Kako koristiti upsight za rad sa strahom! intervju sa Danijelom Siegelom | BA.Superenlightme.com

Kako koristiti upsight za rad sa strahom! intervju sa Danijelom Siegelom

Kako koristiti upsight za rad sa strahom! intervju sa Danijelom Siegelom

Danas sam vratiti Dr. Daniel Siegel da razgovara s nama kako koristiti Mindsight raditi sa svojim strahovima. Ako ste propustili svoje ranije intervjue, možda želite da proverite The Power of Mindsight i Mindsight i Blue Man Group. Dan dobio diplomirao medicinu na Harvardu, a završio je postdiplomske medicinske edukacije na UCLA sa obukom iz pedijatrije i djece, mladih i odraslih osoba psihijatrije. On je ko-urednik priručnika psihijatrije i autor brojnih članaka, poglavlja, a međunarodno priznati tekst u razvoju Mind: Kako odnosa i Brain Interact to Shape ko smo. On je također objavio divnu knjigu o roditeljstvu s Mary Hartzell, M.Ed., Parenting iznutra. Njegov proboj knjiga iz oblasti sabranosti is The Imajući Brain, koja istražuje primjenu ovog novonastalih pogled uma, mozak, i ljudskih odnosa. Njegov najnoviji knjiga, koje sam oduševljena, je Mindsight: The New Science of Personal transformacije.

Dan je pozvana da radi sa nekim cijenjenim ljudima kao rezultat njihovog interesa u svom radu, uključujući: US Department of Justice, Papinskog vijeća Vatikana za Family, Microsoft i Google, programa rane intervencije i niz kliničkih i istraživačkih odjela širom svijeta. On je pozvan da predaje za kralja Tajlanda, pape Ivana Pavla II, a Njegova Svetost Dalaj Lama.

load...

Elisha: U ranijem intervjuu za Jack Kornfield, on je razgovarao o prirodi strah i kako je proces prihvatanja naše ranjivosti nam može pomoći kroz njega. Svi smo borba s dubokim strahovima u životu, neki osjećaj nemoguće dobiti od. Ako ste sjedili s druge strane stola od nekoga odmah koji se borio sa dubokim strahovima u životu, kako možda ćete im pomoći primijeniti mindsight za rad sa ovim strahovima?

Dan: Mislim da je to bio sa ljudima pomaže im da ne osjećaju sami, čak i sa zastrašujućim straha. Da sam sjedio s nekim, to bi bilo početno mjesto: Da budem s tom osobom, otvoren za sve što on ili ona se osjećala u tom trenutku. Možda onda im pomoći nudeći jednostavna vještina mindsight, tražim, na primjer, kako kola straha u mozgu ispod kore može generirati unutrašnje stanje straha da bombarduje naš kortikalni svesti.

Sa mindsight smo ispitati kako energiju i protok informacija duž sinaptičke puteve, a zatim koristite fokus pažnje da promeni one obrasce u prisustvu podrške, vodeći odnos. Ponekad taj odnos je sa sebe. Ponekad je s drugom osobom. Evo, ja bih predložio da počnemo je "točka svijesti" vežba koja razlikuje centralni čvor svijesti iz vanjskog oboda koji predstavlja sve stvari koje možemo biti svjesni. Po početku fokusirajući se na dah, unutrašnje stanje "reflektirajuće koherentnosti" može biti kreiran da jača čvorište i razlikuje svijest od objekta fokusirane pažnje. Dalje, mi bi započeti "RIM pregled", u kojem bismo istražiti prvih pet čula koja donose u podacima od vanjskog svijeta: sluh, vid, miris, okus i dodir. Zatim kreće metaforički govorio u naredni sektor oboda, mi bismo istražiti šesto čulo unutrašnjosti tijela. Ovdje osoba može postati svestan straha generirane lupanja srca, ubrzano disanje, mučninu u stomaku, ili uske mišića. Osjećajući dah, ove tačke na rubu može se smatrati neuralne obrasce otpuštanje izlazi iz kortikalno stvorio svijest tijela-odgovarajuće se u. Zatim, možemo preći na sektor sedmog smislu točke oboda koji otkrivaju naše misli, osjećaje, sjećanja, vjerovanja, namjere, stavovi, nade i snove. Tako smo postali svjesni mentalne aktivnosti-i shvatiti da smo više od naših misli, ne identifikuje sa uspomenama kao ovdje i sada, shvativši da je osjećaj, kako kažu, nije činjenica.

load...

Odvajanje čvorište iz obruča sa točka svesti prakse omogućava objektivnu pogled mentalnog života koji nas oslobađa iz zatvora automatskog pilota. Hub praksa također daje moć opažanja, da budu svjesni da osoba ima strah, ali ne mora biti konzumiraju to. I na kraju, ova praksa podržava otvorenost na ono što je koji omogućava osećanja dolaze i iz svijesti, bez potrebe da se otjerao. Ova tri elementa otvorenosti, objektivnosti i posmatranje čine tri noge objektiva mindsight-a, stabilizaciju način možemo pratiti unutrašnjeg sveta. Zatim bih pomoći pojedinca naučiti praktične tehnike modificirati taj svet ka integraciji i harmonije. Koristeći razne samo-prilagođenih pristupa, mi bismo naći slike i prakse koje su radile najbolje za pomicanje reaktivne, plašeći stanje na jednu mira i jasnoće.

Ključno je da se odvoji čvorište od oboda, a zatim ponuditi osnaživanje sposobnosti za pomicanje unutrašnjeg sveta od zastrašujuće stanje na jedan od otvorenih prisustva.

Na duže staze, ideja je da se haos ili krutost straha država koje odražavaju poremećaj integracija neće moći prebaciti, s praksom, prema harmoniji integriranog države. Na kraju krajeva, pozitivne povratne petlje je da znamo o mozgu nas osnažuje da koriste um voziti energiju i protok informacija kroz naše neuronske krugove s više učinkovitosti i volje. To je način na koji možemo iskoristiti moć naših odnosa inspirisati jedni druge u rewire mozga sa novim načinom fokusiranja uma ka integraciji. To je način na koji um, mozak, i odnosi postaju centralni fokus mindsight pristup njegovati blagostanja u našim ličnim i naše kolektivne živote.

load...

-

Hvala, Dan!

Kao i uvijek, molimo vas da podijelite svoje misli, priče i pitanja u nastavku. Vaša interakcija pruža žive mudrost za sve nas da imaju koristi od.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

Još 4 duhovne savjete za odmor tokom praznika

Post Svakodnevne veze

Patosnice toksičnih odnosa - 5 koraka do otklanjanja toksičnih obrazaca, zarastanja i obnavljanja ravnoteže, 4 od 4

Post Svakodnevne veze

Kriza braka i srednjih godina: izazovi i prelazi

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i depresija

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: kada član porodice ima opsesivno-kompulzivni poremećaj

Post Poremećaji ličnosti

Šta znači pareidolija i zašto je to opasno?

Post Više o tebi

Opšta teorija ljubavi, drugi deo: nauka o privlačnosti

Post Poremećaji u detinjstvu

Sva anksioznost nije ista: 3 vrste, 3 rešenja

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: najbolji vodič za podizanje tinejdžera i tweensa

Post Poremećaji odraslih

Kako se osloboditi od anksioznosti - ciklus depresije

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: narativna terapija u čudesnoj zemlji

Post Svakodnevna kreativnost

Velika lista knjiga koja inspiriše vaše stvaranje, stvaranje, pisanje i življenje