Kako se osloboditi od anksioznosti - ciklus depresije | BA.Superenlightme.com

Kako se osloboditi od anksioznosti - ciklus depresije

Kako se osloboditi od anksioznosti - ciklus depresije

Možda će vam biti zbunjen da li ste prvi put iskusili depresiju ili anksioznost, ali sada imate dijagnozu koja uključuje oba. To može osjetiti neodoljiv i da morate imati nešto strašno nije u redu s tobom. To nije nužno slučaj i ja ću objasniti zašto. Ja zapravo ću ga uzeti korak dalje i reći da je to zapravo znači da je vaš mozak radi baš kako treba. To je osnovni hemijski proces koji se može lako razumjeti bez diplome u neuroznanosti.

Ako se sjećate kao veoma uznemireni tokom dužeg vremenskog perioda, možda čak i posjeduju zabrinuti temperament od rođenja. Možda ste iskusili traumu koja preopterećeni mozak sa stresom kemikalija. Možda ste imali dugoročne napade anksioznosti ili napada panike. Ako je to slučaj vjerovatno je da stres kemikalija, kao što su kortizol su prekovremeno u vašem mozgu.

load...

Kratkoročno, ove hemikalije su dobri i neophodna. Dugoročni oni troše. Oni takođe počinju da istisne ili jesti sa dobrim kemikalija kao što su dopamin i serotonin koji su povezani sa smirenost i ne-depresivan države. Ne možete dobro funkcionirati samo sa hemikalijama stres radi amok gore. Nakon nekog vremena, uz vremenski period biti drugačiji za svakog pojedinca, mozak konačno kaže: "Ne mogu to više učiniti" i počinje da povuku svoje resurse. Šta radi pokušava da vas uspori malo, kako bi se napuniti dobre hemikalije potrebne za zdravo funkcioniranje. Vi prestimulisan u ovom trenutku.

Vi mi se ne izlazim više, ne priča mi se s ljudima, nemate energije i želiš da leže okolo. Možda žude ugljikohidrata i da se goji. Vaš mozak te je stavio u "down modu" da te zaštiti i izgraditi sebe nazad. Ne možete da u prestimulisan državi. U ovom trenutku to je zapravo radiš uslugu i to samo radi kako treba. To nije poremećaj kada se to dogodi. To je vaše tijelo vam kažem nešto je izvan ravnoteže. To nije nešto što se stidi. U stvari, sebi je pohvali za dobar mozak.

Možda ste otkrili da ste mnogo puta ponovio ovaj ciklus u toku svog života. Anksiozno-depresivni anksiozno-depresivan. Ključ za eliminaciju ovog ciklusa je da naučite srednji tlo. Ako ne, ideš ravno iz depresivan natrag do zabrinuti i cijelu stvar počinje gotovo. Ako niste naučili do umjerena vaše anksiozno ili paničnim misli se nađete vraćam gdje ste počeli, opekli sa hemikalijama stresa. Ove hemikalije su dizajnirani da se koristi u hitnim slučajevima, a ne na dnevnoj bazi.

Možda ćete da kada ste bili mlađi depresivnog perioda nije dugo dok oni rade sada. Možda ćete da dolaze češće. Možda ste iscrpljeni sistem u trenutku potrebna dodatna odmor. Ne mogu se sjetiti bilo kojeg uređaja ili stroja koji ne na kraju ustupiti pod previše prisilom. To je razlog zašto je važno da se odučiti bilo disfunkcionalnih obrazaca misli da može te drži u stresom država bez razloga. Sve naše emocije i osjećanja početi sa našim mislima, a to misli svi imaju fizičke kolegom ili reakcije u organizmu.

load...

Na primjer, ako imam moju kristalnu kuglu i vidjeti katastrofa neke vrste u budućnosti, ja ću da se nešto strašno, njegova će me uplaši i moje tijelo će proizvoditi hemikalije i reakcije koje idu zajedno sa strahom. Ako sam to nekoliko puta napraviti dan Ja stvarno overworking faktor straha u mozgu. Najbolji dio je, ništa od toga nije sigurno, to je samo na osnovu nešto što mislim da bi se moglo dogoditi, ili bi se moglo dogoditi.

