nije im bilo dozvoljeno da učestvuju u bilo kakve aktivnosti u školi. Check!
 • No bilo dozvoljeno izvan prijateljima. Niko nije dozvoljeno da posjeti i djeca nije bilo dozvoljeno da idu bilo gdje. No rođendanske proslave ili tako nešto. Check!
 • Kada je jedan kćer pobegla, porodica joj ukrala od nje novi život i doveo natrag. / Check! To se dogodilo u dobi od 24, kada su me naterali da napustim svoj novi posao i sede na hladnom podu, bojenja ogrebotinama u svoj namještaj sa markerima kao kazna za dobrodošlicu neodgovarajući muške pažnje. Čak i nakon što sam se preselila u moj novi stan u dobi od 31, bio sam užasnut što jedan pogrešan korak da ne bi me prisiliti da prodam svoj apartman i se vrati s njima za njihovu "zaštitu" i "smjernice". Sada shvatam, sam devalvirati tako da ovo vjerojatno ne bi dogodilo. Ali teror i dalje. To je bio moj suprug, koji me je uverio, u dobi od 33, da nisu imali nikakvog pravnog moć nad mene da me prisili da se vrati kući. Ko je znao !?
 • Nisu imali osjećaj ličnih granica. Check!
 • Jedan sin je izgubio uzbuđenje za život i dostavljen potpuno. Check! Prošle zime pred iseljava, bila sam tone sve dublje i dublje u depresiju. Život je bio beznadežno. Nikad ne bih život svoj. Sjedio sam u podrumu mojih roditelja, prali veš vikendom, glava u rukama, ponavljajući iznova i iznova, "ne postoje. Ne postoji. Ne postoje!"
 • Phelps slomiti snove svoje djece. Check! Sanjao sam o iseljenju, putovanja, da barata logore, poseti Austriji i Irskoj. Verboden! Čak i moj san da postane violinista je ugušen kao tata podrugljivo kod mene newbie squawks i prisvojio moj novi hobi strane iznenada odlučuje da je violinista previše! (Svi narcs odgovarajuće vještine, hobije, interese, itd od svojih žrtava, btw.)
 • Uređaj bojati se na svoju ljutnju i neodobravanje. Check!
 • load...
 • Napravljen da vozi kancelarijski bicikl. Check... Samo u mom slučaju to je bio samohodna pokretnoj traci tako loše dizajniran da ga koristite zamršen mišiće tele iz čistog napor što ga "ide", dok je naglo prestala i skliznula
 • Svi su tako ljuti, oni previše jedu. Check!
 • "Trebalo je da se... Diplomu, ostaju kod kuće i živjeti sretno do kraja života." Check! Što više razmišljam o tome, mislim da je to bilo zaista neizgovorena, nepriznat plan.It odgovara njihovim potrebama. Nisu imali empatije za mene.

Vicarious Satisfaction

Još jedan aspekt priče koje uživaju kada su završiti dobro za victim.We volim da mislim naša priča završiti dobro previše. Mi ćemo biti spašeni... I pravda će biti zadovoljena.

Elisabeth Fritzl je oslobođen i njen otac / tamničar u zatvoru do kraja života.

Malika oufkir je oslobođen.

I Fred Phelps? Pa, on je umro... Ekskomuniciran od samog "crkva" osnovana je on.

Ali našao sam najviše zadovoljstvo u priču o tome kako je njegov sin, Nate Phelps, konačno pobjegao. Ali prije odlaska, on je jedna stvar.

Popeo se uz stepenice u prostoriju u kojoj je njegov otac spavao i on... Vrisnuo. Na vrhu pluća. I otišao.

Zavidim mu neizrecivo. I ako ikada dobiti priliku, ja ću pokazati Nate Phelps kako vrišti TREBA SE RADI... Čak i ako imam laringitis za ostatak svog života. Bilo bi potpuno biti vrijedno toga.

Pratite Vaša fascinacija

Moja poenta je da stomaka, svoju dušu pokušava govoriti kroz fascinacije. Postoji li priča jednu vrstu zlouporabe ili drugog da fascinira? Obrati pažnju!

Nisi bolestan. Ti ne uvrnuto. Ti ne iskrivljeni. To je tvoja intuicija govori. Osjeti paralele gdje ti kognitivne um je u dubokoj poricanja.

Na primjer, sutra ću se objavljuju članak o kontroli uma. To je bila fascinacija moj! Trčao sam preko njega, sasvim slučajno, u mom istraživanju na narcizam. Ispostavilo se da je... Da je to istina! Narcise su master kontrolu uma sirovina.

Vaša fascinacija. Slušaj ih. Oni pokušavaju da ti pokažem istinu!

Kakva su vaša fascinacija? Dijele ih u komentare!

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Ocjenjivanje vezivanja odraslih: dinamički maturacijski pristup analizi diskursa

Post Više o tebi

Pregled knjige: požuda Davida Fawcetta, muškaraca i meta: vodič gej muškarca o seksu i oporavku

Post Svakodnevna kreativnost

Važnost dnevnika sa mekim očima

Post Više o tebi

10 načina za sprečavanje manije i hipomanije

Post Poremećaji ličnosti

Zašto žrtve preziru njihovi zlostavljači

Post Roditeljstvo

Trebalo je da se nosim sa eksplozivnom i labilnom osobom

Post Svakodnevne veze

Zaljubljen u svog terapeuta? Evo šta da radite

Post Poremećaji ličnosti

7 načina za povećanje empatije

Post Više o tebi

10 uvodnih pitanja terapeuta obično traže

Post Psihologija seksa

Prikriveni dečiji incest i život odraslih

Post Roditeljstvo

Prihvatanje šizo-afektivnog poremećaja: najteži izazov majke

Post Više o tebi

6 znakova upozorenja koje pate od poremećaja depersonalizacije