Veliko odbacivanje od strane narcisa | BA.Superenlightme.com

Veliko odbacivanje od strane narcisa

Veliko odbacivanje od strane narcisa

"Prije spavanja, on bi bio toliko šarmantan," prijatelji primetio oko Franka Sinatre. "Devojka je bila 'gospođice ovo,' 'draga to", i "moj slatki beba.' On je bio kavalir, pravi džentlmen. Nikad vidio ovako nešto čovjek u svom životu. On bi skočiti preko sobe da zapali cigaretu. On bi napuni čašu sa šampanjcem svaki put uzela gutljaj. "

To je velika "vrednovanja". Crv narcise visi pred našim siromašne očima. Dijamant oni zavrtite. Šargarepe oni držati pod našom Twitchy, gladni ko-zavisnostan noseve.

Jednom kada nas uhvate, označite nas kao kompletan napadač prenijeti svoja streljačkom, dobiju ono što im treba, pored dolazi The Great Odbaci aka de-vrednovanje.

load...

"Sutradan To je bilo kad bismo uvijek naći druge Frank [Sinatra], onaj koji ne bi govorio da je djevojka, koja je noć prije bila najljepša žena na svijetu. Ponekad, on ne bi čak joj se približim, niti bi on tolerirati nikakve ljubazan uvertire iz nje. Humped i bačen. Onog trenutka osvajanja je postignut, kaput. "

I to je način na koji se igra koju igraju narcise, m'friends. Prekrasna je, zar ne.

Cijenjena

Uvijek imajte na umu da se bira narcis je veliki povratak rukom kompliment. Oni ne biraju zao ljudi. Oni ne biraju sebične osobe. Oni ne biraju hladno, po strani ljudi. Heck ne!

Narcise uvijek odabrati sladak, topao, brižna osoba. Dajući ljudima. Nesebični ljudi. Velikodušni ljudi. Loving ljudi. Nažalost, ko-zavisnostan ljudi.

Oni biraju ljudi koji daju puno, ali i potrebno mnogo. Treba nam ljubav, jer mi sebe ne volim. Potrebno odobrenje, jer smo nesposobni samostalno odobrenje. Potreban komplimenata jer nas je život srušena. Potrebna vicarious samopoštovanje, jer smo naučili kako da se mrze na koljenu narcisoidnog roditelja. Naša narcis daje sve to za nas... Za neko vrijeme. Odnos je simbiotski davanja i-take između dva siromašne ljude.

Narcis treba da se mazila. Da bi se pohvalio. Biti sigurni da je u pravu. Da je ostatak svijeta je kako bi ga zato što su ljubomorni na svoju superiornost. On žudi za potvrđivanje njegove žrtve.

U ko-zavisnostan treba da se osjećaju moć svojstvena sposobnost da se popraviti slomljena, tužna mali svet narcis je. Da imaju sve odgovore za njega. U međuvremenu, mi uživaju u komplimentima oni privremeno gomilajući na nas. Kažu nam: "Obožavam te. Umro bih za tebe. Volim te do Meseca i natrag." Dajte nam nakit, cvijeće, večere uz sveće.

load...

Najviše od svega, narcis nas čini potrebno. On anegdote o nama koliko smo dote na njega...

... Za neko vrijeme.

Devalvirala

Ali to ne može trajati, znaš. Istina... Hoće... Out. To uvek.

Veliki Odbaci može biti izazvan narcis pronaći nekog drugog da zavede da bi nahranili ego.

Ali, samo za govna i kikotanje, recimo Velikog Odbaci počinje kada narcis radi nešto nije u redu. Uspravan, otvoren, stvarno nije u redu. Po prvi put, nema apsolutno ni na koji način možete biti na njegovoj strani. Po prvi put u vašem odnosu ti nisi u svom uglu.

Ili možda biti fizički u stanju da to, dobro, skoro sve za njih zbog bolesti ili nesreće.

Ili ste možda dijete narcis koji je navršio većine i iselio imati vlastiti, samostalan život bez obzira na njihovu neediness, njihove bespomoćnosti, njihove ljubavi-bombardovanja i bezbroj manipulacija da te da sretno žive u svom podrumu zauvijek.

Ili ste možda naići na pojam codependence, uzgajaju loptu ili dvije i bodljikave žice na vrhu ograde imanja.

Ili ste možda slučajno naišli na temu narcisoidnosti i odjednom, ti si "na" njih. Možda čak su napravili wonderful "greška" je govoreći im: "Hej! Ti si narcis!"

Bez obzira na uzrok, "onda je nastao pakao..." kao narcis "ugrožena" od strane alternativnih verzija stvarnosti nego njihove iskrivljene verzije.

I odjednom, nađete bacila na gomilu pepela povijest, uz jučerašnje novine i uvenulog listova kupusa.

Odbačena

Shock! Izgovori kompletan, zbunjujuće, gut-bolno udara. Tako Velikog Odbaci oseća na prvi.

Ah, koliko dobro se sećam gledao žrtvovani člana porodice proći kroz njega. Jednog dana joj je Golden Child brat će razgovarati s njom. Drugu, on ne bi. Žalila je preko njega, pregledao je šest puta od nedelje i plakao nad njim godinama. Nikakvo objašnjenje je ikada dao. Nikad nije bilo zatvaranja.

load...

Da, zatvaranje. To je najbolniji dio odbačenog. Konfuzija pomiješana s bol.

Rekli su da nas je ljubio, ali sada nam prijeti sa zakonom.

Rekli su da nas je obožavao, ali sada oni zacrnjenja naš karakter svima koji će slušati.

Rekli su da će umrijeti za nas, ali neće nas pusti druge da žive u miru.