Ako u toku "u depresiji" period sam sebi reći da sam poremećeni za život, mentalno bolestan ili ne u kontrolu nad svojim životom, ja ću dovesti gore osjećaje tuge da dodate u one koje su već tamo. Budite ljubazni prema sebi i samo shvatiti vam treba izgubljeno vrijeme.

Postoji izreka: "Moj život je bio ispunjen sa strašnim nesreće, od kojih većina nikada nije dogodilo". Kako važi i za one od nas koji su worrywarts. Je "šta ako je" ući u igru ​​i ovde, nas muče sa svim mogućim užasnim scenarija.

U "stara vremena" možda su poslani na ostatak kuće ili neko takvo mjesto da se oporavi. Ako je to finansijski izvodljivo bi mogao otići u spa postavku ili naselje za nekoliko mjeseci u iznosu od. Ovo nije stvarnost za većinu nas, ali postoje neke stvari koje možete učiniti.

  1. Ostatak. Ste preopterećeni. Smanjiti na sve što možete za nekoliko tjedana.
  2. Meditirajte i naučiti sabranosti. Ti si tip koji to najpotrebnije. No, to nije glupo.
  3. Ispitajte svoje misli i način na koji rukovati anksioznost i stres. Vi ne rade odličan posao ako ste se našli u ovom obrascu. To je vrijeme za učenje.
  4. Provjerite svoje okruženje za svakodnevni stres kao što je nered. To uključuje svoj automobil i radni prostor. Nered je oblik prenadraženja.
  5. Daj svoj raspored provjera stvarnosti. Da li vaš sedmični režim poziva na više od onoga što je realno da zadrži sebe u dobrom stanju? Mislim kada se osjećate razdražljiv tokom sedmice, u tom trenutku ste vjerojatno preopterećena sebe.
  6. load...
  7. Provjerite svoje misli, ne budi strog prema sebi o tome. Osjećaj loše o vama drži vas dole.
  8. Naučiti da samo umiriti dok ste u zabrinuti modu sprečavanja budućih relapsa.
  9. Da li prirodne stvari koje povećavaju serotonina, kao što su tražiti novina i jesti kompleksne, zdrav ugljikohidrata.
  10. Ostvaruju malo, ali ne puno. Stvar je u tome da se smanji stres na sistemu, uzimajući na Tražim naporne novi režim vežbanja ne bismo to ostvarili. Ako se već radi se puno možda želite da smanji malo. Trideset minuta do sat vremena dnevno bi bilo dovoljno.

Razvio sam slobodan radni list će vam pomoći da započnete eliminirajući disfunkcionalne misli koje možete imati u ovom ciklusu, posjetite me na Psychskills.com i dobiti freebie "Kako da se oslobode od 12 Dysfunctional Misli Patterns... I zgodan grafikon da pomogne da pratite svoj napredak "

Psihologija to ima smisla!

load...

Povezane vijesti


Post Depresija

Kada su u pitanju antidepresivi, kome ćete verovati svojim mozgom?

Post Roditeljstvo

Da li treba da se razvedem?

Post Poremećaji u detinjstvu

Robin Williams i emocionalno zanemarivanje u detinjstvu

Post Svakodnevna kreativnost

Kreativnost i samo-istraživanje: pitanja i odgovori sa meera lee patel i poklon

Post Poremećaji odraslih

Da li je svrha života srećna?

Post Više o tebi

Kognitivno-bihejvioralna terapija je glavni tretman za depresiju

Post Roditeljstvo

Kada roditeljska anksioznost utječe na brak

Post Svakodnevne veze

Online mindfulness terapija za anksioznost i depresiju

Post Više o tebi

Izgradnja asertivnosti u 4 koraka

Post Roditeljstvo

Prihvatanje šizo-afektivnog poremećaja: najteži izazov majke

Post Svakodnevne veze

Loše detinjstvo ne garantuje loš život

Post Poremećaji ličnosti

10 pravila za suočavanje sa panikom: pravilo # 3 (prvi deo)