Sreća je unutrašnji posao: intervju s Sylvia Boorstein | BA.Superenlightme.com

Sreća je unutrašnji posao: intervju s Sylvia Boorstein

Sreća je unutrašnji posao: intervju s Sylvia Boorstein

Oduševljen sam da bi vas neko ko je bio inspiracija za mene. Sylvia Boorstein je supruga, majka, baka, psihoterapeut, autor i predavač osnivanje Spirit Rock Meditacija centra u Bay Area. Njene knjige uključuju To je lakše nego što mislite: Budistički put do sreće; Ne samo da nešto uradi, Sjedi tamo: A Mindfulness Retreat sa Silvijom Boorstein; To je smiješno, ne izgledaš budistički: Na Biti Faithful Jevrejin i Strastveni budistički; Obrati pažnju, za Boga miloga: Budistički Path of Kindness; i njena najnovija knjiga, Happiness Is posao iznutra: Uvježbavanje za Joyful život.

Danas, Sylvia će nam reći nešto o raskrsnici sabranosti i sreće. Što je sabranost?

Sylvia: Jedan od načina definiranja sabranost je kao stabilan i puno uravnotežen priznanje sadašnjem trenutku (priznanje došlo kroz radoznalost i dobrotu) da bi i održava jasnoća i jednostavnost u umu, jer otkriva i mandati najmudriji odgovor. Obraćanje pažnje dovodi do mudre odluke koje su izbore koji ublažiti patnje i stvoriti radost.

load...

Pitanje: Sylvia, ono što nas čini srećnim?

Sylvia: Osećam sretan kad mi u toplim i srdačne veze sa mojim sebe, moja rodbina, moji saradnici, sa onim što radim, sa svijetom. Mislim da je sreća um nije u konkurenciji sa čim. Mislim da sreća ne zavisi od spoljašnjih događaja (koji su ionako uvijek mijenja i ionako često sad), ali na umu sposobnost da ispuni sve situacije sa simpatijama ili sažaljenje, znajući da iako stvari ne mogu sada biti drugačije, oni će se promijeniti, a moj računa može biti dio promjena.

Pitanje: Da si dati praktične savjete o tome šta možemo učiniti u našim svakodnevnim životima da obrađuju sreće, šta bi to bilo?

Sylvia: Buda je rekao svom učeniku Ananda "Noble prijatelji su cijeli svetog života." Trudim se da moj um u dovoljno živu raspoloženje ostati uravnotežen i budan i zainteresovani za moj život i moj svijet. U tom cilju, ja održavaju kontakte sa mnogo prijatelja. Predajem.

Meditiram. Ja vozim bicikl. I grand-roditelja. Ja posjetiti svoje prijatelje koji su bolesni. Trudim se da ne gleda vijesti na televiziji, osim u posebnim prilikama: za neke ljude vesti nije problem. Za mene, to je opojnog sredstva koja počinje u oblaku moj um sa strahom i iritacije.

Pitanje: Imaš sekciju u najnovijem knjizi Happiness Is An Inside Job pod nazivom Composure kao podrška za tugu. Dakle, mnogi od naših čitatelja bori sa tugom, možete li nam reći nešto o tome šta staloženost i kako to može biti podrška za tugu?

Sylvia: Ne razmišljam o tugu kao um-prepreka, kao afflictive navika koja zamagljuje um i jasno otežava odluku. Tuga nije navika. To je prirodni odgovor na istinski gubitak. Prolazi ako je u potpunosti sa kojima se susreću svijest i održala saosećajno. Svi smo tužni zbog gubitka, iako znamo da je to neizbježno. Postoji period smještaja gubitka, različiti za svakoga. Prijatelji, mislim da su najveću podršku u vremenima izgubiti.

load...

Pitanje: U vašem iskustvu kao psihoterapeut, na koji način ste uključeni sabranosti u posao koji ste uradili sa klijentima?

Sylvia: Mislim da je najvažniji način da sabranost utječe na moj rad kao terapeut mi je povišen sposobnost da zaista ostati prisutan na ono što je moj klijent govori ili osjećaj, da se ne osjećaju odložiti ili uplašeni ili na bilo koji drugi način postati isključeni iz vezu klijenta i udjela. Ja u osnovi mislim da je sve terapije koje uspjeti, uspjeti kao rezultat ljubavi i pouzdan priključak da je bio uspostaviti i njegovati. Mi bolje kad mislimo da neko drugi "dobije" ko smo zaista. Znam da radim.

Pitanje: Sylvia, ako ste sjedili s druge strane stola od nekoga ko se bori i isključivanje s depresije i anksioznosti, a koji smatra da rijetko osjetiti sreću, šta reči da li bi mu dala?

Sylvia: Da smo u društvu sa drugima, ja bih biti u mogućnosti da bude toplo i prijateljski samo i nadam se da može biti umirujuće. Ako smo bili sami, ili u terapijske situacije, ja bih suosjećati s koliko je teško da se bori sa anksioznosti i depresije (to je! I znam da!) I ja se nadam da je osoba preko puta mene, što se vidi po nekog drugog, i cijenjen za samo ko je ona (ili on) je, da se osećaju manje izolovan, i utešeni.

Hvala Silvija. I kao i uvijek, molimo vas da podijelite svoje misli, priče i pitanja u nastavku. Vaša interakcija ovdje pružaju živi mudrost za sve nas da imaju koristi od.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Narcisoidno zlostavljanje i simptomi sindroma narcisističke žrtve

Post Poremećaji odraslih

Ključ sreće i nesreće: shantideva i einstein

Post Roditeljstvo

Roditeljstvo kao tim kada živite razdvojeni

Post Svakodnevne veze

7 načina da se zaštitite od privlačenja narcisa

Post Tvoje tijelo

4 načina da zaista volite sebe

Post Poremećaji ličnosti

Funkcionalna remedijacija pomaže kod kognitivnih oštećenja povezanih sa bipolarnim poremećajem

Post Poremećaji ličnosti

Putovanje krivice: poricanje grešaka

Post Više o tebi

25 citata koja će vam pomoći da se suočite sa vašim strahovima

Post Roditeljstvo

Novi rezultati o antidepresivima u trudnoći

Post Roditeljstvo

Trebalo je da se nosim sa eksplozivnom i labilnom osobom

Post Dobro zdravlje

Žene zaslužuju dostojanstvo i ne diskriminaciju!

Post Poremećaji ličnosti

Perfekcionizam, anksioznost i bipolarni poremećaj