Anksioznost: tri poruke da ne bi dobile decu | BA.Superenlightme.com

Anksioznost: tri poruke da ne bi dobile decu

Anksioznost: tri poruke da ne bi dobile decu

Deca obično ne razvijaju anksioznih poremećaja sve na svoju ruku. Oh, naravno, geni i biologije imaju neki uticaj, ali ovi faktori u velikoj mjeri samo predispoziciju klinci u pravcu sticanja problema sa anksioznošću. Pogrešna poruka može gurati i zabrinuto zbrinuti djecu, kao i inače normalna deca u pravcu bore s anksioznosti za ostatak svog života.

Ako ste roditelj ili netko koga je briga o deci, samo možda želite znati koju vrstu poruka usaditi nesigurnosti. Ja ću početi polaganjem od tri najčešće greške koje roditelji čine; drugim riječima, vrste poruka koje "ne" žele da im daju:

load...
  1. Nevažećom, ili odbija vaše djece Osećanja. Ako izgledaju zabrinuti vaša djeca, u strahu, uznemireni, ili uznemiren, ponekad je primamljivo da im kažem "nema razloga da oni treba da se tako osjećaju", ili čak da oni "ne bi trebalo biti" osjećaj ono što se očigledno osećaju. Roditelji daju ove poruke, jer ne žele da im djecu da se osjećaju nevolji. Dakle, oni razlog što će svoju djecu shvatiti, ako je njihova loša osećanja nemaju realne osnove, oni neće osjetiti način na koji oni rade. Velika greška. Djeca trebaju čuti da je to normalno i OK ponekad imati malo straha ili stresa.
  2. Pružanje Neprestane Sigurnost. Poruka da će "sve ispasti u redu" zvuči tako jako kao ono što je trebalo reći djecu, a ako ih ne reći previše često, postoji verovatno biti problema. Međutim, kada se često uvjeriti svoju djecu, na kraju te dajući im poruku da im je potrebno da se obrate vama (kao odrasla osoba ili roditelj) da im pomognemo da vide da će se stvari ispasti dobro. Oni ne uče da oni mogu dobiti kroz strah na svoju ruku. Pisali smo o ovom pitanju detaljno u našim ranijim knjizi, Opsesivno kompulzivni poremećaj For Dummies, a ako se nađete ohrabrujuće vaša djeca mnogo, molimo vas da ga pročitate.
  3. Zaštita svoju djecu od svakog zla. Niko nikada ne želi da vidi dijete doći u opasnost. Međutim, raste, razvija se i učenja zahtijevaju djecu da se suoči sa izazovima, pa čak i uzeti nekoliko manjih rizika usput. Roditelji koji pokušavaju da stalno obriši sve opasnosti i rizike da njihova deca suočiti naučiti ih da je svijet je zastrašujuće mjesto i da im je potrebna njihovi roditelji da ih vodi kroz njega. Tu poruku jedva podstiče samostalnost i zrelost da će trebati kao adolescenata i mladih odraslih osoba.

Dakle, ono što je roditelj učiniti umjesto toga? Jedan od najboljih načina da se pomogne spriječiti djecu od razvijanja anksioznih poremećaja je model kako se nositi.

Preporučujem da roditelji izraze kad osećate anksiozno i ​​reći svoju djecu kako planiraju da se nose s tim. Na primjer, moglo bi se reći, "Ponekad se osjećam nervozna kad sam se popeti na ljestve, ali samo mi treba da duboko udahne, budite oprezni, i to uraditi. Ako se previše nervozan, ne mogu uvijek popeti nazad, ali to je dobro da se kroz teški zadaci. "Još jedan dobar strategija je da roditelji hvale svoju djecu kada su uložiti napore da rade stvari koje su malo anksioznost izazivanja za njih.

Suština: Pažljivo ohrabriti svoju djecu da se suoče sa svojim strahovima, neka znaju da je malo anksioznost je normalno, i ne pokušavaju da ih držati podalje od svih izazova i rizika.

load...

Foto: Juliakoz, dostupan pod Creative Commons pripisivanje licencom.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

ABC ponašanja

Post Poremećaji odraslih

Stresite manje i optimizujte svoj odnos sa tehnologijom

Post Poremećaji odraslih

Neprijatne istine

Post Poremećaji odraslih

Da li vi držite oružje za masovno odvraćanje?

Post Poremećaji odraslih

Uznemiravanje dece u školu

Post Poremećaji odraslih

Interpersonalna neurobiologija iza stvaranja navika drži se

Post Poremećaji odraslih

Tajne za povezivanje srećnijeg mozga

Post Poremećaji odraslih

Obučite saosećajni mozak sa ciljem od 21 dana!

Post Poremećaji odraslih

Biti u miru sa hranom: intervju sa brendtom passalacqua

Post Poremećaji odraslih

Kako kultivisati radost danas! intervju sa James Barazom

Post Poremećaji odraslih

Da li vam poverenje uništava vaš život?

Post Poremećaji odraslih

Da li su anksioznost i opsesivno-kompulsivni poremećaj iste stvari?