Iza sreće: intervju sa ezra bajdo | BA.Superenlightme.com

Iza sreće: intervju sa ezra bajdo

Iza sreće: intervju sa ezra bajdo

Sreća je višegodišnja temu sa valovima interesa koji su došli i otišli. Ezra Bayda je autor Bića Zen i njegov najnoviji puštanje Beyond Sreća što nam daje uvid u ono što dovodi do istinski sadržaj života. On nam govori da je prava sreća je zapravo na raspolaganju za sve nas i postoje praktični načini da se tamo. Ezra predaje na Zen Centru u San Diego, Ca.

Elisha: Ok Ezra, ja ću dobiti direktno na stvar. Ono što je ključ za pravo zadovoljstvo u životu?

Ezra: Nema nikoga "ključ" da žive istinski sretan život, ali najdublji sreća ravnodušnosti raste našu sposobnost da ostane sa sadašnjeg trenutka stvarnosti i cvijeće kao što smo zalijem korene velikodušnost srca, uključujući i naše suštinsko svojstvo za zahvalnost, ljubavi-dobrote i praštanja - što sve treba da se uzgaja. Ovo je pregled; "kako da" je ono što moja knjiga, Beyond Sreća, to je sve o.

load...

Elisha: Šta blokova nas od sreće?

Ezra: Postoje mnoge stvari koje blokiraju sreća. Mi se često blokirani budu uhvaćeni u naše misli i vjerovanja - vjerovanja kao što su "Život je previše." Kako bismo mogli ikada doživjeti smirenost da su kod kuće sa sobom, ako je uhvaćen u zauzetosti uma razmišljanja?

Takođe uhvate u osuđujući umu, s vjerovanjima kao što su "Ja nisam dostojan." Do možemo se oslobodimo vjerovanja poput ovih nikada nećemo doživjeti lakoću srce koje je dio istinske sreće. Također smo blokirani od istinske sreće našim duboko uslovljena emocionalne reakcije, kao što su ljutnja, anksioznost i zbunjenost; kao i naše duboko ukorijenjene obrasce ponašanja, kao što je više trudili tako da možemo mjeriti, ili traži odobrenje tako da možemo pokriti preko naše anksioznosti. Ali, koliko god bilo, ono što blokira sreća je vjerovanje u osnovnoj mit o sreći: da smo zaslužili da budemo sretni, kao da je to naše pravo po rođenju; da ćemo biti sretni ako dobijemo ono što želimo; da ne možemo biti sretni ako smo u nelagodu.

Elisha: U vašoj knjizi citirate Buda rekao: "Pustite nas ustati i biti zahvalan, jer ako nismo puno naučiti danas, barem smo malo naučili, a ako nismo naučiti malo, najmanje nismo dobili bolestan, a ako imamo bolesni, barem mi nije umro; tako, neka nas svi biti zahvalni. "Možete li reći nešto više o raskrsnici zahvalnosti, sreće i mentalno zdravlje?

Ezra: Zahvalnost je jedan od bitnih aspekata biti istinski sretna, jer ako nismo zahvalni za ono što imamo, mi ćemo uvijek želimo život biti drugačiji od onoga što je-zahtjev koji će sigurno garantirati naše nezadovoljstvo. Zanimljivo, zahvalnost nastaje prirodno kad smo istinski srećni; ipak, to također treba da se uzgaja. Problem je u tome, ne možemo samo žele biti zahvalni i očekivati ​​da se to dogodi. To je razlog zašto zahvalnost je praksi, i zašto sam uključio dva konkretna i vrlo efikasne prakse zahvalnost u Beyond Happiness.

load...

Elisha: Ako sjedili preko stola od nekoga ko je sada bori u životu, ono što mudrost da vas prenese na njih?

Ezra: Naravno, moj odgovor bi u potpunosti zavisi od toga ko je bio osoba, kao i na prirodu borbe. To bi također ovisiti o tome da li ili ne osoba ima razumijevanja duhovne prakse. Prvo pitanje koje bih zamolio je: Vidite li ove poteškoće kao tvoj put? Ja bih naglasiti potrebu da shvate da je naša teškoća, iako neugodno, su i naši priliku da radim sa upravo ono što nas održava zaglavila.

Na primjer, ako je netko bio uhvaćen u anksioznost, da bi mogli dočekati anksioznost kao svoju priliku da postane slobodan će im dati mnogo veći i zdravije perspektive. Takođe bih pitati osobu što misli su vjerujući. Vidjevši je naša vjerovao misli je ključno, jer naše misli često diktiraju kako se osjećamo i čin. I ja bi ohrabriti osobu da pokuša da skrene pažnju na bez obzira na njihovu fizičku iskustvo je u sadašnjem trenutku. Boravak fizički prisutan je od ključnog značaja u radu sa našim poteškoćama. To omogućava naizgled čvrstina našeg uznemirujuće iskustva kako bi postali više i više porozne, a kao posljedica toga možemo početi ponovo ugledati svetlost dana. Međutim, boravak fizički prisutan, pogotovo kad smo u nevolji, može biti teško. To je razlog zašto postoje mnoge tehnike kako bi se olakšalo proces. Kao tamna kao tunel može izgledati, dobro je znati da je moguće naći izlaz.

Hvala Ezra!

Kao i uvijek, molimo vas da podijelite svoje misli, priče i pitanja u nastavku. Vaša interakcija stvara žive mudrost za sve nas da imaju koristi od.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevna kreativnost

12 kreativnih uputstava i citata za povezivanje sa sobom

Post Roditeljstvo

6 ličnosti sa ukorijenjenim obrascima razmišljanja

Post Psihologija seksa

Razumevanje odnosa, seksualne i intimne izdaje kao traume (posttraumatski stresni poremećaj)

Post Više o tebi

21 upozoravajući znakovi emocionalno zlostavljanja

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna

Post Više o tebi

7 koraka da oslobodite dijete od anksioznosti

Post Svakodnevne veze

Muškarci: biti njena emocionalna podrška ili neko drugi

Post Poremećaji ličnosti

Vaše fascinacije izdaju narcističko zlostavljanje

Post Poremećaji odraslih

Biofeedback za anksioznost i olakšanje stresa

Post Psihologija seksa

Sologamy: sama, bez seksa i ljubav prema njoj

Post Svakodnevne veze

Ciljevi narcisističkog partnera (zaštitite svoj um i srce)

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: narativna terapija u čudesnoj zemlji