Snaga enneagrama: intervju sa dr. David Daniels | BA.Superenlightme.com

Snaga enneagrama: intervju sa dr. David Daniels

Snaga enneagrama: intervju sa dr. David Daniels

Danas sam vam darovao David Daniels, MD, autor Essential Enneagram: Definitivno test ličnosti i samootkrivanja Guide - Revidirana i izmjene, klinički profesor psihijatrije na Univerzitetu Stanford Medicinskog fakulteta i vodeći developer u Enneagram sistema tipova ličnosti. Original izdanje Essential Enneagram prodao preko 100.000 primjeraka i prevedena je na više od 10 jezika. Novi ažurirati i revidirati Essential Enneagram ima mnogo novih materijala i prakse za šta da radi nakon što ste otkrili tvoj tip.

Danas Dr. Daniels govori da nas o tome šta je Enneagram je i kako bi to moglo poslužiti kao vodič za veće blagostanje.

Elisha: Postao sam upoznat sa Enneagram prije mnogo godina i da su shvatili moju narav ličnost kao 7. Sam bio iznenađen kada sam pročitao u svojoj knjizi kako precizno da je to za mene. Pisalo je da je krajnji cilj, a 7 je "da shvate da je u cilju da iskuse život u potpunosti moramo biti svjesno prisutni u ovdje i sada i da podržavamo i održati sebe i druge kultivisanjem ovo svesno prisustvo." Međutim, dok je Enneagram je široko rasprostranjena, mnogi ljudi još uvijek nisu upoznati s njim. Možete li nam dati kratak pregled o tome šta je to?

load...

Dr. Daniels: Odgovor Enneagram je snažan i dinamičan sistem ličnost koja opisuje devet različitih i fundamentalno različite obrasce razmišljanja, osjećaj i djelovanja ( "Ennea" je jednostavno grčki za devet). Svako od nas gledaju svijet kroz set objektiva ili filtera koji ograničavaju naše iskustvo i perspektive. Vidimo parče stvarnosti, ali ne i potpunu pogled od 360 stepeni. Svako od nas je razvio jedan od ovih devet garnitura filtera ili obrasce preko našeg uma, srca i tijela za zaštitu aspekte naših bitnih sebe da se osećali ugroženim dok smo odrastali. Ispod svakog obrazac ili tip Enneagram je osnovni prijedlog (ili uvjerenje) o onome što nam je potrebno u životu da ispuni naše osnovne potrebe za ljubavlju, sigurnost i vrijedan. Ovi osnovi uvjerenja oblikuju naš fokus pažnje i kako ćemo usmjeriti našu energiju. Dok je neophodna faza u našem razvoju, ovi obrasci i dalje rade, uglavnom ne-svjesno, iako su uglavnom više nema nas služiti. Otkrivanje ovih obrazaca pruža efikasan put ka slobodi i ispunjenje.

Elisha: Zašto Enneagram? Zar ne postoje već previše tipologije ličnosti tamo?

Dr. Daniels: Odgovor Enneagram dobiva na naše osnovne motivacije i adaptivnih strategija uglavnom prevaziđen u odrasloj dobi; postaje na naš obrazac pažnje i pokretačke energije koja nas ograničava, pa čak i "ima nas" izazivanje napetosti, stresa i sukoba, daje link na naš duhovni život i integracije naše viši kvalitet u naše živote, da poštuje sva tri centara inteligencije tijela, uma i srca i pomaže nam živi u više radosti i slobode. Ne znam ni za tipologije koja se bavi svim tim.

Elisha: Pišeš mjesečni kolonu da odgovori na pitanja o tome kako Enneagram može biti od pomoći u lični razvoj, odnosima i životnim situacijama. Koji su neki od najčešćih pitanja ste dobili?

load...

