10 načina koji vole psa mogu nas naučiti da volimo naše telo | BA.Superenlightme.com

10 načina koji vole psa mogu nas naučiti da volimo naše telo

10 načina koji vole psa mogu nas naučiti da volimo naše telo

Zabrinuti roditelji često dođe u moju psihoterapiju kancelariju, pitajući se kako da uče svoju djecu da imaju zdrav odnos prema svom tijelu. Ovi roditelji su čuli njihove adolescenata i pred-adolescenata daju komentare poput 'Mrzim svoj butine, "ili" Toliko sam debela i bruto, "ili" Zašto ja treniram isti iznos kao drugi momci i nikada dobiti mišića?' Oni također gledati kao njihova djeca čine nezdrave izbore sa hranom, zanemarivanje sna, i se vuku sa stida i tijelo samo-mržnje. Ovi roditelji se plaše razvoja poremećaja u ishrani, steroida, i loše fizičko zdravlje. Oni žele da uče svoje divne dece kako se vole i poštuju njihova tijela.

Čitava ideja o ljubavi nečije tijelo, međutim, je zbunjujuće. Šta to uopšte znači da volite svoje tijelo? Jednog dana, dok sam išao naš pas oko bloka, mi je sinulo. Loving naša tijela je puno poput ljubavi psa:

load...
  1. Loving naša tijela znači stavljanje poštovanje, vrijednost i značaj fizičke potrebe za redovne ishrane, svjež zrak, kretanje, i dodira. Baš kao što zanemarujući da vrednuju ove potrebe je potpuno odbacivanje psa, to je i kompletna odbacivanje naših tela.
  2. Loving naša tijela znači ulaganje vremena i energije u izgradnju neverbalne, jedinstven, i stalno razvija odnos. Kao psi, svaki od naših organa ima svoje posebne potrebe i želje da se vremenom promijeniti, ali ne mora činjenica da komuniciraju te potrebe. Kao rezultat toga, smisli što naša tijela trebaju se u toku izgradnju odnosa, uz strpljenje i pažnju.
  3. Loving naša tijela znači priznajući da oni žive u trenutku. To znači da moramo biti "veliki" mozak za njih - oni koji vide širu sliku i predvidjeti posljedice izbora. Baš kao što ne bi neka naš pas jede dva kilograma testa sirove cookie, ponekad treba napraviti razliku između trenutne želje i svoje istinske potrebe naših tijela, i može imati za reći ne neke želje našeg tijela.
  4. Loving naša tijela znači da vrši kontrolu kroz poštovanja i saradnje. Ni psi ni organi samo radimo ono što im kažem. Moramo imati realna očekivanja, a onda im dati podršku, dosljednost i smjernice do tih očekivanja. Kada ne 'ponašaju, "to nije da su loše. To je zato što nisu propisno su ih podržavali prema onima ponašanja, ili da imamo nerealna očekivanja.
  5. Loving naša tijela znači prihvatanje da su ono što jesu. Bez obzira na to koliko malo je doga jede, to nikada neće biti Chihuahua. Bez obzira na to koliko vježba je Chihuahua dobije, to nikada neće biti doga. Možemo ili prihvatiti da je naše tijelo je u osnovi određeni oblik i veličinu, i postati najzdraviji naše 'rase', ili možemo živjeti u kontinuiranom poricanje stvarnosti i frustracija s našim tijelima.
  6. Loving naša tijela znači biti strpljiv sa vremenom koje je potrebno da se prilagode različitim rutine i nepoznatom okruženju. Baš kao što je pas nelagodno s promjenama, tako da su naša tijela - čak i ako je to "dobar" ili zabava promjene. Tokom i nakon tranzicije, moramo biti podrška i nježan sa našim tijelima.
  7. Loving naša tijela znači prihvatanje da su sva tijela, kao i svi psi, imaju fizičke nečistoće, nesavršenosti, i neuredan dijelova. Naša tijela nisu savršena ili čisti. Temeljeći naš osjećaj samopoštovanja o tome da li smo fizički savršen ili čisto je kao smešno što vidimo naš pas tako loše zbog toga što asimetrično lice, hip displazija, ili loš zadah ujutro. Slično tome, pokušavajući da naša tijela čista ili savršen kroz izuzetno restriktivne dijete ili hronične upotrebe plastičnih operacija je kao pogrešno i potencijalno opasno jer bi to bilo za psa.
  8. Loving naša tijela znači biti trudimo da ih ne koriste kao mućenje poruke za naše ljutnje na druge stvari u našim životima. Baš kao što je loš dan ili osjećaj loše o sebi može nas dovesti do postati nervira sa svojim psom (samo kao psa!), Također se mogu fokusirati naše ljutnje i frustracije na naša tijela, da ih krivi za sve što nas tišti. Ovo je nepravedno i štetno.
  9. Loving naša tijela znači da se vratimo ono što smo stavili u. Baš kao što nam naš pas vraća sa lojalnost i vitalnost kada nam je stalo za svoje potrebe, naša tijela odražavaju računa da ulažemo u njih. Što više dajemo uravnotežen život za naš organizam, više uravnotežen, miran, stabilan i pouzdan naša tijela će biti za nas.
  10. Loving naša tijela znači radimo sve što možemo da se brine za njih, a istovremeno priznajući da postoje granice za našu sposobnost da ih zaštiti. Kao pas, naša tijela se razbole čak i kada dajemo sve od sebe da se brine o njima. Oni također nikada žive dovoljno dugo, uzrasta u iznenadnim skokovima, i umiru prije nego što smo spremni pustiti.

Većina nas nikada nisu naučili ništa o tome kako volimo tela. Mnogi od nas su izgubili u moru medija i društvenih pritisaka da pogleda na određeni način i konfliktnih i nerealna 'stručni' savjet o tome kako da bude zdrav i bez bolesti. Kada model i naučiti te osnove zdravom tijelu odnos sa svojom djecom, to može biti važan dio pomažući im (i vi!) Za kretanje prema održivom zdravlje i dobrobit. Pa čak i ako vaš teen kotrlja svoje oči i dalje žale masti bedra ili uska ramena, ili odbije da se s kauča i prošetati, biti sigurni da radite ono što možete da biste ugradili sjeme tijela poštovanja u vašeg djeteta psihu, i da je u nekom trenutku to seme će cvatu.

load...

Povezane vijesti


Post Roditeljstvo

Kako pomoći osobi sa ograničenim poremećajem ličnosti, deo 1

Post Roditeljstvo

Preostali simptomi posttraumatskog stresnog poremećaja

Post Roditeljstvo

Naravno, on je mrtav, ali da li je on loš lider?

Post Roditeljstvo

Sedmična lična priča: putovanje nakon samoubistva

Post Roditeljstvo

Nastava djece da rade teške stvari

Post Roditeljstvo

Povećanje stopa samoubistava i depresije tinejdžera

Post Roditeljstvo

7 načina da rade međusobni odnosi

Post Roditeljstvo

Oslobađanje od relativnog ropstva

Post Roditeljstvo

Kada vas praznici podsećaju: ja nemam porodicu koju želim

Post Roditeljstvo

Mentalno zdravlje i usamljenost

Post Roditeljstvo

Odnos nesreće 101: da li je to, ili sam ja?

Post Roditeljstvo

Neuronauka ljudskih odnosa: vezanost i razvoj društvenog mozga