Život kroz životne izazove: intervju sa ninja crnim pojasom | BA.Superenlightme.com

Život kroz životne izazove: intervju sa ninja crnim pojasom

Život kroz životne izazove: intervju sa ninja crnim pojasom

Život je pun uspona i padova. Da, to je apsolutno istina. Ali pitanje je ono što nam može pomoći uživo kroz teškoće sa većom lakoćom, pa čak i pronaći radost u svakodnevnom životu. Sabranost je jedan od onih alata, ali kako o zen prakse ili ninja trening? Dr. Richard Sears je puno radno vrijeme član core fakultetu Psy.D. Program u kliničke psihologije Union Institute & University, te je direktor Centra za kliničku sabranosti i meditacije. On također ima peti stupanj crnog pojasa u Ninjitsu i jednom poslužiti kao ličnu zaštitnu agent Dalaj Lama. On je autor mnogih knjiga i nedavno Mindfulness: Living Kroz Izazovi i Obogaćivanje svoj život u ovom trenutku.

Možete vidjeti možda zašto sam želio da ga danas doveo ovde da pričamo o tome zašto sabranost je korisno za naše današnje bolesti, a koristan alat iz Zen prakse, a ono što možemo naučiti od treninga ninja da izađe iz glave i na naše živote.

Elisha: Zašto je sabranost toliko efikasan u radu sa našim ličnim mentalno, emocionalno i fizički bolesti?

load...

Richard: počinjem da se osećam kao ulje prodavač zmija kada govorim o svim istraživanje pokazuje prednosti sabranosti, ali ključni faktor je svijest. Uplatom više pažnje na to kako stvari zapravo su u ovom trenutku, možemo prepoznati automatske obrasce reakcije nas uhvate u, i mogu napraviti više svestan izbor o tome šta radimo u svakom trenutku.

U ovom brzom svijetu amazing tehnologije, postaje tako lako izgubiti u našim glavama, zaglavio u naše razmišljanje. Što više inteligentni smo, više ne možemo uhvatiti u brige o svim vrstama mogućih budućih problema, a više ne možemo pasti u premišljanja o svim bi mogla / trebala / će imati-Beens u našoj prošlosti.

Sve ovo razmišljanje i žure oko aktivira odgovor na stres u tijelu, što može izazvati dugotrajne psihičke i fizičke štete. U kratkom roku, odgovor na stres je zapravo dobra stvar. Ako ste se proganja tigar, potreban vam je adrenalin i kortizol da vaše srce kuca za povećanje krvnog pritiska da se kisik u mišiće. Ste isključili probavni sistem dati više energije za mišiće i povećati vaš imuni sistem u slučaju da se povredi. Nakon što izvući, ili tigra umori, odgovor na stres gasi i da se opustite. Naša je danas problem je da smo rijetko u potpunosti opustiti. Naši umovi stvaraju sve vrste mentalnih Tigers - brige oko plaćanja računa, razmišljajući o svim stvarima koje smo iza na poslu, preživara o onome što smo rekli nekome prošle sedmice, itd Dakle, umjesto da kao kratkoročni odgovor, naš mozak se pere sa stresom kemikalija ceo dan, a mi završiti s napetim mišićima, problema sa srcem, visok krvni pritisak, imuni pitanja sistema i probavnih smetnji.

load...

Sabranost uključuje sve više svjesni onoga što se sada događa - što naša čula su nam govore, što naše misli i emocije rade, a ono što se dešava u našim tijelima. Podsjećajući se gdje smo i šta radimo u ovom trenutku, i da duboko udahnete, pomaže u sprečavanju kontinuirano aktiviranje odgovor na stres. Što više vežbate radim ovo, više radosti možemo otkriti u svoje trenutke, a više ne možemo istinski angažovati sa ljudima oko nas.

Sabranost praksa također pomaže nam da postanemo više vrsta za sebe. Umjesto da misle da sam loša osoba zbog toga što negativne misli o sebi, ne mogu prepoznati razmišljanja kao znak stresa. Umesto da se zabrinuti za moju anksioznost, ili ljut na moj bes, ili tužan zbog moje depresije, ne mogu sebi dati dozvolu da se osjećaju sve što sam već osjeća, i napraviti svestan izbor o tome kako da se brinem o sebi. Mi često troše ogromne količine vremena i energije bore sami.

Zanimljivo, vježbanje sabranost ne smanjuje samo stres, već "nuspojava" bili prisutni u onome što radite vam omogućava da dobijete više posla. Kada pišete izvještaj, postajete bolji u mogućnosti da samo pišu da izvještaj bez stalno brinuti o svim ostalim izveštaje koje još nisu napisane. Počnete da shvatite da može biti samo prisutan u trenutku kad su u, a dok ste ponekad izabrati uzeti vremena da planiraju za budućnost ili naučiti iz prošlosti, živite manje u glavu i više u svom životu. Sve vaše iskustvo može postati još bogatiji kad se zapravo pojavio na njih.

Elisha: Znam da si imao iskustvo u obuci ninja, šta ste saznali da to može pomoći nama ostalima radimo kroz teškoće i obogatiti naše živote?

