Krishnamurti na 3 koraka do mudrije veze sa tehnologijom | BA.Superenlightme.com

Krishnamurti na 3 koraka do mudrije veze sa tehnologijom

Krishnamurti na 3 koraka do mudrije veze sa tehnologijom

Ne moramo gledati dalje od BF Skinner vidjeti da većina nas su razvili naviku da pretjerano opsjednut našim pametnim telefonima. Svi smo se dolazne poruke koje nagoveštavaju potencijalni nagradu, većinu vremena to nije nagrada, ali ponekad je i to je ono što nas dobije. To se zove isprekidano pojačanje i to je kako Skinner je svoj štakora držati pritiskom na polugu u nadi za više kuglica hrane. Kada je u pitanju naša Smartphone većina nas probuditi s njim i spavaj s njim. Prilikom poziva za nas u toku dana dolazimo radi. Ako ste zainteresirani za dobivanje malo slobode od nje, pročitajte ovaj kratku priču o tome kako filozof i učitelj Krishnamurti pomogao student postane slobodan od iritacije. Vidjet ćete vezu.

Jednog dana, Krishnamurti je jeo ručak sa svojim učenicima, kada jedan student ustao da zatvori prozor. Krishnamurti je pitao zašto je to učinio i student odgovorio: "zvuk izvana bilo dosadno i što ga čini teško za mene da uživaju u razgovoru sa svojim prijateljima." Da bi se to, Krishnamurti je odgovorio: "Ti imaš naviku iritacije."

load...

Student upitno je odgovorio: "Da sam bio iritiran, ono što je trebalo da uradim u vezi toga." Krishnamurti je rekao: "Vaša iritacije je navika koja se širi izvan zidina ove sobe i prozore i napadne svoj svakodnevni život i ne postoji način potez izvan toga. "

Student bio zainteresovan nisu zatočeništvu njegove navike energije iritacije i tako ponovo pitao učitelja ono što je trebalo učiniti.

Krishnamurti je rekao, "To će trajati 3 dana da se oslobodi sebe od ove navike energije."

Dan 1: Provedite cijeli dan fokusirajući se na ono kako je to biti nadražene. Obratite pažnju ujutro, popodne i navečer. Šta to osjećati kao u svom telu? Kakav misli nastaju u umu? Postanite intimni s osjećaj iritacije, doći do njega znaju, sprijatelji se.

Dan 2: Provedite cijeli dan primetio iritacije u drugima. Pogledajte za to, kako to izgleda na njihovim licima i njihovim jezikom tijela. Obratite pažnju na ton glasa koji se koristi i kakav jezik izlazi iz usta. Šta ponašanje dolazi iz emocionalne prostor iritacije? Studija.

Dan 3: Obavijest recesije iritacije u sebe.

Student odlučili su se za to i postao intiman sa iskustvom iritacije. On je primijetio mnoge stvari u toku dana da se aktivira, napetost u svom tijelu koji je usledio i nalet misli da je tekla kroz um. Čim je primijetio te stvari, iritacije već počela da jenjava malo.

Sutradan je našao puno iritacije u drugima. On je primijetio njihov jezik bio oštriji i tijelo izgledala napeto. Misli je nastao u glavi kako glupo da svi izgledaju kao da iritira naizgled male stvari.

load...

Na taj treći dan je bio više svjestan iritacije koje nastaju u njemu, ali ti trenuci su prekinuti realizaciju da nije potrebno da se zarobljene u ciklusima iritacije u njegovom umu.

Možemo uzeti ovaj isti pristup sa našim pametnim telefonima:

Dan 1: Provedite cijeli dan fokusirajući se na ono što je kao da se povežu na pametni telefon. Trenutke si na to, u trenucima nisi na to, ali razmišljam o tome, i šta se dešava kada ga zove.

Dan 2: Obratite pažnju kako se obitelji, prijateljima, kolegama i stranci povezan sa njihovim pametnim telefonima. Pogledajte njihova lica kada su na njemu, njihov govor tijela, i kako oni govore o tome. Ono što je njihovo ponašanje kao što je u odnosu na to?

Dan 3: Obavijest mudriji odnos razvija između vas i vašeg pametnog telefona.

Pokušajte ovo kao eksperiment i vidjeti što uočite. Slobodno dijeliti.

Kao i uvijek, molimo vas da podijelite svoje misli, priče i pitanja u nastavku. Vaša interakcija stvara žive mudrost za sve nas da imaju koristi od.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kognitivno-bihejvioralna terapija za odrasle asperger sindrom

Post Više o tebi

Pristupanje autentičnom sebi

Post Dobro zdravlje

Previše stvari: kada vaš partner kopira

Post Poremećaji ličnosti

Zašto žrtve preziru njihovi zlostavljači

Post Svakodnevne veze

Bipolarni odnos: kako razumeti, pomoći i voleti svog partnera

Post Poremećaji ličnosti

Simptom dana: poremećaj sna

Post Svakodnevne veze

4 znakovi da se zabavljate sa narcisom

Post Depresija

Donesite mi čekić za sankanje: depresija kao bes se okrenula unutra

Post Dobro zdravlje

Nije samo za decu: vaš partner sa poremećajem hiperaktivnosti sa pažnjom (prvi deo)

Post Poremećaji ličnosti

Normalno i normativno

Post Svakodnevne veze

Poboljšati davanje: prepoznati vezu između davanja i primanja

Post Više o tebi

Još jedan tretman za granični poremećaj ličnosti