Nenadna beba od buprenorfina? | BA.Superenlightme.com

Nenadna beba od buprenorfina?

Nenadna beba od buprenorfina?

U nedavnom Google pretraživanje o Suboxone i trudnoća, jedan od najboljih linkova uključuju zastrašujuće izjave da Suboxone i buprenorfina su povezani sa SIDS-a ili sindroma iznenadne smrti novorođenčadi, koji se naziva "smrt u kolijevci".

Ta izjava je bila iz zdravstvene forum na kojem žena pisao o preuzimanju Suboxonom tokom trudnoće. Ona je napisala da je njeno dijete je prošla kroz opioidnih povlačenje nakon poroda, oporavio, a onda je umro dva mjeseca kasnije od SIDS-a. Ona zatim tvrdi da joj je doktori rekli da Suboxone je mogući razlog smrti njenog djeteta.

load...

Ja ne znam da li je žena priča je istinita. Ako je, nadam se da moji komentari ne uzrokuju bol, i žao mi je zbog nje gubitka. Ali, neko treba da komentarišu informaciju, s obzirom na broj mladih žena na Suboxone koje zatrudne i mahnito potražite na internetu za sigurnost da će im beba biti u redu. Znam da trudnice u mojoj praksi izgubiti mnogo sna zbog krivice zbog uzimanja buprenorfina. Nisam stručnjak SIDS, ginekolog, ili pedijatar, a ne aktivno prate SIDS literature. Ali, ja sam radio neke čitanje da se pripreme za ovaj post, a ja ću se potruditi za rješavanje problema.

Dok uzroka SIDS nisu u potpunosti razumio, niz faktora su povezani sa iznenadnom smrću dojenčeta, uključujući i starosti majke i socio-ekonomski status (veće stope kod beba slabije, mlađe majke), pušenje majke, zagađenje zraka, niske porođajne težine, sezona rođenja (više u novorođenčadi u zimi), previsoka ili preniska sobnoj temperaturi, muški pol, istorija prijevremenog poroda, a boca hranjenja (umjesto dojenja).

Jedan od najvećih faktora rizika je najlakše ispraviti: položaj za spavanje. Smatra se da je učestalost SIDS-u biti oko dva puta veći za bebe koje se nalaze sklona (licem prema dolje). Od 1992. Godine, kada je 4895 smrtnih slučajeva pripisuje SIDS u SAD-u, javnu kampanju za podsticanje roditeljima da postave bebe na leđima možda smanjiti učestalost SIDS-a od 50%. Pišem 'može imati', jer neki stručnjaci pripisuju pad na promjene u načinu na umrle dojenčadi su kodirani i prijavio, nego da pravi smanjenje slučajeva.

SIDS je među zdrav američke novorođenčadi vodeći uzrok smrti. Ali stvarni rizik je vrlo mali, procjenjuje se na oko smrti od SIDS-a po 2000 novorođenčadi. Smrtnih slučajeva od prematuritetom ili urođenih poremećaja su daleko češći od SIDS-a.

load...

Kada sam počeo ovaj članak, planirao sam da napišem da je veza o buprenorfina izaziva SIDS je glupost. I to može biti glupost. Shvatiti da je vrlo teško odrediti faktore rizika za stvari koje rijetko javljaju. Samo relativno uobičajene faktore kao što su pušenje ili prematuriteta su identifikovani kao rizici za SIDS u kontroliranim studijama. Osim ako je veza vrlo jak (a nije), nema dovoljno trudnice na buprenorfina izazvati otkriti porast smrtnih slučajeva od SIDS, čak iu najvećim studija.

Pa, šta je link na tražilicama o SIDS i Suboxone? Iz onoga što ja mogu reći, veza između buprenorfina, Suboxone i SIDS dolazi iz studije 2007. Godine u Finskoj da prospektivno pratili 67 žena koje su imale bebe dok propisane buprenorfina. U toj studiji, je prijavljeno 2 67 novorođenčadi umrlo od SIDS, što je učestalost od 3%. Broj koji je visok sigurno zastrašujuće. Ali, u isto vrijeme, efekat koji jaka će biti vidljivo u većim SIDS studies-- posebno onih uključujući i tisuće žena.

