Zašto žrtve preziru njihovi zlostavljači | BA.Superenlightme.com

Zašto žrtve preziru njihovi zlostavljači

Zašto žrtve preziru njihovi zlostavljači

To je bio vrlo zvono za kraj doba noći kad je došao odgovor. Odgovore uvijek dolaze u 3 ujutro Odgovor na goruće pitanje koje me proganja, a vi, već decenijama.

"Šta sam to uradio bilo tako loše? Zašto je moj zlostavljač mene preziru? Šta sam ikada učiniti da osvoji svoju ljutnju i neprijateljstvo? Jesam li ja stvarno 'tako loše?"

Odgovor je stigao iz najneverovatnijeg mjesta: a SciFi vremena putovanja pod nazivom Torchwood. Pusti me da je postavio scenu.

load...

Oswald Danci

U Torchwood: Miracle Day, Oswald Danci, koji je silovao i ubio 12-godišnjeg Susie jer "je trebalo da rade brže," ožičeni s prsluk i odlučni da eksplodira sebi u nebo. Kao njegov palac zatvara na dugme, on vrišti...

DANES: Bolje staze, Torchwood! Nosim to sa mnom. Čitava stvar! ŽENA: Nećete vidjeti nikoga. Ideš u pakao, Danci. DANES: Ali to je gdje idu! Sve loše devojčice, trče ravno u pakao, a ja pratim. Susie, zadržati radi! Dolazim po tebe. Trči! Brže! Brže!

Jeste li uhvatiti!?! "Loša curica." Da li je on sebe naziva "loš"? Ne Da li je on sebe vidi kao zlo? Ne, on je pozvao svoje žrtve "loš devojčice" koji je otišao u pakao.

Uvid u um zlostavljača

Odjednom, u najneobičnijim mesta, imamo zaslepljujuća uvid u to kako istinski zlostavljačima stvarno misle.

Razlog vjerujemo da su zli zato što su vjerovali da su zli io tome vjerovanje da nas, bilo direktno ili indirektno.

Mi smo "napravili" da nas zlostavljaju. Mi smo "zaslužili" to. Mi ", pitao za to." aktivira smo ga. Olakšan smo ga. Morali smo ga. To nije njihova greška! Oni su samo reaguje na nas. Mi smo zli. Nije ih!

Ti bi rekao Projekcija-at-its-Finest.

Nategnuto?

Mislim da je to daleko od istine? Razmisli ponovo!

Natrag u 1970-ih, socijalni radnici redovno okrivljuju djecu za zloupotrebe oni su patili. Na reality show Starting Over House, jedan cimer u vezi kako je kao mala djevojčica, socijalni radnik joj je rekao, "Pokušavaš da zavede svog oca." Zbunjen, ona je podigla pogled "zavede" u rječnik i bio je užasnut što je pročitala. Ovaj set joj se doživotno pitanja intimnosti.

load...

Još jedna 1970 socijalni radnik, okrivio žrtva silovanja i incesta (i njihovi mnogo mlađe sestre!) Za zlostavljanje, dok je silovatelj udaljio nekažnjeno. Žrtva je uklonjen iz svog doma, dok je silovatelj ostala u krilu svoje porodice i otišli veselo na svojim sretan malom životu.

U manjem obimu

Dok su oni primjeri su ekstremni, svaka žrtva narcisoidne zlostavljanja tačno zna kako to izgleda biti prezren i pitam se šta je tako loše o nama, tako zla da smo "zaslužili" da se zlostavljana. Bili smo "tako loše" !?

Čak i nakon prolaska nikakav kontakt, pitanje i dalje nas proganja. Nikada nismo dosadno jer je naš um je uvijek opsesija, "Šta sam uradio? Jesam li to loše? Zašto me mrze? Zašto su me preziru? Šta sam ikada uradio zaslužuju gnev?"

A odgovor je... NIŠTA !!

Ali Simon čista narcis će uspjeti uvjeriti sebe da je sve naša krivica. Volim da mislim da to dokazuje da zaista imaju savjest jer warp istina da ublaži njihovu savjest. U bassackwards način, nas okrivljuju, oni dokazuju da znaju šta nam rade nije u redu.

Najgore zlostavljanje je kada ne mogu nas uvjeriti da smo loše. Mi zaslužuju da budu zlostavljana. Pitali smo za to. I to dobri stari pripravnosti, "Ja sam samo to rade za tvoje dobro."

