Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor | BA.Superenlightme.com

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Testiranje droga: nije uvek čitav odgovor

Nedavno razmjenu sa čitačem:

Ja sam bio na buprenorfina za 5 godina. Nedavno je moj doktor rekao je da je moj u / na izgledala kao da su 'od lekove.' On je rekao da je moj nivo gdje "unazad" i da će se desiti ako sam uzeo samo nekoliko doza neposredno prije mog APPT. Doktor mi je imao da se vratim u dvije sedmice da ide preko mog narednih u / a, i ponovo ga vratio funky. Tako da je moj doc počinje da me moja lekove ispred sestara na dnevnoj bazi. Dvije sedmice kasnije sa nadzorom u / a je, moj urin vrati na isto. Doktor mi je izgledao zbunjen, ali nekako ignoriše rezultate kao da sam još uvijek radi nešto na nered sa rezultatima. Morao sam da dođem ponovo za još jedan test urina i konačno vratio normalan. Moji brojevi su bili u redu nakon toga, i sve je bilo dobro do prošle sedmice.

load...

Otišao sam u mom normalnom mjesečnom pregledu i u / a nisu pokazali buprenorfina u mom sistemu. Moja doc me je pogledao kao da sam najveći lažov. Ja sam zbunjen. Ja uzimam lekove dnevno. Ja ne znam šta se dešava i moram da shvatim uskoro pred me doc izbaci iz programa. Ono što bi moglo biti u redu sa test, koji je rekao da nemam buprenorfina u mom tijelu?

Moj odgovor:

Postoji nekoliko pravaca bismo mogli ići s ovim pitanjem. Jedan aspekt je da li je uvijek fer da vjeruju rezultatima testova droge preko riječi naših pacijenata. Razumijem razloge za testiranje, ali mislim da su doktori ponekad izgubi šuma (problem ovisnosti pacijenta) na račun drveća (kvantitativno ispitivanje). Ovaj pacijent je bio na buprenorfina za pet godina; Nadam se da ima dovoljno povjerenja osnovana sa pacijentima nakon tog vremena, tako da se rezultati laboratorija ne bi se vidi kao jedini odgovor. Ne može biti problema sa bilo kojim laboratorijskog testiranja. Test na droge su jedan tool- nije krajnji arbitar istine.

Većina ljudi metaboliziraju buprenorfina na određeni način, što je dovelo do nagomilavanja od kemijske zove norbuprenorphine. Pretpostavljam da je 'unazad' doktor kaže da je viši od nivoa norbuprenorphine razinu buprenorfina, a uz svakodnevno korištenje buprenorfina suprotnom bi bilo istinito. Kao tvoj doktor je rekao, ako osoba uzima jednu dozu buprenorfina i testira se sat vremena kasnije, buprenorfina će biti prisutan, uz samo male količine metabolita norbuprenorphine.

Urina za bilo koju tvar su pogođene mnoge varijable, uključujući i akcije koje različite dijelove bubrega imati na određene supstance. Neke supstance su koncentrisani na bubrege, što testiranje urina osjetljiviji nego testiranje krvi. Ali druge tvari mogu biti ponovno apsorbira putem bubrega u različitoj mjeri, ovisno o hidrataciju statusa, ishrane i faktori ishrane, hormonski faktori, i osobne genetike. Zbog koncentracije i reapsorpcije efekte, nivoi droge iz testova urina nisu precizni pokazatelji nivoa droge u krvotok.

load...

Osim toga, metaboličkih puteva za određene supstance se mogu mijenjati prisustvom drugih supstanci. Na primjer, ako je enzim koji pretvara buprenorfina u norbuprenorphine je blokiran ili okupiran od strane drugih supstanci, put može promijeniti tako da metaboliti osim norbuprenorphine su formed-- uključujući metabolite koji se neće pojaviti ukoliko nisu posebno testirani na.

