Kako kreativno ozdravi bol: intervju sa deb eiseman | BA.Superenlightme.com

Kako kreativno ozdravi bol: intervju sa deb eiseman

Kako kreativno ozdravi bol: intervju sa deb eiseman

Kao djeca, ne možemo a da ne dođe u dodir sa kreativnosti, mi smo počeli da nauče kako svijet funkcionira, sve dolazi od početnik uma. Kao što smo početi vježbanje i ponavljanje stvari, mozak na kraju shvati ga i preći u drugu stvar. Na kraju, naša radoznalost za većinu stvari bledi kao život počinje rutina, a mi propustiti mogućnosti oko nas. To je razlog zašto sam impresioniran i inspirisan kad sam naći nekoga ko koristi kreativnost kao modaliteta za ozdravljenje.

Danas Hteo sam da bi vam bivši televizijski izvršni New York Deb Eiseman, koji nakon što je pretrpio iscrpljujuće hronični bol nakon automobilske nesreće nalazi ozdravljenje kroz kreativnost. Njen život je sada transformiran iz jedne izrešetan sa hroničnim bolom u srećan kao umjetnik i dizajner. Ona tvrdi da je kroz pronalaženje svoju kreativnost da je ozdravio. Možemo li isto?

load...

Elisha: Možete li nam reći kakvu ulogu smatrajući da malo $ 2.98 vode set boja igrao u ozdravljenje? 

Deb: Iskreno mislim da mi je spasio život. To mi je dalo svrhu i pružili mi nešto da se fokusiraju na druge nego bol. Slikarstvo je postala sastavni dio mog ozdravljenja i retrospektivno osećam kao da sam radio art terapije na sebi.

Našao sam sliku da je vrlo meditativno i to je bio jedan doba dana kada sam bio zapravo u sadašnjosti. Mislim da je bio u sadašnjosti odigrala važnu ulogu u mom ozdravljenju.

I moja dani su bili ispunjeni doktori imenovanja koje su bile izuzetno depresivno i bilo je teško pronaći nadu. Ali kada bih sjesti slikati, ja bih sve ove srećne brojke na stranici (nisam odlučio da slikati ništa - to je upravo stiglo kroz mene) i shvatio sam da iako nisam se osjećala nadu, bilo je nekih duboko u meni. Taj mali $ 2.98 akvarel komplet otvorio vrata nade za mene. 

Elisha: Ako ja pokušavam da iskoriste moju stvaralačkog duha za ozdravljenje i kao što sam pokušati i dalje se pojavljuju u odnosu na misao da je "Jednostavno nisam toliko dobar u ovim stvarima," šta ti predlažeš?  

Deb: Ne obraća pažnju na te glasove i samo nastavite stvaranje! Ja sam zapravo napravio pakt sa samim sobom da ću napustiti slike preko noći, a pogledajte ih sutradan. Bilo je nekoliko puta kada je moj unutarnji perfekcionista želeo da parati slika gore, jer "oni nisu bili dovoljno dobri." Zapanjujuće je da sutradan nisam želio da ih parati se.

Druga stvar koju sam otkrio je da je moja slika nije bila samo o destinaciji - to je o putovanju i čin stvaranja. Jedan od najljepših dijelova slika kada sam bio u tako strašne boli je da ću izaći iz moje glave i osjećaju vezu sa The Universe. Mislim da je moja ozdravljenja je ne samo kroz čin slikarstva ali i osjećaj veze nikada ranije nisam osjetio.

load...

Elisha: Ako sjedili s druge strane stola od nekoga u hroničnog bola, šta misli da li bi im dali? 

Deb: Ne odustaj 5 minuta prije nego čudo. Kada ste u iscrpljujuće bolove u dužem vremenskom periodu, da ili dobiti gorak ili bolje. Osećam se kao da postigne raskršće i izabrao put koji mi je omogućio da vidim poklone u bol. Bol je neverovatna učitelj i osećam te sreće da sam bio dovoljno svestan da bude otvorena za učenje iz njega.

I ja mislim da je važno odabrati namjerom da zaraste. Kada sam bio u takvim velika bol, bilo je mnogo lakše da obrati pažnju na bol u odnosu na proces ozdravljenja. Ali onda sam shvatila da obraća pažnju na bol me čini zaista nemoćan i samo me je u bolovima. Jednom sam napravio svestan izbor da razmišlja o procesu ozdravljenja, sve je počelo da prebace i ozdravljenja odvijao.

Elisha: Hvala Deb!

Kao i uvijek, molimo vas da podijelite svoje misli, priče i pitanja u nastavku. Vaša interakcija pruža žive mudrost za sve nas da imaju koristi od.

load...

Povezane vijesti


Post Više o tebi

5 sneaky znaka depresije možete izgledati previše

Post Svakodnevne veze

Oženjene žene i stvari: stvarnost i razlozi

Post Roditeljstvo

Šta je lažna trudnoća? Malo razumljiva, srčana istina

Post Poremećaji odraslih

Loše loše navike: intervju sa dan goleman i tara bennett-goleman

Post Roditeljstvo

Razmatrajući razvod? Razmotrite ovo

Post Više o tebi

3 savjeta za ponovno povezivanje sa porodicom

Post Dobro zdravlje

Resursi za zdravih partnera o mentalnim bolestima

Post Svakodnevne veze

Ovisnost počinje u mozgu

Post Svakodnevne veze

Ulje konoplje: osnovni lek za depresiju

Post Roditeljstvo

4 faktora koji doprinose psihopatiji i sociopatiji

Post Poremećaji ličnosti

Odnosno roditeljstvo: nezadovoljno dete, iscrpljeni roditelj

Post Poremećaji ličnosti

Smanjivanje rizika od pokretanja manije pomoću antidepresiva u bipolarnom poremećaju