Biofeedback za anksioznost i olakšanje stresa | BA.Superenlightme.com

Biofeedback za anksioznost i olakšanje stresa

Biofeedback za anksioznost i olakšanje stresa

Biofeedback je tehnika koja je koristila psihološkim, kao i medicinske polja dugi niz godina. To je medij tretmana koji je dobro istraženi i utvrđeno da imaju mnogo pozitivnih efekata.

U Biofeedback, vi u osnovi obučeni da poboljšaju svoje zdravlje i dobrobit učeći čitati signale iz svoje tijelo. To vas uči da postanu svjesni različitih fizioloških procesa koji se javljaju u uvjetima kao što su stres pomoću instrumenata koji su priključeni na telo u neinvazivna način i da pružaju informacije o aktivnostima događa u telesne sisteme.

load...

Onda naučiti da manipulišu ovih aktivnosti u cilju povećanja blagostanja i bolje zdravlje. Na primjer, možete biti obučeni za povećanje temperature u vašim rukama. Ono što se zapravo uči je da se opustite plovila kako bi se omogućilo krv natrag kroz. To se može uporediti sa bilo mjerenje tijelo kao što je uzimanje temperaturi ili čitanje krv raditi u smislu da pruža korisne informacije o tome kako radite. Onda možete koristiti te informacije da bismo poboljšali stanje.

Sljedeće definicije biofeedback je onaj koji je odobren od strane i usvojen od strane Udruženja za primijenjenu psihofiziologiju i Biofeedback (AAPB i Međunarodnog društva za Neurofeedback i istraživanje (ISNR):

"Biofeedback je proces koji omogućava pojedincu da nauče kako promijeniti fiziološke aktivnosti u svrhu poboljšanja zdravlja i performansi. Precizni instrumenti izmjeriti fiziološke aktivnosti, kao što su moždani talasi, rad srca, disanje, mišićna aktivnost, a temperaturu kože. Ovi instrumenti brzo i precizno "povratne" informacije za korisnika. Prezentaciju ove informacije-često u kombinaciji s promjenama u razmišljanju, emocije i ponašanje-nosača željeni fiziološke promjene. Vremenom, ove promjene može izdržati bez kontinuirana upotreba instrumenta. " '

Možete ići u kancelariju praktikanta za biofeedback ili kupiti jedan od nekoliko uređaja dizajniran za kućnu upotrebu. Ako odaberete praktikant u vašem području bi bili sigurni da su obučeni i imaju sertifikat. Praktičari mogu koristiti jedan ili više vrsta biofeedback i njihova oprema može varirati od jednostavnog kompjuterski program koji mjeri jedan od sljedećih da imaju kompleksan sistem koji možete pružiti povratne informacije u svim sljedećim područjima odjednom.

load...

Temperatura Biofeedback- Kada ste zabrinuti, temperaturu kože se spušta kao krv kreće prema mišiće i unutrašnjih organa u svrhu "zaštite". Učenje za kontrolu temperature kože kao što je ovaj je dokazano da pomogne sa prestankom migrene jer usmjerava protok krvi natrag u ekstremitetima. Ovo je jedno mjerenje koji je obično uključen u kući uređajima.

Elektromiogram (EMG) - EMG mjeri napetost mišića čitanjem signala iz senzora koji se stavlja na mišiće koji će se pratiti. Na primjer, vrata i ramena, kao i mišići lica su obično ugovoreni u zabrinuti pojedinca i osoba uči da se opustite koristeći "povratne informacije".

Galvanska reakcija kože (GSH) - Ovaj tip je takođe poznat kao elektrodermalna odziva (EDR) Ovaj mjeri električne provodljivosti u koži, koja je zapravo povezan s procesima znojnih žlijezda. Što je više naglasio ili anksiozno ti si više aktivnost znojnih žlijezda se dešava i uređaj daje vam mjerenje da se onda to znanje za manipulaciju voljom.

Elektroencefalogram (EEG) - EEG mjere i daje povratne informacije o talasne aktivnosti mozga. Ovo je najmanje precizan i najkomplikovanije oblik Biofeedback i velike su šanse da nećete doživjeti osim ako posjetite praktikant sa svim zvona i zviždaljke.