Pitao sam pacijent:

Da li uzimate neke druge lijekove? Da li ste u mogućnosti da biste dobili stvarni rezultati laboratorija pokazuju detalje testa?

Ona je odgovorila:

Zahvaljujem se na odgovoru na mene. Ja sam na mnogim lijekove jer imam fibromijalgija među mnogim drugim stvarima. Mojoj listi lijekova:

Prozac 20 mg; Provigil 200 mg; Klonidin 0,1 mg 4x je dan; Amlodipin 5mg jednom dnevno; Nabumeton 500mg 2x je dan; omeprazola 20 mg jednom dnevno; Ambien 10mg dnevno; Relpax kad imam migrenu; Buspiron 10mg oko 2x je dan; Subutex 16 MGS dnevno. Takođe sam uzeti difenhidramin 50 MGS prije spavanja kada je to potrebno da pomognu sna, i vitamina D3 - 1000 IU jednom dnevno. Koristim ovu jer je moj krvni testovi su pokazali da je niska.

Tražio sam da vidim rezultate i moj doktor mi je rekao da ne treba da ih vidi; da mi je rekao ono što je rekao i da bi trebalo biti dovoljno za mene da znam.

Recepcionar u uredu postaje broj u laboratoriju za mene. Da li imate bilo kakvih pitanja da bi trebalo pitati? Ono što ja znam? Ja ću tražiti kopiju mog laboratorija u mojoj posjetioca. Ja sam nervozan da će moja doc samo prestani propisivanja. Ovaj lijek je spasio moj život i ne znam gdje ću biti bez njega. Molim vas, pomozite mi da moj doktor ponovo vjeruju u mene. Znam da je puno pitati, ali ja sam u nevolji. Gdje mogu uključiti? Ne postoje Suboxonom dokumente u mom kraju uzimanje novih pacijenata.

(Nekoliko misli)

Preko mog 20 godina kao lekar, naišla sam na vremena kada su testovi pogrešno vjerovati u odnosu na riječ pacijenata. Na maksimalnu sigurnost zatvora za žene, gdje sam radio kao psihijatar, na primjer, mnoge žene su disciplinovani odvođenje klonazepam, dok je poziv u laboratoriju otkrila da testiranje nije pouzdan za to lijek.

load...

Tokom vremena, učimo sve više i više o tome kako metabolizam uticaja jedan lek druge lijekove. Jedan od takvih interakcija je očigledno u slučaju te osobe.

Moji komentari:

Najočigledniji interakciju sa liste je da Provigil je "induktor" citokroma 3A4, enzim koji razgrađuje buprenorfina. A osoba koja Provigil razvija veće količine tog enzima u jetri, što dovodi do brže metabolizam buprenorfina. Prvi korak u metabolizmu buprenorfina je konverzija u norbuprenorphine, tako da nivo buprenorfina i norbuprenorphine bi bila pogođena Provigil, u nepredvidivim načine.

Iz programa koji koristim za traženje interakcije:

Buprenorfina ↔ modafinil

Istovremena sa modafinil (u racemat) mogu smanjiti koncentraciju lijekova koji su supstrati za CYP450 3A4 izoenzima. Modafinil i armodafilin su skromni induktora CYP450 3A4, i farmakokinetičke studije ukazuju na to da njihovi efekti mogu biti prvenstveno crijevnih radije nego jetre. Dakle, klinički značajne interakcije najverovatnije može očekivati ​​lijekova koji imaju nisku oralnu bioraspoloživost zbog značajnog crijevnih CYP450 3A4 posredovane metabolizam prvog prolaza (npr buspiron, ciklosporin, lovastatin, midazolam, sakvinavira, simvastatin, sirolimus, takrolimus, triazolam, kalcijevih kanala blokatori). Međutim, potencijal za interakciju treba uzeti sa bilo droge metaboliziraju CYP450 3A4, posebno s obzirom na visok stepen interpatient varijabilnosti u odnosu na metabolizam CYP450-posredovane. Farmakološki odgovor na ove droge može se mijenjati i treba pratiti bliže kad god modafinil ili armodafilin se dodaje ili povučena iz terapije. Doziranje može biti potrebna ako se sumnja na interakciju. To je samo jedan od mnogih mogućih interakcija. Kada osoba uzima više lekova, često postoje i druge, manje predvidivo interakcije. Neki lijekovi također ometa testiranje drugih lijekova. Možda znate da postoje hemikalije dostupni na internetu da blokira testiranje za određeni spojevi; neki lijekovi rade istu stvar.

