Zaštitite sebe emotivno | BA.Superenlightme.com

Zaštitite sebe emotivno

Zaštitite sebe emotivno

odred je jedan od najvrednijih tehnike na raspolaganju da se zaustavi uzimanje ponašanje drugih lično. Jednostavno rečeno, odvajanje znači odvajanje sebe emocionalno od ponašanja drugih ljudi. Odred se javlja kada ste u stanju da odvoji akta iz glumac, osoba iz njihovog ponašanja, grijeh od grešnika. Ako nekoga koga voliš imao gripu i otkazala planove s tobom, ti bi shvatiti. Ne bi da ga osobno ili krive osobe jer bezobzirno ili slaba. Umjesto toga, u svom umu, ti bi vjerojatno odvojiti osoba od bolesti, znajući da je to bolest, a ne voljenu osobu, koja je uzrokovala promjenu planova. Ovo je odred.

Učenje često odvojiti počinje učeći da se na trenutak prije nego što reagira na ponašanje. U tom trenutku možete zapitati: "Je li ovo ponašanje dolazi od osobe ili bolest?" Ova razlika čini da bolje da se emocionalno distancira od ponašanja druge osobe. Međutim, važno je imati na umu da emocionalna otuđenost i uspostavljanje ličnih granica nije isto što i zidovima zgrada. Vaš cilj je da zaraste sebe i svoje odnose s drugim ljudima, da se ne hladno distancirate, posebno od ljudi koji su najviše bitno da ti

load...

Kada neko uzrokuje promjenu u planovima, ili šalje grube riječi ili drugih neprihvatljivo ponašanje u tvom pravcu, možete odabrati da je potrebno više osobno nego što bi uzeti simptome gripe. Grip, to je bolest, a ne pojedinac, koji je odgovoran. Gledanjem osoba kao odvojene od ove bolesti, izvlačenjem, možete zaustaviti se povredio neosnovane uvrede ili ljuti zbog nečuveno laži. Ako možete naučiti da odstupi od ove osobe, baš kao što bi iz kijanje osobe sa hladnim, više nećete morati da te efekte na srce.

Na primjer, ako neko stane na prste, osjećat ćete se bol ali srce će početi brže tuče. Ova reakcija je automatska i imate malu kontrolu nad početni fizički odgovor vašeg tijela. Međutim, emocije imate nisu automatski i da će biti pod utjecajem vaše tumačenje događaja. Ako vide da je to bila nesreća i osoba loše osjeća, možda ćete osjećati sažaljenje za lice, iako ste u fizički bol. Ako vide da je osoba stala na prste namjerno, možda ljuti i da ne bi trebalo da se desi. To je vaše tumačenje događaja koji su ključni za vaše iskustvo emocija, a ne samih događaja.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Alat, a ne lek

Post Svakodnevne veze

15 zajednički odbrambeni mehanizmi

Post Tvoje tijelo

Slika tela, samopoznatljivost i promena

Post Više o tebi

3 stvari koje niste znali o Psilozi Carl Jung-a

Post Poremećaji ličnosti

Priče iz anksioznosti medju godinama: zašto sam mrzio paxil

Post Roditeljstvo

Trebalo je da se nosim sa eksplozivnom i labilnom osobom

Post Više o tebi

Može li bolji romantični odnos dovesti do boljeg roditeljstva?

Post Roditeljstvo

Kako je napravljen siledžija

Post Više o tebi

8 načina da dođete do braka

Post Dobro zdravlje

Žene zaslužuju dostojanstvo i ne diskriminaciju!

Post Svakodnevne veze

Da li ovaj čovek ima filofobiju ili strah da se zaljubi?

Post Poremećaji ličnosti

Narcisistička baka, ranjena kći, otuđeni unuci