Kada prestati tretman? Zašto? | BA.Superenlightme.com

Kada prestati tretman? Zašto?

Kada prestati tretman? Zašto?

Ispod je e-mail koji sam promenio dovoljno da sakrije identitet osobe. Svake nedelje, primati poruke koje opisuju slične situacije.

Moj muž se bori u velikoj mjeri sa zloupotrebe supstanci jer se u njegovom 20-a; On je sada u srednjim - 40-ih godina. On je najljubazniji najslađi čovjek, a on je najbolji suprug i otac. Kada je koristi on postaje netko nije. Mi smo pokrenuli gamu iz zatvora do predoziranja. Prije šest godina prijatelj ga je upoznao sa Suboxone i to ga je bukvalno dao svoj život natrag. On ga je otkupila prijatelj godinama, gdje je bilo vrlo skupo. Na kraju sam ga doveo do doktora malo više od godinu dana. Ona je prilično nepopustljiv o njemu odbijanja off Suboxone.

load...

Iz iskustva znam da od 2 - 3 mjeseca nakon što je prestane Suboxone je povratiti. Čvrsto vjerujem da je čudo droga! Slažem se u smislu da ako je dijabetičar potreba inzulina da spasi svoj život, ti ga dao za cijeli život. Moj suprug u proteklih 6 godina bio je čovjek mojih snova, čovek uvek sam znao da je. Imam ekstremne anksioznosti, jer znam da je ovo doktor samo radi svoj posao i pokušavaju slijediti smjernice međutim život mog muža je u pitanju! Nije kao da prestane to med mogao "samo" imaju depresiju; mogao završiti u zatvoru, ili još gore. On ima svoj život natrag. On uživa u svojoj porodici život onako kako bi trebalo.

Ako je to ono što je potrebno za njega da zašto ne onda živjeti normalan život? Kada smo pitati svog doktora da ostanem na Suboxone, ona kaže da joj je briga je da ne znamo dugoročne efekte. Ona ne želi da bilo koga na bilo koji med da bi, ne znajući što bi mogla učiniti. Ona kaže da je nije bilo na tržištu dovoljno dugo. 

Moj muž je imao tešku opioidnih ovisnosti. Uzimao je za 10 - 15 Oxycontin 80mgs dnevno i onda na kraju prelaska na 400mgs metadona prije nego što je prešla na Suboxone. On je utvrdio da je udoban sa 4 od 8 mg tablete dnevno. Mislim da je to zato što je on koristi za uzimanje tako visoke doze opioida. On je pokušao stvarno teško da se smanji Suboxone za njegov doktor, ali vidim da anksioznost graditi u njemu. Ona kaže da niko u njoj praksi na tom doza. Da budem iskren, on je uzimao više kada je ih kupuje od prijatelja, ali doveo sam do stabilne 4 tablete dnevno, kada je počeo sa doktorom. On i ja smo se stvarno sviđa joj i želite nastaviti liječenje s njom. Voleo bih da imam DVD sa malo snimke naših života od prije i poslije Suboxone. Ja sam siguran da će biti zbunjena. Ja sam siguran da će shvatiti moja briga. U mojim očima moj suprug se vratio. On je tako predivnu dušu i mrzim vidjeti da još jednom oduzeti od njega.

load...

Doktor pročitao sam na vrhu ovaj blog da se slažete s upotrebom života. On trenutno nema napomenuo nuspojava. Da li imate bilo kakve sugestije koje mogu predstaviti svog doktora? Sanjam dan kada ona kaže da je u redu za njega da nastavi sve dok možda on bira da odviknuti ako tako odluči da to učini. To bi ublažiti TOLIKO stres na oboje. Molimo vas javite mi što mislite.

Svako ko čita ovaj blog zna da se slažem sa većinom mišljenja izražena u e-pošte. Znam kako grozne stvari su za aktivne opioida zavisnika-a za porodice aktivnih opioidnih zavisnika.

Sve više i više lekara platiti usna usluga na "ovisnost kao bolest," ali većina još uvijek ne tretiraju ovisnost kao bolest. Komentari o dijabetesu su 'u pravu dalje. " Moglo bi se zamijeniti niz bolesti pokazuju istu stvar. Mi ljekari imaju nekoliko bolesti koje smo izliječiti; a mi upravljamo bolesti preko lifetime- i zavisnosti od opioida osobe je očito bolesti doživotno.