Ona je odgovorila:

Ne mogu vam dovoljno zahvaliti za čak odgovaranje na mene...... Ti si vrlo ljubazan čovjek! Nadam se da ovo mi pomaže. Veoma sam uplašen moj doktor će da skinem lekove.

Ali onda je napisala ponovo:

Htio sam da ću vam poslati ažuriranja. Moj doktor ne bi ni pogledao na razgovor koji smo imali. Pretpostavljam da iz bilo kojeg razloga, on odbija da pogleda dublje u problem. Tužno je kad doktor je imao pacijenta za više od 5 godina, a on neće gledati u ovo dalje. Ja nikad ne imati prljave U / A-a. Ja ne pijem, ne pušim marihuanu, ja sam samo uzeti ono što je propisano za mene. On odbija da dodatno razmotri ovo pitanje toliko da se zamagljuje svoj sud. On neće ni da me testirati na drugi način. On navodi test urina su najprecizniji, ali nešto nije u redu, jer znam da sam uzmem lekove. On odbija napraviti još jedan nadzirane doza danas jer nema dovoljno ljudi. 

Znam da u njegovim očima da sve sam je narkoman ali zaslužuju poštovanje. Zašto bi čovjek koji vjeruje u nauku ima takav zatvorenog uma pogled? Mislim da bi on bi barem žele da otkriju šta se dešava. Mora da postoji više pacijenata poput mene da se baci, jer mi se ne uklapaju određeni kalup. Kad me je izbaci tretmana u ponedjeljak, nemam gde da idem. Postoje velike liste čekanja kod doktora u mom kraju. Ne mogu se vratiti na ulicama za lijekove. Ja nemam ništa od toga prijatelja ostavio u mom životu. Ja sam u velikoj nevolji.

Ne znam zašto sam osjetio potrebu da oduška vas, ali ja sam se nadao naći jednu osobu koja mi ne veruje u nadi da se ovaj problem mogao rešiti jednog dana, nekako. Hvala na slušanju. Zahvalan sam na to.

load...

Povezane vijesti


Post Svakodnevne veze

Kako se nositi kada padaju točkovi

Post Poremećaji ličnosti

Društvo za anksioznost: ponovnog povezivanja negativnih misli sa hipnoterapijom

Post Roditeljstvo

Pregled knjige: transformacija poremećaja hiperaktivnosti deficita pažnje

Post Poremećaji ličnosti

Mozak: da li je to bio dodir ili metafora?

Post Poremećaji odraslih

Lečenje opijatske zavisnosti na staromodan način

Post Poremećaji ličnosti

Uzimanje antiinflamatornog (niskog)? Proverite nivo litijuma

Post Roditeljstvo

Novi rezultati o antidepresivima u trudnoći

Post Slavnost

Zamisli zmaj muzičar otkriva bitku sa depresijom

Post Više o tebi

7 mitova o graničnom poremećaju ličnosti

Post Više o tebi

4 činjenice o anksioznosti tokom trudnoće i kako pronaći pomoć

Post Roditeljstvo

Trebalo je da se nosim sa eksplozivnom i labilnom osobom

Post Tvoje tijelo

Otkrivanje intuitivnog jela: pitanja i odgovori sa Kristi od poštovanja zdravlja