A Personal Primjer

Ako ste ikada gledao vjerske televiziju, znate da uvijek možete računati na dvije stvari. Jedan, televangelists će nadrljati za vanbračne seksualne ljubakanja. I dva, kada oni će reći: "Ja sam pod demonskom napadu jer radim puno za Gospoda." Vrlo elegantan stvari! U stvari, napisao sam cijeli članak o ovom dinamičnom!

load...

Ova dinamika je igrao u mom životu. Jednog dana, došao sam kući iz škole i pitao kako je prizivanje duhova je radio. Niko nije znao, ali su mi rekli da je to "zlo". Nažalost, moja unsatiated radoznalost dogodilo sukcesivno sa velikim potresa kod kuće. Sa je krenulo po zlu u životu mom narcis, kada su se suočili pitanja nisu hteli da odgovori, kada su ih zvali, oni projicirane sve to na mene govoreći: "Ti si me doveo pod demonskim napadom" i "Imam da ti slomiti vašeg opsjednutost zlom. " Oni su bili toliko razočarani i gadi mi se kao da se na posao da me izliječiti od mojih trebalo veze sa mračnim silama. Oni su morali da. Izazvala sam ga. Trebalo mi je to. Pitao sam za to. Ja sam bio problem. Idem u pakao.

I ja sam ih vjerovao. Imao sam ga. Vlasništvu sramotu. Vlasništvu razočaranje i gađenje. Postao sam zgrožen i razočaran u sebe. Za dvadeset godina, prezirao sam sebe, okreću od ogledala, ne mogu da se pogledaju u oči.

Istina

Rješenje da se zaustavi prezira i kriviš sebe kao što je teško kao što je jednostavan.

Samo reci sebi istinu.

Pogledajte u dubine svoje duše i pitaju: "Jesam li ja loš, da li sam zaista te stvari? Vjerujte te stvari? Da li sam ja zaslužuju da budu kažnjeni, okrivio i projektovani po? Šta stvarno mislim, reći i učiniti? Ne ono na narcise mi predviđaju budućnost rekao mislio sam, rekao je i učinio. Ono što sam ja stvarno mislim, reći i učiniti? jesam li ja zaista loše? "

NE! Odgovor je "ne". NE!

Znate li ko je pravi "problem" je bio. Osoba projektovanje na tebe. To narcis u vašem životu. Svi njihovi pogrešno, njihovo zlo, način na koji oni sami prezirali, svoju krivicu... Sve je projektuje na vas.

Liječenje

Kažu da je vrijeme veliki iscjelitelj, melem za sve rane. Ali to nije baš istina. Morate raditi na tome.

Ljekovita počinje kada si se usudio da pozove laži i prihvati istinu. To je zastrašujuće da vjerujem da si dobra osoba. Riskirati ne prezirući sebe više. To je stvarno strašno. Tu je čudno sigurnost u sebe prezir. Niko ne može da povredi, uništiti ili nokautiram jer si na najnižoj tački već. Postoji određena sigurnost u to.

Ali ozdravljenja će se dogoditi kad se ni ne tražim. Neki dan sam čitao knjigu o sektama i našao u poglavlje o satanizam. Nakon nekoliko stranica, iznenada sam shvatio da je ovo prvi put u dva desetljeća da nisam bio prestrašeni riječ "demona", opsesivno se moli Boga da me zaštiti od opsjednuta njima. Tada sam shvatio moje zlostavljačima lagao. Nisam natopljeno sa zlom i nikada nisam bio! Tada sam znao da ozdravljenje nije samo moguće, ali se to dogodilo kad nisam čak ni gledala!

Ukratko…

To nisi bio ti. To su bili oni!

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Erotizovana dominacija - emocionalno čišćenje, predatorsko ponašanje kao kulturne norme?

Post Više o tebi

5 neophodne prakse roditeljstva

Post Dobro zdravlje

Strah od toga da bude život stranke: vaš partner sa socijalnom anksioznošću

Post Tvoje tijelo

Propadaju naš unutrašnji i spoljni prostor

Post Više o tebi

6 razloga zašto je dobro biti gubitnik

Post Više o tebi

Pregled nacrta dsm-5

Post Poremećaji ličnosti

Društvo za anksioznost: ponovnog povezivanja negativnih misli sa hipnoterapijom

Post Poremećaji odraslih

Samo još jedna neizlečiva bolest

Post Svakodnevne veze

Ovisnost počinje u mozgu

Post Poremećaji ličnosti

Savjetovanje o braku: da li se osećate provocirano?

Post Više o tebi

9 koraka za liječenje depresije prirodno

Post Više o tebi

Besni poremećaj češći nego što mislite?