Da se obrati par poena u poruci: aktivni sastojak Suboxone, buprenorfin, bio je u kliničkoj upotrebi za više od tri desetljeća, a uspostavio je čist sigurnosni profil. Buprenorfina se ne koristi u visokim dozama zaposlenih za liječenje zavisnosti od opioida za toliko dugo, ali čak i taj rekord staze je značajna, odnosno 8 godina u ovoj zemlji, a više u Europi. Većina lekara ne bi razmotriti 8-god-old lijek da bude "novi lijek! '

Situacija opisana u poruci je, po mom mišljenju, rezultat nekoliko faktora. Prvo i najvažnije, nespremnost da se propiše buprenorfina je posljedica stigme. Doktori propisuje novi antidepresiva, bol za ublažavanje, tretmani krvni pritisak, i agenti za snižavanje holesterola sa mnogo manje zabrinutost zbog "sigurnosti". Pitam se, iskreno, ako je sigurnost zabrinutost-odnosno da li postoji nesvesna osjećaj da pacijenti ovisni o opijatima, ili drugim supstancama, ne zaslužuju 'jednostavan način out "njihovih problema; da sjedi preko mizeran detoksikaciju je više ugradnje "tretman" od pilula koja čini stvari bolje.

load...

Dolazim na ovaj ciničan zaključak samo zato što je alternativa-da buprenorfina je 'dangerous'-doesn't smisla. Rizik od nikakve lijekove mora biti u odnosu u odnosu na rizik od ne koriste taj lek. Kao država poruke, znamo rizik "ne tretira 'suprug! Slična poređenja se koriste da se opravda korištenje citostatika koji imaju ozbiljne toksične efekte, uključujući i rizik od ubijanja pacijenta. Kao što sam napisao u prethodnom poruke, stopa smrtnosti od netretiranih opioidne ovisnosti je kao visok kao i za mnoge vrste raka. Dakle, da li ima ikakvog smisla da se zadrži buprenorfina od sigurnosnih razloga ?!

Postoje i drugi razlozi za neodlučnost doktora propisati buprenorfina. Mnogi strahuju da će učiniti nešto loše, i zamjeriti se DEA tokom revizije-proces koji sve korisnike lijeka certifikatom buprenorfina-podliježu. Neki doktori osjećati pritisak od prijatelja i članova porodice pacijenata, koji su često krivi doktor za održavanje pacijenta 'zaglavi na Suboxone.' Neki doktori žele da održe visoke promet pacijenta kako bi zadržao novac dolazi, jer prakse 'ograničen' na 100 pacijenata po certifikatom liječnika.

Na kraju, mislim da mnogi doktori vide u toku tretmana kao manje zadovoljavajuće od 'lijek'. Oni smatraju stambene tretman zlatni standard, i buprenorfina kao manje-intenzivne alternativa. Oni kupuju u ideju da se ovisnik može vratiti 'normal'-god da je-ako je on / ona radi na oporavak dovoljno teško. Razumijem misao, jer je to tip iskustva tretmana koji sam prošao. Ali, s druge strane, stopa relapsa za opioidne ovisnosti, nakon stambene tretman, je vrlo visoka. Ja sam relaps nakon sedam godina oporavka, izgubiti karijeru, a gotovo moj život. Tokom mojih godina kao medicinski direktor jedne velike stambene tretman centar, pacijenti otpušteni kao "uspješno tretira ', često postaju ponavljanja kupaca, barem dok su izgubili svoj posao i zdravstveno osiguranje. Neki od them- previše od njih-umro.

Ja neću ulaziti u specifičnosti tretmana; Ja ću ostaviti da doktoru njenog muža da srediti. Ali ja se nadam da će doktor dati neke misli o tome da li je zaustavljanje ovog tretmana spašava život zaista u najboljem interesu pacijenta.

Na wife- pacijenta Ohrabrujem vas da nastavite kao zastupnik, i nadam se da Vaš lekar će shvatiti vaše perspektive.

load...

Povezane vijesti


Post Tvoje tijelo

Poremećaji u ishrani i komorbiditet: kada ed nije jedini poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Neučtveno u detinjstvu: 10 zajedničkih efekata na vaše odrasle osobe

Post Roditeljstvo

5 slabosti teorije kognitivnih distorzija

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Roditeljstvo

Neuronauka ljudskih odnosa: vezanost i razvoj društvenog mozga

Post Više o tebi

Benzodiazepini i Alchajmerova bolest

Post Roditeljstvo

Programi od 12 koraka za poremećaj pažnje deficita nisu za sve

Post Dobro zdravlje

Kada je vaš partner na suboksonu

Post Poremećaji odraslih

Koji pametni fantom vibracijski sindrom otkriva

Post Tvoje tijelo

Ostvarite duboku posvećenost sebi

Post Više o tebi

3 savjeta za roditeljstvo za podizanje emotivno inteligentne dece

Post Poremećaji odraslih

Prevazilaženje nedostatka samokontrole