Otkucaja srca Varijabilnost (HRV) Ovo mjerenje se zasniva na ideji da je naša emocionalno stanje utječe na naš rad srca. Ono što se mjeri je suptilna otkucaja do otkucaja smjene rada srca. HRV Smatra se da je pod uticajem emocija, misli i životne stresore. Ovo srčanog ritma obrazac ukazuje na to koliko je vaš nervni sistem pogođena stresom. Simpatičkog nervnog sistema uzbuđenje je navedeno u nevolji pojedinca sa vizuelni prikaz razvedeno srčanog ritma. Kao pojedinca prebacuje u više pozitivno stanje na parasimpatički sistem počinje u i proizvodi obrazac prelazi u glatku ritmu. Oba simpatikus i parasimpatikus su regulisani autonomnog nervnog sistema.

load...

Ova vrsta mjerenja se može obaviti kod kuće sa EmWave uređaja. Smatra se da pozitivne emocije izazivaju bolje razmišljanje, što je razlog zašto smo kreativniji ili pronađite uvid u probleme kada nismo pod stresom. Ova tehnika se koristi u vršnom trening performansi. Prednosti HRV koherentnosti su poboljšane kardiovaskularnih i kognitivne performanse, bolje donošenje odluka, smanjena osjetljivost bol i poboljšanje vremena reakcije među ostalima.

Biofeedback je posebno dobra za one koji imaju paniku i anksioznost koji pate vrtoglavica, lakomislenost i strah od prolaska van. To se koristi za liječenje anksioznosti i stresa, visok krvni pritisak, problemi pažnje, razne fizičke bolesti za koje se vjeruje ili da su uzrokovane ili pogoršane stresom. Također se široko koristi od strane trenera i trenera za poboljšanje performansi u rukovodilaca, izvođača i profesionalne sportaše.

Recimo da doživite anksioznost na vrlo neugodan nivou. Kada je tijelo anksiozno, disanje, temperatura i druge tjelesne reakcije su normalni ili isključivanje ono što je idealno. Stresnih događaja i misli proizvoditi jake emocije ili emocije koje sa sobom donose mnoge fizičke reakcije. Ovi odgovori su uglavnom pod kontrolom simpatičkog nervnog sistema, koji je sistem u zadužen za hitne slučajeve.

Tipičan odgovor organizma je za gastrointestinalnog sistema da uspori, počnete da se znoji ili topao, vaš učenici šire, i krvnih sudova ugovor dok su oni u mišićima i mozgu Homotetija povećanje kisika. Vaše srce može kuca brže, a krvni pritisak raste. Ako je događaj je specifičan i situaciono ćete se vratiti u normalno funkcioniranje kada je prošla opasnost. Ako je događaj je u toku, kao što su strahovi ili tekuće zlostavljanja, vaše tijelo može živjeti u toj državi i može osjećati normalno da ti iako znate na nekom nivou si neugodno.

Spomenuo sam u prethodnim poruke kako vaše misli diktiraju vaše fiziološke reakcije. Biofeedback je alat koji vam daje vizualni o ovom fenomenu. Mislim da je to neki klijenti su bolji vizualni učenici i vole "dokaz" da se to radi. Teorija učenja također ukazuje na to da je više modaliteta u kojima se uče nešto više tone u.

Ovdje je primjer kako se to radi. Vi ste zakačen na mašinu i razmišljanja normalan zastrašujuće misli. Vidite boje ili svetla ili zvuči mašina se registrujete i oni ukazuju na visoku razinu stresa. Onda koriste kognitivne tehnike i samo-razgovor na tonsko ovo dole malo i preuzme kontrolu. Dakle, ako vaša misao je "Ja nikada neće biti sretan ili osjećati normalno", velike su šanse da je mašina kažem da vaše tijelo nije zadovoljan ovu misao. Onda zamijeniti tu misao sa nešto poput "Ja radim ka sreći i sam dobra osoba". Svoje tijelo i uređaj će vam pokazati razliku.