Dali su velikodušno da nas svojom slobodnom voljom, a sada kažu da smo "razmaženi" i odstupaju od svojih njihove poklone, zahtijevajući (ilegalno) da dajemo sve vratiti.

Rekli su da nas je obožavala. Nismo zamisli. Oni su to rekli. Čuli smo im reći svojom slobodnom voljom, iznova i iznova.

Dakle, ono što daje?

Praktičnost

Od počevši Narcizam Meets normalnosti, uvek sam rekao jednu stvar: narcise su logično. Njihov može biti uvrnute logike, ali nije nemoguće pratiti. Bliska rođak logike je praktičnost.

Zašto zadržati neko oko koje ne zadovoljava vaše potrebe više? To nije logično. To nije praktično. Ljubav ne čini se da uđe u svoj proces donošenja odluka.

Postojali smo u svom životu da popuni potreba. Igrali smo ulogu. Imali smo svoju svrhu. Kada smo nije ispunio tu potrebu, prestao igrati tu ulogu smo odbačene. Zaista je prilično jednostavno.

Ali, ništa ne možete baciti na toj gomili pepela brže, jače i više trajno nego govori narcis, "Hej! Ti si narcis." Debata bjesni na ako, kako i kada treba reći narcis da si narcis.

U mom slučaju, koristio sam ga kao lakmus test. U mom zvanične "nikakav kontakt" pismo, ponudio sam da im kažem "osnovne dinamičke" sam otkrio da su obaviješteni moja odluka da odem ", nikakav kontakt." Nisam otkriti šta je "core dinamičan" u tom pismu. Umjesto toga, otišao sam dužnost da traži razlog. To je bio test. Da li bi oni pišu nazad, mi pokazuje poštovanje traži da znaš zašto? Ako me voli i imao poniznosti, oni bi pisati nazad i žele da znaju osnovne dinamiku. Da su narcise, oni ne bi napisao nazad.

Oni pao na ispitu. Za četrnaest mjeseci, oni nisu briga. Konačno, četrnaest mjeseci kasnije, jedan od njih je napisao nazad i da želi da zna "core dinamičan." Četrnaest mjeseci!

Jesu li ikada Ljubav nas?

Ne znam. Kao i ti, ja se bore sa ovim pitanjem svaki dan. Volim da mislim da je u nekim uglu njihove duše, narcise može da voli. Ali pravi životne priče većina mojih čitalaca me ne napravite. Ipak, Hope Springs Eternal, zar ne?

Začudo, osjećao sam se volio. Zapravo volio jer mi narcise su koja je zahvatila i (čokolada) ukus, a ne zanemarivanje (vanilla) ukus narcise. I ja sam dugo sumnjali oni kršila svoje ruke i svoje male maramice rekavši: "je volio smo puno. Dali smo joj puno. Kako je mogla to da nas? Mislim da nismo ni znali Lenora je bila tako grozna osoba. Mora da smo joj pokvarila. Zato je to radi. Ona je razmažena! Kada smo prestali davanje, ona se okrenu na nas. "

Potpuna glupost, naravno!

Dakle, kako sam ja tako lako baciti nakon što sam otišao "Ne Kontakt"? Zašto si tako lako odbačena?

 1. Mi više ne upoznao svoje potrebe.
 2. Mi više ne pomazi njihov ego.
 3. Mi više ne obrisala svoje nered.
 4. Rekli smo im kada su bili u pravu.
 5. Mi više ne može ispran mozak.
 6. Mogli bismo bez dugih podmititi novcem i darovima.
 7. Pozvali smo ih na svoje laži.
 8. Postavili smo se granice na njihovim ispitujući.
 9. Odbili smo da ih pusti da nas više zlostavljaju.
 10. Odbili smo da ih više zloupotrebljavaju naše supružnika ili našu djecu.
 11. Najgore od svega, rekli smo im da su narcise.

Mora da je bilo grozno boli za njih, što je izazvalo punoj veličini narcisoidne kolaps. Oni nas ne žele više u svojoj blizini. Mi smo "opasan" za njihov krhki ego sa snagom da ih potpuno "uništiti" sa istinom držimo tako draga.

Da li oni nas i dalje vole? Da li su nas ikada vole?

Izgleda da niko ne zna. Ali znam da je njihov Odbaci od nas im je dao samo još jedan scenarij za igranje žrtve, jecajući na ramenu siromašnih SAP je ko-zavisnostan koji sada igra ulogu smo se igrali.

Vrijednosti, devalvira, odbaciti. Vrijednosti, devalvira, odbaciti. Kakav smiješno način da se živi!

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

7 tehnika za suočavanje sa pasivnim agresivnim ljudima

Post Depresija

Antidepresivi i mugeri droge

Post Poremećaji u detinjstvu

Sva anksioznost nije ista: 3 vrste, 3 rešenja

Post Roditeljstvo

5 slabosti teorije kognitivnih distorzija

Post Roditeljstvo

Suicidalne misli: znate znake i šta da radite

Post Depresija

Aerosmith: moje piće, moja depresija i moje nade za steven Tajler

Post Poremećaji ličnosti

Uzimanje antiinflamatornog (niskog)? Proverite nivo litijuma

Post Više o tebi

3 jasna koraka kako bi se uklopio vaš unutrašnji kritičar

Post Roditeljstvo

Dužina boravka za stambeni opsesivno-kompulsivni poremećaj

Post Više o tebi

10 pitanja kako bi se izbjeglo pasivno-agresivno ko-roditeljstvo

Post Depresija

Depresija, moje dostojanstvo i moj vrat

Post Poremećaji ličnosti

Nevoljene ćerke i osećaj laženja