Kako naučiti da verujete sebi kada ste iz nefunkcionalne porodice | BA.Superenlightme.com

Kako naučiti da verujete sebi kada ste iz nefunkcionalne porodice

Kako naučiti da verujete sebi kada ste iz nefunkcionalne porodice

Ako ste iz disfunkcionalne porodice je vjerojatno da ne veruj sebi; vaše misli, vaše odluke, vaš izbor ili svoje sposobnosti da rade takve stvari uspjeti ili imaju zdrave odnose. Možda smatraju da je nemoguće da bude sretan ili ostvariti neki privid emocionalnog uspjeha. Možda pate svakodnevno od depresije, anksioznosti i ljutnje.

To nije zato što nešto nije u redu sa vama ili sa svojim mozgom. To nije proizvod genetike. To je proizvod dezinformacija koje ste dobili o vama.

Postoji mnogo načina i stilova u kojima porodice mogu biti disfunkcionalna. Možete imati jedan ili dva disfunkcionalni roditelji koji donose mnoge emocionalne poteškoće svojih na roditeljstvo stola. Oni mogu biti proizvode četiri disfunkcionalnih pojedinaca, i tako dalje. Možete imati i korak-roditelji sa svoje probleme. Možete vidjeti gdje to može dovesti do mnogih problema u podizanju emocionalno zdrave djece koji se osjećaju dobro o sebi.

load...

Jedna stvar disfunkcionalnih porodica imaju zajedničko su negativni i često obeshrabruju poruke koje vam, da li su disciplinovanja, ispravljanje ili jednostavno maltretiranje. Često negativne poruke su date u pokušaju da kontrolišu.

Prilikom istraživanja za disfunkcija Interrupted, proučavao sam vrsta negativne poruke s obzirom i efekte što sam vjerovao da je najštetnija roditeljstva stilova. Zanimljivo je da ove poruke je imao isti učinak na ljude bez obzira na rasu, religiju ili socio-ekonomskog statusa.

  • Kada ste fizički zlostavljao ste s obzirom na poruku koju imaju malo vrijedi i da ste slabi. I naravno da su slabi, vi ste dijete koštice protiv odraslih, koji je odgovoran za hranu i krov.
  • Kada ste verbalno zlostavljao ste dali sve vrste poruka, a opet osnovna poruka je da imate malo vrijedi. Možete se može nazvati imenima, rekao da neće iznositi ništa i tako dalje. I, naravno, većina djece gutati te poruke, nakon što svi tvoji roditelji znaju najbolje, oni moraju znati šta pričaju, zar ne?
  • Kada ste u emocionalno ili fizički napušten, poruka je ponovo da nisu toliko važne. Morate biti unloveable. Ti ideja da ljudi ne treba vjerovati i ne ostati dugo. Ne vjeruješ da možete imati ili zaslužuju zdrav dugoročni odnos.
  • Kad neko napravi sve vaše odluke za vas i poruka je da niste sposobni da sami, nećete rasti vjerovati sebi. Možete postati zavisni od drugih svakodnevno donošenje odluka, pa čak i udati za kontrolni osoba kako bi se osiguralo kontinuiranu podršku.
  • load...
  • Ako se kaže vaše ideje su smiješno ili glupi ćete naučiti da ne vjeruju svoje ideje.
  • Ako pokušavate da zadovolji nekoga ko nikada ne može biti zadovoljan ćete prevesti to da niste dovoljno dobri. Možda samo prestati pokušavati. To nikad neće ništa biti dovoljno dobar u svakom slučaju.
  • Ako ste nikada nije dao bilo kojem smjeru, smjernice ili disciplinu možda osjećaju izostavljeni stvari kao što vršnjaci odbacuju. Možda smatrate da niste simpatični ili ne uklapaju u.
  • Kada ste pokrenuli roditelji koji nisu emotivno dostupni vas naučiti da je vaša osećanja i misli ne može biti vrlo važno, ili da ste štetočina za koji žele pažnju, vrlo normalan želju za dijete.

Možete vidjeti za sebe ono što te disfunkcionalne stilova imaju zajedničko. Užasno, negativne poruke s obzirom na djecu koja ih se i koristite ih kao gradivni blokovi njihov emocionalni razvoj i život.

Poruke koje sisati život i duh od tebe i dovesti do depresije, anksioznosti i ljutnje problema.

Što je još važnije, ono što im je zajedničko je da oni nisu istinite izjave. Oni su proizvodi ljutnje, kontrole, nedostatak roditeljskih vještina i nedostatak empatije. Oni su izbačeni tamo kako da boli, napad, kontrole ili opravdati zanemarivanje. Oni su laži vam je rečeno o vama.