Disanje je sam po sebi važan koncept, iako sve dok to radimo uzimamo zdravo za gotovo da to radimo u redu. Jedan od razloga što se vrti u glavi nije jer ćemo ludo, ali zato što ne dobijaju dovoljnu količinu kisika, isti koncept kao da ste uzeli voz ili podigla na Pike Peak, nema dovoljno kisika u zraku za neke ljudi i oni postaju čudno. Nema neposredne opasnosti ili katastrofe, jednostavno vrti u glavi. Došli do zraka, a svi ste postavili. U Biofeedback uređaji pomažu naučiti pravilno disanje i vizualno pokazati ono što je idealan ritam disanja za vas. Dok ne obraćati pažnju na to da ne shvatiš da su čak i disanje nepravilno. Bolje odmah ćete se osjećati kada se uzme kontrolu nad disanja i fizičke reakcije.

Kompanije koje su dizajnirali programe biofeedback su ih napravili u zabavne igre i. Program Freeze Framer prodaje HeartMath uključuje "igra" u kojoj gledate vrući zrak balon plutaju na nebu i na osnovu vaše sposobnosti da se smirite i do "koherentnosti" balon se uzdiže iznad neba ili dobije "zaglavio" na prepreku. Zasnovan na temperaturu i disanje tu je igra na Divljem Divine paket koji gradi kameni zid ili uzima kamenje daleko. Smatram da klijenti kao što su igre i stoga je potrebno naglasak off disfunkcije i stavlja ga na učenje optimalno funkcionisanje. Oni su vas uči kontrolirati i kako se opustiti i biti efikasniji.

Prenosive uređaje kao što su stres Eraser po Helicor i EmWave od HeartMath vam omogućiti da ih nosite sa sobom i koristiti tehnike u pokretu. Mnogi klijenti imaju poteškoće sa anksioznost u javnosti, vožnja, putovanje ili na poslu i te omogućiti korištenje dok je u jeku stvarnom životu stresora. Ovo je vrlo efikasan i oba uređaja su lako naučili.

Šta je ovo stvarno uči je da možete imati kontrolu stvari koje vjerojatno mislio da ne može kontrolirati. Vidiš da se to dešava u realnom vremenu, pravo ispred vas. A miran um je miran tijelo.

Uživat ćete u bolje fokus i produktivnost, bolje odnose i bolje zdravlje. Imao sam uspeha sa mnogim klijentima tokom vremena sa ovim procesom, a zajednički nazivnik sa svojim povratne informacije je olakšanje su prijavili osjećaj znajući da oni mogu kontrolirati paniku, anksioznost i terora koji ih drži ikada u potpunosti uživali.

Strukovnog udruženja za Biofeedback se zove -U Udruženje za primijenjenu psihofiziologiju i Biofeedback

Pridružite nam se na PsychSkills stranice i dobiti besplatan radnog lista na otklanjanju disfunkcionalne misli. Ove su vrste misli koje izaziva biološki iznenađenja u vašem sistemu.

Psihologija to ima smisla!

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

7 savjeta za postavljanje granica na poslu

Post Poremećaji ličnosti

Pusti svoj bes: prestani eksplodirati

Post Poremećaji ličnosti

I dalje ponekad gubim svoj osećaj za stvarnost

Post Poremećaji ličnosti

Portreti pet narcisista

Post Svakodnevne veze

Terapijski razgovor: perfekcionizam, zavisnost i sposobnost

Post Roditeljstvo

Kada vaš partner ima bipolarni poremećaj

Post Slavnost

Mesec za mentalno zdravlje: 3 načina zagovaranja mentalnog zdravlja

Post Psihologija seksa

Policija? Koji terapeuti trebaju znati o razvijanju jezika datira i parenja

Post Poremećaji ličnosti

Koliko su preovladavaju autoimuni poremećaji kod bipolarnog poremećaja?

Post Svakodnevne veze

Kako 3 stilova vezivanja u detinjstvu utiču na vaš par odnosa? 1 od 2

Post Više o tebi

10 savjeta za život sa bipolarnom osobom

Post Više o tebi

10 načina da pobede rat protiv stresa na radnom mestu