Richard: Kada sam počeo trening ninja kao mladi tinejdžer, želio sam da postanem neka vrsta "superheroj", u stanju da se suprotstavi nasilnike i da zaštiti ljude. Međutim, ubrzo sam otkrio da su naši najgori neprijatelji su u našim glavama. Najpodmuklijim oblici nasilja se održati od nerazumijevanja. Mir dolazi od prvog suočava naše unutrašnje demone. Ovo je mjesto gdje sam počeo trening sabranosti. Kako bi se ubiti zmajevima neznanja, morao sam da postanete svjesni svog obrasce razmišljanja, moj stari emocionalne obrasce, i dinamiku odnosa.

load...

Našao sam da je moj fizički trening i tehnike postao divan model za razumijevanje kako je moj mozak radi. Ako sam previše razmišljanja o tome šta se dešava i kako dalje, ja bih se bacio na pod. Ako sam sebe grdi za dobijanje bačen, ili čak i hvaleći sebe za cool potez upravo jesam, bio sam više u ovom trenutku, i da će ponovo izgubiti utakmicu. To me je naučio da ostanem u potpunosti prisutan u svakom trenutku kako stvari odvijali.

Možda je najveća lekcija bila o moći namjere. Bez obzira na sve moje misli su vrištali, ili ono što moje emocije su mi govorili, mogao sam i dalje poduzeti odlučne mjere kada je to potrebno. To je vjerojatno spasio moj život, kako u doslovnom i metaforičkom smislu, mnogo puta.

Elisha: Znam i da imate iskustva u Zen. Bez previše specifičan o razlikama unutar samih tradicije, u čemu je razlika da te između Zen i veliki dio sabranosti koje se bave sa danas proizlaze iz Theravada budizam? Kako gledate na vrijednost svake?

Richard: Vidim mnoge tradicije u svetu kao nas staza vodi na isto mjesto. Svaka škola naglašava različite aspekte rada sa uma, ali postoji samo jedan sadašnji trenutak.

Za mene, neko ko radi u akademskim krugovima i oslanja se puno na intelekt, našao sam Zen vrlo direktan način da se prereže navika da se živi u mojoj glavi. My Zen učitelj, poštovani Wonji Dharma, definira Zen praksi vrlo jednostavno kao "Šta vidiš, čuti, osjetiti, miris i ukus, trenutak nakon što je trenutak poslije trenutak?" Drugim riječima, mi vežbate sada dolazi na naša čula. Sve ostalo postoji samo u našim glavama.

Rad sa koane, što bismo mogli nazvati "sabranost u dijalogu", je proces u kojem nastavnik pita student niz pitanja, kao što su: "Šta je zvuk jedne ruke pljeskanje?" Ovaj trening nam pokazuje mnoge načine naš um stvoriti probleme gdje one ne postoje, kao odgovore na pitanja kao što je ovaj su vrlo jednostavne i direktne. Ona nas također uči kako naš um rade, koliko često dobijamo "odlično" ili radio rast od nepostojeće probleme.

Elisha: Kao što smo donijeti ovaj intervju na kraju, imaš li praksa da možete s nama podijeliti koji nam može pomoći donijeti više sabranosti u naše živote sada?

Richard: Jednom sam prisustvovao na umu klase disanje sa ninja učitelj Stephen K. Hayes, koji nam je dao vrlo jednostavan domaći zadatak: Diši 6 puta dnevno. Svi smo se smijali prvo, jer naravno udišemo hiljadu puta na dan. Ali njegova poenta je vrlo jednostavna. Ako se ne možemo sjetiti češće da se zaustavi i uzeti daha, možemo početi da prekine "idemo, idemo, idemo" navika kompulzivnog rade i razmišljanja. Uzimajući dah vraća naš sistem odgovor na stres i vraća nas u ovom trenutku, gdje možemo početi svježe. On je u šali napomenuo da neki overachievers mogu probuditi prva stvar ujutro i učiniti sve 6 svojih udisaja da se "njih učinio", ali i to će se početi mijenjati naviku žure u dan.

Hvala vam na mudrost Richard.

Kao i uvijek, molimo vas da podijelite svoje misli, priče i pitanja u nastavku. Vaša interakcija stvara žive mudrost za sve nas da imaju koristi od.

load...

Povezane vijesti


Post Slavnost

Šta se dešava sa mozgom izzie Stevens?

Post Poremećaji odraslih

Kroz staklo: socijalna anksioznost i samoposluživanje

Post Više o tebi

Tehnologija 4 načina može uništiti vašu vezu

Post Poremećaji ličnosti

Citati koji inspirišu životno umišljanje

Post Više o tebi

Backhanded komplimenti: identifikuju, prepoznaju i rešavaju

Post Svakodnevna kreativnost

Biro za prilagođavanje: ustvari, zaista ljubav osvaja sve

Post Svakodnevne veze

Hiperseksualnost: simptomi seksualnog pažnje Deficit Disordermenta

Post Depresija

Botox: novi antidepresiv?

Post Više o tebi

3 jasna koraka kako bi se uklopio vaš unutrašnji kritičar

Post Više o tebi

9 koraka za liječenje depresije prirodno

Post Više o tebi

Pogled na brak savjete iz 1950-ih

Post Psihologija seksa

Poremećaj vezivanja, nazovi sebe! rad sa ljubavlju - romansa Pažnja Deficit Disorder, seksualni anoreksik, preživjeli traumatizam i izbegavanje intimnosti