Ne bi vladati kao odrasla osoba na osnovu nečije laži. Ti bi u pitanje, gurnuti natrag i ponekad samo ignorisati nekoga ko je lagao kada ste znali da laže. Ne bi uzeti ove laži u i biti strog prema sebi, ti bi stavio odgovornost na dijelu leži osobe. I to je ono što ima veze sa onim starim poruka o vama. Oni ne vrijede i ne možete ih zadržati internalizovane. Vrati ih tamo gdje pripadaju i reparent sebe, da se tako izrazim. Vidjeti te poruke za ono što su bili.

load...

Jedna vježba Imam klijenti je da napišu šta god negativne poruke dobili su kao djeca i ispitati ih za valjanost. Povucite ih i vidim korijene te poruke. Možda će vam biti teško da našli pravi dokaz da one poruke bile istinite. Kada se gleda u prošlost postaje lakše ako znate šta tražite. Do tog trenutka možda su tražim dok se pitate šta je sa tobom ili gdje ste pogriješiti. Možda ste napravili neke loše ili neinformisani izbora u životu, ali vjerojatno ste to uradili na osnovu građevinske blokove ste dobili, ne zato što je nešto po sebi nije u redu s tobom.

Tako zapisati poruke koje ste dobili, a zatim popis za svaki koliko smatrate da su uticale na vas ili ono što stvari u svom trenutnom životu može se pripisati njima. Zatim listu kako bi stvari mogle biti drugačije, ako negira ove uvjerenja.

Evo jednog primjera:

Ako je poruka vama je da vaše ideje bile smiješno možda nikada ne bi osjetio ugodno dijeljenje misli ili snove. Vi svakako niste slijediti život odraslih na osnovu njih. Možda sada živi život baziran na misli i snove tuđe i osjećaju nezadovoljni. Ali šta ako vaše ideje i misli su potvrđeni i ohrabrio? Što ako vam se sviđa i pouzdane svoje misli i ideje? Gdje bi ti bio sada? Kako možete doći odmah, uključujući važne dijelove svoje trenutne život? Napravite plan, mapu i zatim snimite akciju korake koje je potrebno da se kreće u tom pravcu. To može osjećati strašno ako ste nikada djelovao na svoje ideje i ranije, ali sjećam uvijek možete promijeniti Naravno, ako nešto ne ide. Svako pravi greške, svi moraju pregrupirati u nekom trenutku, preispitam ono što oni rade. Ovaj proces je ono što čini život putovanje.

Pri tome vježbu treba početi osjećaj malo uzbuđenja i unutrašnju snagu virenja kroz. Trebalo bi početi dobivanje u kontaktu s "pravim te". Ovo bi trebalo osjećati dobro. Ne dozvolite da negativne poruke smetam, ne zaboravite da su laži, a ne stvari obratiti pažnju kada vrednovanja sebe.

Ja ne kažem u ovom trenutku da bi trebalo postati ljut sa svojim roditeljima ili ko, to nije produktivno. Možda su upravo nosio u odnosu na isti roditeljstvo metode su podigli s. Možda su radili najbolje što su mogli s onim što su znali ili morali raditi. Ali izolirati one ograničavajući poruke i da ih vide kao laži, ne vodeći svjetla u razvoju života.

Molimo posjetite nas na Psychskills i dobiti besplatan resurs Kako Stop prosipati tvoj život Biti depresivan Anksiozni i Nezadovoljan: Top 10 Strategije emocionalno uspješnih ljudi

Da biste saznali više o tome kako nastaju obrasci disfunkcionalna razmišljanja, kako oni utiču na vas i kako da se oporavi od njih, pogledajte Psychskills.com i knjiga, disfunkcija Interrupted-Kako brzo prevladati depresije, anksioznosti i ljutnje od sada.

Feel Good For Life!

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji ličnosti

4 strategije za ljutito i anksiozno u ljubavi

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarni poremećaj i traumatska povreda mozga

Post Poremećaji ličnosti

Perfekcionizam, anksioznost i bipolarni poremećaj

Post Slavnost

Zoe kravitz izvukao je poremećaj ranijeg ishrane za novu ulogu

Post Poremećaji ličnosti

Poremećaj graničnog ličnosti: šta ima ljubav sa tim?

Post Svakodnevne veze

Stonewalling, šta ga čini sličnim, ipak razlikuje od osvetljenja? 1 od 2

Post Više o tebi

14 preporučenih knjiga za pacijente psihijatrije

Post Roditeljstvo

Suicidalne misli: znate znake i šta da radite

Post Depresija

Botox: novi antidepresiv?

Post Poremećaji u detinjstvu

Da li imate emocionalni integritet?

Post Poremećaji ličnosti

Bipolarna pažnja lekova

Post Svakodnevne veze

Poboljšati davanje: prepoznati vezu između davanja i primanja