Kako pobediti slabe sposobnosti savladavanja i samodestruktivno ponašanje | BA.Superenlightme.com

Kako pobediti slabe sposobnosti savladavanja i samodestruktivno ponašanje

Kako pobediti slabe sposobnosti savladavanja i samodestruktivno ponašanje

Gotovo svi od nas su uključeni u jedan loš mehanizam suočavanja ili drugo. Neki od njih su manji gaćice da ne izazivaju veliku štetu, drugi mogu imati razorne život efekte na odnose, vaše zdravlje i vaše financije. Većina njih dovesti do depresije, anksioznosti, frustracije i ljutnje.

Odmor imaju tendenciju da ručica ova ponašanja se zbog stresa imaju interakciju sa disfunkcionalnim članovima porodice, usamljenost, kupovina poklona i drugim zahtevima za svoje vrijeme i energiju.

Neke od tih ponašanja uključuju:

  • Zloupotreba alkohola
  • Zloupotreba recept ili droge
  • load...
  • Prejedanje
  • Kockanje
  • Seksualne "hook up"
  • Overspending-angažovanje u "Retail Therapy"
  • Ignorisanje vaše zdravlje
  • Fokusiranje isključivo na negativne aspekte praznika ili vaše osjećaje
  • Dopuštajući drugima da vas tretiraju loše

Znaš da ako radite neke od ovih stvari. Neki kao da pije previše su očito problemi, drugi kao prekomerno trošenje možete otpisati, govoreći sebi da će se za to kasnije štedi. Znate duboko u sebi da li zaista će se za njega u vaš budžet ili ne. Ako u svom srcu znate da se samo tone dublje u crnu rupu duga će samo izazvati više stresa.

To je kritična komad razumijevanje siromašne strategije preživljavanja, oni samo pokrenuti začarani krug pada. Ako zloupotrebe droga, možete biti štete vašem zdravlju ili štete svoj nastup na poslu. To dovodi do stresa, što se onda trebati više lijekova za otklanjanje ili da neki drugi loše ponašanje. Onda morate učiniti nešto da govore o problemima koje one stvaraju. To je silaznom putanjom.

I pravi Kicker je, iako ste učinili sve da na sebe liječiti, bez obzira na originalni problem je bio, to je i dalje tu. Kada se unazad sve siromašne strategije preživljavanja, početni problem i dalje gledaš u lice.

Vježba možete koristiti za otklanjanje tih ponašanja je da napiše ponašanje koje se upustite u pa onda napisati sve o posljedicama. Svi oni, ne ulepšavaš stvari.

"Zašto se pije previše loše?"

"Zato što dovodi do nesvjestice, mamurluk, poremećaj odluke, loše izvođenje radova i loše zdravlje."

Zatim navesti prednosti eliminaciju ovakvo ponašanje. Vidjevši prednosti u crno-bijeloj čini ih pravi. Kao da gledam u katalogu za dobro mentalno zdravlje.

load...

"Ja ću se dobro, mislim da je jasno, izgledaju bolje i da se više posla. Ja ću imati bolje zdravlje. Neću ostariti tako brzo. Ja ću imati više vremena za stvari koje čine da mi je dobro. "

Zatim, zapitajte se što je početni problem koji se pokušao je da prevaziđe? Da li ste usamljeni i pokušava da se uklopi u sa ljudima koji zaista nisu kao ti? Pokušavate li na sebe skrene pažnju od stresa, krivice, stida, ili kajanje? Da li jednostavno zabavlja sebe?

Za koji god kategoriju koju odgovara, navesti neke alternativne ponašanja.

"Ne mogu se odvratiti od odlaska u filmovima, igranje igara, vježbanje, ples, radi zagonetke, itd"

Na kraju, potrebno je napraviti konstruktivne promjene. Vi imate svoj popis prednosti, nedostatke i alternativne ponašanja. Potrebno je da vlak tvoj mozak u žele prednosti. To nije tako teško kao što mislite.

Ako bulje u gomilu smeća i gomila voća je teško odabrati? NO. Razmislite o tome tako. Siromašni suočavanja vještine su smeće na svoj um i telo. Plodovi su prednosti. Plodovi su poslastice. Svi volimo poslastice.

Praksa koristeći bolje strategije suočavanja kako bi dobili prednosti. Kada to uradite, to je neverovatno koliko bolje i kontrolu nad svojim životom ćete se osjećati. Siromašni strategije preživljavanja odvlače pažnju, ali postoji dio tebe koji zna se osjećaju izvan kontrole. To nije poslasticu.

Učiniti nešto lijepo za nekog drugog. Obogatiti svoj život novim hobi ili aktivnosti. Ovo pomaže kod usamljenosti, kao i uklapanje u sa ljudima kao što ste vi. Pridruži se duhovna organizacija ako to radi za vas. Šta god da je, morate zamijeniti ono što ste radili s nečim zdravijim. Odmah ćete osjetiti rezultate.

load...

Naše misli mogu stvoriti naše osjećaje, koji su s druge strane, može stvoriti naše ponašanje. Ako vaš misao obrasci su neispravni ili disfunkcionalna mogu stvoriti sve vrste problema za vas. To ne znači da je nešto nije u redu s tobom, možda jednostavno nisu naučili da misle kao i ostali koji su emotivno uspješni. Ako ste iz disfunkcionalne porodice ili pozadina je vjerovatno ste propustili neke od ovog treninga.

Ako mislite da možda pati iz disfunkcionalnih misli ili obrasce koji doprinose loše strategije suočavanja sa stresom, depresija i anksioznost, posjetite nas na PsychSkills.com i dobiti besplatno preuzimanje,

"Kako da se oslobodi od 12 Dysfunctional Misli Patterns... I zgodan grafikon će vam pomoći da pratite svoj napredak"

Feel Good For Life!

load...

Povezane vijesti


Post Slavnost

15 slavnih citata za ljubav, smeh i život

Post Roditeljstvo

Roditeljstvo kao tim kada živite razdvojeni

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i roditeljska anksioznost

Post Svakodnevne veze

Knjige koje su promenile ove 6 psihologa živi

Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Više o tebi

4 načina za upravljanje opozicionim prkosnim poremecajima kod dece

Post Slavnost

10 slavnih citata o jednostavnosti, snagu i samopouzdanju

Post Tvoje tijelo

Pomaganje usvojim roditeljima da prevladaju probleme sa hranom: pitanja i odgovori sa dr. Katja rowell

Post Poremećaji ličnosti

Korišćenje pažnje za bipolarni poremećaj

Post Roditeljstvo

Kako je napravljen siledžija

Post Psihologija seksa

Šta se dešava na mreži ostaje na mreži? Mit o seksualnoj privatnosti interneta

Post Poremećaji ličnosti

Da li je narcizam samo ubio još jedan brak?