Bliži pogled na finski studija otkriva da su dvije bebe koje se mislilo da su umrle od SIDS rođeni ženama koje nisu bile u skladu sa programom buprenorfina, odnosno koji su koristili druge opioida, uključujući heroin. Udruženja između SIDS i drugi faktori rizika faktora rizika koji su uobičajeni među aktivnih korisnika droga, kao što su pušenje, niskog socioekonomskog statusa, niske porođajne težine, a prematurity- posrami rezultati istraživanja. Da li su žene bore sa aktivnim zavisnosti od opioida kao vjerojatno da znam da bebe treba staviti na leđima? Neki SIDS istraživači su ispitivali brojeve iz finskog studije, Forenzički nesigurnosti često povezuje sa SIDS, značajan rizik od smrti povezan sa ko-spavanje, i izazov za praćenje žena koje su aktivno koriste opioidima dalje posrami finski studija.

load...

Jedan od mogućih uzroka smrti u SIDS je gomilanje ugljičnog dioksida u mekim deke ili odjeće, blizu usta i nos bebe spavaju sklona (licem prema dolje). Da uzrok smrti ukazuje na opasnost za bebe koji je iz nekog opijata razloga upravom, jer opioida smanjiti respiratorne odgovor na ugljen-dioksida. Opioida se luče u majčino mlijeko, uključujući i buprenorfina. Novorođenčad majki na Suboxone / Subutex bi tolerantan na bilo buprenorfina u majčinom mlijeku, jer bi izloženost biti manje, ako ništa drugo, nego izloženost tokom trudnoće. Ali majke koje su noncompliant, odnosno povremeno doziranje s visokim potencije opioidnih agonista, mogla bi u teoriji izložiti svoju djecu na nivoe opioida veći od opioida tolerancije bebe '. Nisam našao nikakve prijavio povezanost između opioida upotrebu, SIDS, i dojenje.

Moje viđenje je podatak da je najsigurnije situacija za bilo novorođenče je da se razvije u utrobi žene koja se ne pije alkohol, pušenje cigareta, uzimajući recept lijekove, ili koriste nedozvoljene opioida. Od svih tih stvari, što u skladu sa stabilnom dozom buprenorfina ili Suboxonom vjerojatno nosi najmanje iznos od rizika. Ako je bilo izvjesno da trudnice mogao ostati slobodan od opijata nakon zaustavljanja održavanje buprenorfina, onda se zaustavlja buprenorfina za vrijeme trudnoće bi bila dobra ideja.

Ali, nažalost, daleko više žena planiraju da ostanu opioida-free nakon Suboxone, nego zapravo ostaju opioida-free. Isprekidanog korištenja nedozvoljenih opijata, i pothranjenosti, pušenje cigareta, loše spavanje, siromaštvo, igla-sharing, i drugih rizičnih ponašanja koji dolaze sa opioida ovisnosti stvoriti najgorem slučaju-scenariju, tako da je stabilna korištenje Suboxonom ili buprenorfina daleko sigurniji u odnosu na "planirano apstinencija. '

Kao iu svemu, tu je svijet želimo, i svijeta u kojem živimo. Ohrabrujem žena ovisnik o opioidima da učine sve u njihovoj moći kako bi se održala usklađenost u Suboxone / buprenorfina program. Ja također ohrabriti ove žene da se radujem životu radi 'sljedeća pravu stvar' za djecu- i sami rezanja malo popusti preko uzimanje buprenorfina. Napori da se zaustavi Suboxonom bi se bolje koristiti za izbjeći alkohol, duhan, i nedozvoljene supstance, i da održava odgovarajuću prenatalnu njegu.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Šta stoji iza vaših odluka o roditeljstvu?

Post Poremećaji ličnosti

Kako osveta čini pravednom

Post Roditeljstvo

Ljubav moga života ima bipolarni poremećaj

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: moć značenja

Post Više o tebi

6 razloga zašto je dobro biti gubitnik

Post Roditeljstvo

Opsesivno-kompulzivni poremećaj i iskustva ranog tretmana

Post Poremećaji ličnosti

Zašto bi narcisista trebao da vas udari (i hoće)

Post Svakodnevna kreativnost

Istraživanje autentičnog da i ne u čoveku

Post Roditeljstvo

Izbor izmedju psyd i phd psihologije

Post Depresija

Top 5 povrataka na pitanje zašto ne pijem alkohol

Post Više o tebi

10 savjeta za visoko osetljive ljude

Post Svakodnevne veze

Munchausen sindrom: smrtonosna duševna bolest koja čini 360000 godišnjih hospitalizacija