Lečenje opijatske zavisnosti na staromodan način | BA.Superenlightme.com

Lečenje opijatske zavisnosti na staromodan način

Lečenje opijatske zavisnosti na staromodan način

Kad sam spomenuo u prethodnom post koji ambulantno liječenje opioidne ovisnosti je uglavnom neuspješnih, mislio sam na rezultate "starih paradigmi 'liječenja. Od 2003. Godine nove pristupe, koristeći nove lijekove, su revitalizovali napore ambulantno liječenje i podstaklo physicians- u prošlosti, samo prolaznici u procesno tretmana da postanu aktivni članovi, pa čak i lidera napora tretmana.

Prije 2003. Godine, pacijenti koji su na kraju prepoznali poraz u borbi s zavisnosti od opioida ući stambene tretman. Prva faza stambene tretman sastojao se od 'detoksikacije,' proces medicinski zasnovan na obično obavlja u bolnicama ili u zaključanim psihijatrijskim odjelima. Jedan od ciljeva za detoksikaciju je pomoć zavisnicima kao njihova tijela očisti od ovisnosti, što je proces koji obično rezultira u različite težine povlačenja simptoma, ovisno o supstanci. Povlačenje iz nekih supstanci, na primjer alkohola ili benzodiazepina, može biti opasna po život. Opioida povlačenje s druge strane je vrlo neugodan za ovisnik, ali općenito nije opasna po život. Kao što izreka kaže, opioidnih zavisnika u povlačenju jedina želja da su mrtvi!

load...

Glavna uloga detox za opioidnih zavisnika je da se zadrži zavisnika od opijata. Čak i nakon shvativši da opioida uništavaju njihovo zdravlje, živi, ​​obitelji, zanimanja, i finansija, većina opioida zavisnici mogu da prestanem da ih i dalje ići na velike duljine da ih uhvatiti. Ja sam poznata liječnicima sa medicinskom licence na liniji, koji su znali da uzimanje opijata ponovo bi značilo izgubiti sposobnost da se bavi medicinom za ostatak svog lives- koji su se vratili na korištenje i sve izgubili. Kad sam radio za zatvorski sistem Imao sam pacijente koji su bili nevini kao što neko može da bude pred njihovim ovisnosti o opioidima, koji su opljačkali apoteke, provalio u domove, ili su prostitutke kako bi dobili opioida. Ja nikada ne bih završio svoju detoksikaciju 2001. Godine, ako ne i za brave na vratima objekta. Iako je za oko četiri dana povlačenja, bio sam preslab da hoda dužinu hodnika, troše ono što je izgledalo kao beskrajni dana sa mojim udovima tresla nevoljno, moj creva u čvorovima, znojenje obilato, i duboku, mračnu depresiju. Bilo me je sramota za ono što sam učinio završiti tamo, i vjerovao da me osoblje gleda sa gađenjem. Sjećam se jedne fina osoba, možda medicinska sestra, koji kao da nije šuštanje na mene dok provjera moje vitalne znakove! Nisam čak ni dozvoljeno vezice na cipelama, zbog straha da ću ih koristiti za oblikuje omču. Ipak, čak i sa svim ovim strašno očigledna posljedica od upotrebe opijata, bilo je dio mene, duboko u sebi, da je želio više. A ako jedinice nisu zaključana, naročito u sred noći, kada je žudnju bili na njihov najjači, ne mogu iskreno reći da bih ostao!

U mom sljedećem postu, ja sam opisati sljedeći dio procesno tretman i pitati važno pitanje.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Tinejdžeri i porno

Post Poremećaji ličnosti

Hirurgija mršavljenja i bipolarni poremećaj

Post Više o tebi

5 praksi da se stvori svrha traume

Post Dobro zdravlje

Uzimajući u obzir razvod vašeg duševno bolesnog partnera? Savjeti od stručnjaka

Post Poremećaji odraslih

Ovisnost i razvod: gubitak stabilnosti

Post Roditeljstvo

Izbor izmedju psyd i phd psihologije

Post Psihologija seksa

Sologamy: sama, bez seksa i ljubav prema njoj

Post Svakodnevne veze

Flertanje stvara ljubomoru - pogled Hane

Post Roditeljstvo

Roditeljstvo kao tim kada živite razdvojeni

Post Poremećaji odraslih

Kako dobro živjeti sa hroničnim bolom i bolesti: intervju s toni bernhardom

Post Svakodnevne veze

7 načina da se zaustavi noćna anksioznost - depresija

Post Roditeljstvo

Hronična depresija i zavisnost