Dr. Daniels: Tema većinu pitanja je o vezama. Primam pitanja pitao kako da se odnose na moju suprugu, kćer, muž sada kada znam da naše vrste? Šta mogu učiniti da bude iskren? Kako da ublaži / povećam intenzitet? Koji je najbolji način da se radi sa (navesti vrstu)? Kako mogu bolje upravljati moj bes / anksioznost? Šta će nas približiti zajedno u harmoniji sad kad znamo da naše vrste? Uglavnom, ova pitanja su pitali iz mjesta zaista žele da znaju i razvijati.

Elisha: U posljednje vrijeme, bilo je veliki broj knjiga iz koje su razgovarali o tome kako da naginje naše umove ka dobru kako da obrađuju veće blagostanje. Kako biste koristili Enneagram da gaji vezu sa našim osjećaj zadovoljstva i sreće?

Dr. Daniels: Odgovor Enneagram nam pomaže da promijenite način na koji se odnose prema drugima i sebi. Saznanje da drugi gledaju svijet kroz drugačije set filtera povećava suosjećanje i razumijevanje različitosti. Kao što smo otkrili naš tip Enneagram ličnost i vidimo šta se filtrira, otkrivamo više o našim originalnim cijelu sebe. Također smo shvatili više o ne-svestan motivacije od kojih poslujemo. Mi doživljavamo naše snage ili blagoslov i može graditi na njima. Mi postajemo manje reaktivni i odbrambeni kao što smo sami shvatiti. Mi razvijamo više besplatne energije. U Enneagram nas može osloboditi od boli i patnje dovođenjem više radosti i duboko ispunjenje. Mi jednostavno moraju postati više sabran i svestan u neosuđujući način kako bi istražio i oslobodili iz našeg obrasca.

Elisha: Ako sjedili preko stola od nekoga ko je ima problema u životu upravo sada, kako bi ih savjetovati da koristite Enneagram danas da pomognu sebi?

Dr. Daniels: Ja bih prvo pitati da li osoba znao Enneagram i koji posao su uradili u oblasti ličnog razvoja. I naravno sve ovo će zavisiti od toga koliko dobro sam znao osobu, stepen patnje, i želje osobe i sposobnost da zaista slušati non-judgmentally i promjene. Ako je osoba bila novost u Enneagram I bih preporučio The Essential Enneagram ako nesreće nije bila prevelika. Ja bih pokazati kako Enneagram duboko pomaže život, ja možda koristi kao primjer. Ako je osoba znao Enneagram bih raditi s njima kako bi postali više samo prakticiraju, sabran i svestan i da se kao ne osuđivati ​​moguće. Tada bi mogli lako istražiti osnovu stresa, što stara vjerovanja su trčali i uništava njihov život, i proces oslobađanja od stare jezgre vjerovanja.

load...

Hvala vam puno Dr. Daniels!

Kao i uvijek, molimo vas da podijelite svoje misli, pitanja i priče ispod. Vaša interakcija oko ovog materijala stvara žive mudrost za sve nas da imaju koristi od.

load...

Povezane vijesti


Post Poremećaji odraslih

Kroz staklo: socijalna anksioznost i samoposluživanje

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Poremećaji odraslih

Opsesivni kompulzivni poremećaj: odličan priča

Post Roditeljstvo

Problemi sa poricanjem odnosa: kako to popraviti

Post Dobro zdravlje

88 razloga za sreću!

Post Roditeljstvo

Mozak djece sa hiperaktivnošću poremećaja pažnje pokazuje nedostatak proteina

Post Svakodnevna kreativnost

10 kreativnih uputstava za trenutnu dozu pozitivnosti

Post Poremećaji ličnosti

Agonija duhovnog zlostavljanja verskih narcisista

Post Više o tebi

Odskočenje: otporni triti govore svoje priče

Post Poremećaji ličnosti

Umešana majka: kćerka je zarobljena

Post Slavnost

Bachelor chris soules uzimajući pauz od dating

Post Depresija

Depresija, moje dostojanstvo i moj vrat